


Борошно житнє власного виробництва (цільнозернове, органічне)
Чим особливе борошно житнє власного виробництва (цільнозернове, органічне)?
- Жорнове житнє борошно (цільнозернове, органічне), виготовлене з добірного жита, розмеленого за спеціальною технологією, яка зберігає зародок жита цілим.
- Всі цінні речовини, що містяться в зародку, залишаються в борошні.
- Це органічний чистий натуральний продукт, жито для цього борошна вирощене без використання хімічних добрив.
- Вживання житнього борошна покращує регенерацію шкіри і волосся, що актуально при ранньому посивінні.
- Корисне, що є в житньому борошні — це клітковина, яка очищає кишечник і знижує рівень холестерину в крові.
- У житньому борошні у великій кількості містяться вітаміни групи В, які необхідні для обміну речовин, кісткової тканини, а також для нормальної діяльності нервової системи.
- Також воно містить вітамін Е, який бореться з вільними радикалами і допомагає омолодити організм.
- Хлібобулочні вироби з такого борошна, збільшують опірність організму, а також активують процес вироблення гормонів і антитіл.
Як використовувати житнє борошно (цільнозернове, органічне)?
- Підходить для випічки хліба, печива і кексів.
- Житнє борошно безцінне в догляді за шкірою і волоссям. Робіть з нього маски для обличчя і тіла, використовуйте як натуральний сухий шампунь.
- Борошно житнє цільнозернове (органічне) наситить ваш організм корисними речовинами та елементами, а також додасть новий смак вашій випічці.
- За допомогою закваски ви можете спекти з цього борошна точно корисний хліб та іншу випічку.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Шоколадно-кокосовий пиріг
Інгредієнти:
Фініки — 200 г. (любите солодке, можете додати 260 г);
Рослинне молоко — 350 мл.;
Борошно пшеничне цільнозернове (або суміш пшеничного та житнього) — 240 г.;
Розтоплена кокосова олія — 140 г.;
Кероб — 60 г.;
Кокосові пластівці (або свіжа стружка) — 100 г. (3 жмені)
Сода — 1 ч.л.;
Лимонний сік — 1 ст. л.
Приготування:
1. Духовку розігрійте до 180°С. Фініки замочіть у воді (або використовуйте вже м'які), витягніть кісточки. Збийте їх в блендері разом з молоком до однорідності.
2. У мисці змішайте борошно з керобом. Всього знадобиться 240 г борошна. Влийте в нього фінікову суміш і ретельно перемішайте.
3. Додайте кокосову олію і ще раз перемішайте. Соду погасіть лимонним соком і влийте в тісто. Знову перемішайте. Якщо маса вийшла занадто густа, можете додати трохи води (кілька ложок).
4. В отримане тісто всипте кокосові пластівці і ще раз ретельно перемішайте. Викладіть тісто у форму (або у велику сковорідку з антипригарним покриттям) і випікайте до готовності близько 30 хв.
5. Остудіть і подавайте на стіл. Смачного!
Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.