


Борошно житнє власного виробництва (цільнозернове, органічне)
Чим особливе борошно житнє власного виробництва (цільнозернове, органічне)?
- Цільнозернове житнє борошно — це зерна добірного жита, розмелені за спеціальною технологією, яка зберігає зародок жита цілим.
- Органічний натуральний продукт. Жито для цього борошна вирощене без використання хімічних добрив.
- Всі цінні речовини, що містить зародок, залишаються в борошні:
- калій (425 мг на 100г) — постачає кисень в мозок та підтримує еластичність кровоносних судин;
- фосфор (290 мг) — формує кісткову і зубну тканини. - Найкорисніше в житньому борошні — клітковина, яка очищує кишківник і знижує рівень холестерину в крові.
- Містить вітаміни групи В, які необхідні для обміну речовин, кісткової тканини та нормальної діяльності нервової системи.
- калій (425 мг на 100г) — постачає кисень в мозок та підтримує еластичність кровоносних судин;
- фосфор (290 мг) — формує кісткову і зубну тканини.
Як використовувати житнє борошно (цільнозернове, органічне)?
- Використовуйте для:
- випічки хліба, печива і кексів;
- готуйте грибний жульєн (детальніше у рубриці "Рецепти") - Печіть корисний хлібчик із житнього борошна та нашої закваски.
- Ми любимо використовувати це борошно для приготування вареників. Спробуйте й ви:)
- випічки хліба, печива і кексів;
- готуйте грибний жульєн (детальніше у рубриці "Рецепти")
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Шоколадно-кокосовий пиріг
Інгредієнти:
Фініки — 200 г. (любите солодке, можете додати 260 г);
Рослинне молоко — 350 мл.;
Борошно пшеничне цільнозернове (або суміш пшеничного та житнього) — 240 г.;
Розтоплена кокосова олія — 140 г.;
Кероб — 60 г.;
Кокосові пластівці (або свіжа стружка) — 100 г. (3 жмені)
Сода — 1 ч.л.;
Лимонний сік — 1 ст. л.
Приготування:
1. Духовку розігрійте до 180°С. Фініки замочіть у воді (або використовуйте вже м'які), витягніть кісточки. Збийте їх в блендері разом з молоком до однорідності.
2. У мисці змішайте борошно з керобом. Всього знадобиться 240 г борошна. Влийте в нього фінікову суміш і ретельно перемішайте.
3. Додайте кокосову олію і ще раз перемішайте. Соду погасіть лимонним соком і влийте в тісто. Знову перемішайте. Якщо маса вийшла занадто густа, можете додати трохи води (кілька ложок).
4. В отримане тісто всипте кокосові пластівці і ще раз ретельно перемішайте. Викладіть тісто у форму (або у велику сковорідку з антипригарним покриттям) і випікайте до готовності близько 30 хв.
5. Остудіть і подавайте на стіл. Смачного!
Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.