Як використовувати кокосову олію

Опубліковано: 16.02.2022,   Оновлено: 03.04.2023


Продовжуємо цикл статей про кокосову олію — один із найвідоміших продуктів харчування. У попередній статті ми розповіли про її корисні властивості для організму, здоров’я і краси.

Що таке кокосова олія?

Кокосова олія це рослинна олія, яку отримують із м'якоті кокоса.

Переважно кокоси ростуть у країнах з тропічним кліматом, таких як Індонезія, Таїланд, Індія та Шрі-Ланка. Тому ці країни Батьківщина кокосової олії.

Якщо хочете дізнатися більше про неї зверніть увагу на статтю «Корисні властивості кокосової олії» 

Як використовувати кокосову олію в кулінарних рецептах?

Кокосова олія універсальний та зовсім невибагливий продукт, тому спектр її використання дійсно широкий.

Для вживання в їжу радимо використовувати нерафіновану кокосову олію холодного відтиску така олія зберігає усі корисні властивості.


1. Саме олія кокосу ідеально підходить для смаження, запікання, тушіння та різних видів термообробки. Точка димлення кокосової олії — 175 °С. Вона не димить та не стає канцерогенною, тому готувати на ній безпечно.

 

2. Кокосову олію можна додавати в супи, гарніри, салати, соуси

Це безпрограшний варіант для приготування страв з морепродуктів. Олія надасть страві ніжних ледь кокосових ноток. Якщо не куштували дуже рекомендуємо :)

Добре поєднується з овочами, зеленню та рибою. Експериментуйте та додавайте своїм стравам нові смаки.


3. Чудово смакує у випічці, шоколаді та різних солодощах. Саме кокосова олія — головний інгредієнт веган- та сироїдних десертів. Можна використовувати для приготування коктейлів, щоб додати кокосового аромату та ще більше користі.

4. Ловіть лайфхак:) Додавайте кокосову олію в щоденні страви замість вершкового масла. Можна навіть намастити на хлібець чи цільнозерновий крекер. Смакота:)

Чи можна давати кокосову олію дітям?

Кокосова олія майже немає протипоказань, тому її сміливо можна вводити у дитячий раціон.

Додавайте у страви замість вершкового масла або використовуйте як прикорм. Кокосова олія містить ненасичені жири та вітамін К, які необхідні для здорового росту та розвитку. А ще кокосова олія надає стравам ніжної консистенції та смаку Баунті. Впевнені, діткам сподобається :)

Можна готувати смачні поживні десерти з використанням кокосової олії та додавати у каші

Заміняйте вершкове масло чи маргарин у випічці кокосовим + до користі та цікавого смаку.

Косметичне використання кокосової олії

Завдяки високому вмісту жирних кислот та вітамінів кокосову олію можна використовувати як засіб догляду за шкірою, волоссям, нігтями та не тільки.


  • кокосову олію можна додавати в маски для обличчя. Підходить для сухої шкіри, оскільки містить жирні кислоти та антиоксиданти, які посилюють захисні функції і захищають шкіру від сухості. Але, пам'ятайте, що кокосова олія може забивати пори, тому не підійде для жирного типу шкіри;

  • використовуйте як бальзам для губ та засіб для пом'якшення сухих ділянок шкіри (лікті, коліна). Можна наносити у чистому вигляді абоjavascript:nicTemp(); додавати в улюблений крем;

  • олеїнова та міристинова кислоти знімають роздратування, почервоніння і відновлюють гідроліпідний баланс шкіри. А тому чоловіки можуть використовувати її замість лосьйону після гоління;

  • кокосова олія — засіб для безпечної засмаги, бо містить природні SPF фільтри. Наносьте її перед прийомом сонячних ванн, щоб захистити шкіру від агресивного впливу сонця та вповільнити процеси старіння. Можна використовувати перед походом на пляж та навіть солярій;

  • найпопулярніший спосіб використання — маски для волосся. Кокосова олія є джерелом жирних кислот, особливо лауринової, яка має регенеруючі властивості і відновлює волосся після фарбування та впливу сонця. А лінолева кислота робить волосся більш еластичним і надає здорового блиску. Тому сміливо влаштовуйте для волосся домашнє спа:)

  • можна використовувати для ополіскування ротової порожнини зранку після сну. Олія містить лауринову кислоту, яка має протизапальний ефект та захищає зубну емаль. Тому ефективна при кровоточивості ясен і як природний захист від карієсу.

  • кокосовою олією можна змащувати почервоніння на дитячій шкірі, укуси комах. А ще, це хороший засіб для укріплення ясен та зубів — просто помастіть нею дитячі ясна та легко помасажуйте.


Варіантів використання кокосової олії надзвичайно багато. Обирайте для себе найефективніший або міксуйте усі. Як робимо ми :)  


Більше інформації про кокосову олії читайте в наших інших статтях:

Як використовувати кокосову олію
Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення