


Розмарин подрібнений
Чим особливий РОЗМАРИН подрібнений?
- Розмарин – пряність із сильним, солодким, камфорним запахом, що нагадує аромат сосни, та пряним, ледь гострим смаком;
- Він допоможе зняти біль при артриті, ревматизмі, спазмах, тонізує м’язи та знімає запалення і втому.
- А ще ця спеція - сильний стимулятор і джерело антиоксидантів - надасть омолоджуючий ефект всьому організму.
Як використовувати РОЗМАРИН подрібнений?
- Розмарин незамінний у стравах Середземноморської кухні. Додавайте його у салати, страви з макаронів, овочів, бобових, у перші страви. Використовуйте розмарин для ароматизації соусів, олії та оцту;
- Він збагатить смак сиру, баклажанів, картоплі, гороху та шпинату;
- Ця спеція добре поєднується з петрушкою, тим’яном, базиліком, орегано, майораном, чорним перцем;
- Пам'ятайте, що розмарин - сильна пряність, тому додавайте його у страви в невеликій кількості.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Не рекомендовано вживати розмарин людям із гіпертонією;
- Не слід використовувати розмарин разом з лавровим листом.
Шарлотка зі сливами і розмарином
Інгредієнти:
Сливи - 400 г;
Кокосова олія - 100 г;
Нутове/соєве борошно - 150 г;
Вода - 50-70 г;
Сода харчова - 1 ч. л.;
Фініки - 200 г (або кокосовий цукор 70г);
Сироп агави - 30 г;
Мелене насіння льону - 2 ст.л.;
Сіль рожева - 1 щіпка;
Імбир - 1 ст.л.;
Сік ½ лимона;
Розмарин - 1 щіпка.
Приготування:
1. Замочіть попередньо у теплій воді фініки на 15 хвилин, промийте їх, очистіть від кісточок і збийте у блендері до утворення однорідної маси. Можна додати трохи води, щоб ретельніше подрібнити фініки.
2. Додайте борошно, соду, льон і продовжуйте збивати, потім додайте сіль і розмарин.
3. Сливи поріжте на 8 частинок. Змішайте з лимонним соком, сиропом агави та імбиром.
4. Змастіть форму олією, помістіть тісто, а зверху викладіть сливову масу.
5. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин.
6. Можна потім також прикрасити зверху свіжими листочками розмарину.
Смачного!
Найкраще частуватись шарлоткою у першій половині дня.