

Олія кокосова сиродавлена
Чим особлива кокосова олія?
- Кокосова олія (холодного віджиму, свіжовитиснена) є універсальною.
- Виготовлена з мінімальним впливом тепла.
- Підходить як для внутрішнього, так і для зовнішнього використання.
- Кокосова олія багата на насичені жирні кислоти, що дуже важливо для нормальної роботи нервової та статевої систем.
- Це одна із найкращих олій для косметичних цілей. Вона забезпечує ефективний догляд за волоссям та тілом.
- Кокосова олія допоможе зняти подразнення зі шкіри після укусів комарів чи комах.
Як використовувати кокосову олію?
В кулінарії:
- Чудово підходить для смаження. Точка димлення кокосової олії — 175 °С.
- Її можна додавати в салати, супи, коктейлі і гарніри.
- Випічка та десерти з додаванням кокосової олії мають оригінальний смак та легкий аромат кокосу. А також набагато довше зберігають пишність та свіжість.
- Додавайте кокосову олію до кави, молока і гарячого шоколаду для збагачення їх смаку та збільшення користі.
В косметології:- Рекомендуємо використовувати як базову олію для збагачення масок для волосся, шампунів, лосьйонів. Також можна використовувати для масажу.
- Рекомендуємо використовувати як базову олію для збагачення масок для волосся, шампунів, лосьйонів. Також можна використовувати для масажу.
Чого не варто?
- Не варто використовувати при індивідуальній непереносимості;
- Для довготривалого зберігання кокосової олії її не варто закривати кришкою, якщо є волога в олії або ж вона ще не застигла після використання. Також олію завжди варто набирати лише чистою і сухою ложкою.
Інгредієнти:
Основа:
1. Кокосова стружка — 150 г.;
2. Фініки — 100 г.;
Для ягідного шару:
1. Кеш'ю — 240 г.;
2. Чорна смородина (свіжа або заморожена) — 100 г.;
3. Вода — 30 мл.;
4. Кокосова олія — 100 г.;
5. Мед — 70 г.;
Для бананового шару:
1. Кеш'ю (замочені на 6-8 год) — 120 г.;
2. Банан — 2 шт. (300 г неочищеного);
3. Цедра апельсина (натерти на дрібній тертці) — 1 ч. л.;
4. Апельсиновий сік із ¾ апельсина;
Щоб приготувати ягідний чізкейк ви можете використати й інші ягоди, які вам до вподоби, наприклад, чорницю, червону порічку, ожину, вишню
1. Готуємо корж. Попередньо замочені у теплій воді фініки (десь на 10 хв) відділяємо від кісточки. Кладемо у блендер фініки і кокосову стружку і розмелюємо поки маса не стане крупинчастою.
2. Викладаємо у форму і утрамбовуємо ложкою чи рукою. Ставимо охолодитись у холодильник.
3. Візьмемось за кремову начинку. Кладемо у блендер чорну смородину, воду і збиваємо, поки ягоди добре не розмеляться. Після цього протираємо масу через дрібне ситечко.
4. Розмелюємо кеш’ю (попередньо замочені у 80 мл води, яку не зливаємо) і розтоплене на водяній бані кокосове масло у блендері до кремоподібної консистенції. Тоді додаємо мед, сік-пюре чорної смородини і ще раз все збиваємо протягом 1-2 хв.
5. Викладаємо начинку на охолоджений корж і розмащуємо рівномірно по всій його поверхні. Ставимо у холодильник, щоб охолодити.
6. Для бананового шару зливаємо воду з кеш'ю і кладемо їх у блендер разом з іншими інгредієнтами і збиваємо також до появи кремоподібної консистенції.
7. Викладаємо на ягідний шар і рівномірно розмащуємо.
8. Відправляємо торт охолоджуватись у холодильник на 3 год. Щоб торт було зручно витягнути з форми, можна поставити його у морозилку приблизно на 1 год.
Виймаємо з холодильника і насолоджуємось смаком!