


Соняшник чищений
15 відгуків
500 гbig pack 1 кг
-+
Є в наявності
Насіння соняшника / Україна.
на 100 г: білки — 26,5 г, жири — 49 г, вуглеводи — 10,8 г. Калорійність — 580 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців
Чим особливе насіння соняшника?
- Насіння соняшника — це звичний для нас з дитинства продукт. Раніше їли його і навіть не здогадувались, яка ж користь у цих маленьких зернятках.
- Насіння соняшника є джерелом селену. Селен потрібен для роботи кожної клітинки та попереджає розвиток запалення в організмі.
- Багате на клітковину, яка необхідна для хорошого функціонування кишківника.
- Містить вітамін Е, що є антиоксидантом. Запобігає пошкодженню клітин вільними радикалами.
- Джерело білка: у 100 г — 26 г протеїну. Це головний будівельний матеріал наших м'язів та імунітету.
- Насіння соняшника має у складі велику кількість вітаміну В, який відомий як вітамін "доброго настрою".
- Містить цинк, що захищає організм від запалення і бере участь у більш як 600 хімічних реакціях в організмі.
- Соняшник багатий на ненасичені жирні кислоти, особливо на лінолеву, яка сприяє зниженню рівня холестерину.
Як вживати насіння соняшника?
- Можна вживати сирим, смаженим чи пророщувати.
- Посипайте ним салати замість грінок. Буде ситно, смачно та поживно.
- Додавайте в улюблену кашу, випічку. Готуйте корисні солодощі, пасти та соуси.
- Оптимальна денна норма — 30 г.
- Можна приготувати домашній майонез. Детальний рецепт знайдете у відео.
- Рекомендуємо замочувати насіння у воді на 5-6 годин чи на ніч. Це дозволить усім корисним речовинам максимально засвоїтися.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Не варто зловживати насінням соняшника людям з ожирінням.
Соус “Сметанковий”
Інгредієнти:
Соняшник - 100 г;
Вода питна — 50 мл;
Сік лимона — 1 ч.л.;
Гірчиця мелена — 1 ч.л.;
Сіль гімалайська рожева (або морська) — ⅓ ч.л.;
Мед або сироп — ½ ч.л.;
Перець чорний — за смаком;
Асафетида 40% — ¼ ч.л.
Приготування:
1. Замочити насіння соняшника на 3-4 години. Злити настояну воду та промити насіння.
2. Покласти вимочене насіння у блендер, додати всі інші інгредієнти і збити до однорідного стану.
3. Зберігати у закритому контейнері 2-3 доби.
Цей соус - це корисна альтернативна заміна у рецептах сметани та майонезу.
Із цим товаром рекомендуємо

Гарбузове насіння чищене (Україна)
19 відгуків
250 г
115 грн
грн

Льон коричневий
5 відгуків
600 г
59 грн
грн