Кокосова олія застосування
Застосування кокосової олії у харчовій промисловості
Кокосова олія – популярний продукт харчування вже кілька сотень років. Її використовують для створення шоколаду, веган десертів та інших кондитерських виробів.
«Чому саме кокосова олія?»
Олія кокосу має класні переваги. А саме:
- багатий на жирні кислоти склад;
- тверду консистенцію;
- легко тане у роті;
- надає продуктам ніжного вершкового смаку та структури.
Кокосову олію використовують у кондитерській галузі. Для виготовлення різних видів шоколаду та виробів із нього (цукерок, батончиків), карамелі та мучних кондитерських виробів (вафель, печива). Майже всі веган десерти готують на основі кокосової олії.
Хлібопекарська галузь
У хлібопекарській галузі кокосову олію додають до різних видів тіста та продуктів з нього: хліба та хлібобулочних виробів. Це універсальний продукт, який легко замінює оливкову олію, вершкове масло чи маргарин.
Молочна промисловість
Молочна промисловість використовує кокос для виробництва рослинного молока та продуктів із нього. Наприклад, кефіру, йогурта, масла, сиру та морозива. Такі продукти не містять лактози та казеїну, на які в багатьох людей прихована алергія.
Кокосова олія – популярний продукт при виготовленні спредів, кремів, соусів, глазурі для морозива та сирків. Така глазур має низку переваг перед какао-маслом: миттєво твердне при контакті з морозивом, покриває весь продукт тонким непрозорим шаром, виходить хрусткою і швидко тане в роті.
Це все робить кокосову олію супер-популярним продуктом для створення корисних смаколиків.
Як «Смак Життя» використовує кокосову олію та продукти кокосу у своїй продукції?
Ми давні поціновувачі кокосової олії. Обираємо лише якісну олію та продукцію з неї.
Сиродавлена нефільтрована виготовлена зі свіжих горіхів кокосової пальми з мінімальним впливом тепла, тому може містити домішки кокоса. Має більш виражений кокосовий аромат і смак, ніж фільтрована.
Сиродавлена фільтрована менш насичена на смак і аромат.
Органічна виготовлена з органічних кокосів, які не проходять жодної хімічної обробки.
У асортименті «Смак Життя» є й інші продукти з кокосу:
А наші технологи використовують кокосову олію при виробництві веган десертів та шоколаду.
Зверніть увагу на такі веганські смаколики з кокосовою олією та молоком у складі:
- різні види шоколаду;
- кероладка з кокосом;
- тістечко «Три картопельки»;
- батончик "Шоколадний кокос";
- веганський гематоген;
- веган халва в асортименті;
- цукерки кокосові;
- кокосові іриски;
Такі солодощі не містять лактози, тому їх можуть вживати люди, які мають її непереносимість. Та всі, хто просто не любить коров’яче молоко або хоче обмежити вживання продуктів тваринного походження.
Також читайте більше наших статей про кокосову олію: