Пажитник мелений (фенугрек)
Пажитник мелений (фенугрек)Пажитник мелений (фенугрек)

Пажитник мелений (фенугрек)


18 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Пажитник мелений / Індія.
на 100 г : білки – 23 г, жири - 6,4 г, вуглеводи - 33,8 г. Калорійність - 323 кКал.
12 місяців

Чим особливий ПАЖИТНИК МЕЛЕНИЙ (ФЕНУГРЕК)?

  • Пажитник (фенугрек, шамбала, гуньба сінна, чаман, хельба, метхі) – тверде насіння ромбовидної форми, жовто-коричневого кольору з характерним грибним запахом і нотками свіжоскошеної трави. Смак пряний, гіркуватий, трішки солодкий  та з горіховим присмаком;
  • Пажитник – найкраща пряність для жінок -  він нормалізує гормональний фон, пом'якшує симптоми менопаузи, полегшує менструальні болі, зміцнює та відновлює організм молодих мам, сприяє притоку грудного молока та є ефективним в лікуванні гінекологічних захворювань;
  • Пажитник  знижує рівень цукру в крові, але хворим на діабет слід проконсультуватись з лікарем перед вживанням.

Як використовувати ПАЖИТНИК МЕЛЕНИЙ (ФЕНУГРЕК)?

  • Пажитник має властивість згущувача, тому ним приправляють супи, підливи, соуси;
  • Гарно поєднується ця спеція з усіма прянощами, а особливо з кумином, коріандром, петрушкою, чорним перцем, тим’яном;
  • Цю пряність додають до страв із картоплі та грибів, овочів, бобових, також  для ароматизації тіста та випічки. Пажитник чудово поєднується з морквою та нутовими млинцями;
  • Змелене насіння фенугрека використовують для приготування скрабів та масок для обличчя. Фенугрек забезпечує регенерацію та оновлення шкіри, пришвидшення процесів загоєння ран, опіків, екзем, а також позбавляє від вугрів та прищів.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Заборонено вживати пажитник при підвищеному рівні естрогену, на ранніх місяцях вагітності, при підвищеному згортанні крові, а також слід обережно приймати його при інсулінозалежному діабеті.

Детальніше

  • Насіння пажитника - це ефективний натуральний засіб від лупи та випадіння волосся, також це відмінне джерело протеїнів та речовин, необхідних для зміцнення волосся;
  • Насіння пажитника принесе користь серцево-судинній системі, нормалізує кров'яний тиск і врегулює серцевий ритм;
  • Щоб повністю вивільнити аромат пажитника, покращити його смак та забрати надлишок гіркоти – обсмажте його на сухій сковорідці протягом кількох хвилин;
  • Пажитник допоможе  втамувати голод та схуднути. Велика кількість рослинних волокон, що у ньому містяться сильно розбухають, наповнюють шлунок і служать чудовою профілактикою переїдання, а також стимулюють перистальтику, виводять токсини і м'яко позбавляють від закрепів;
  • Вживайте 1 ч.л. підсмаженого насіння разом з водою до приймання їжі або  у вигляді чаю протягом дня;
  • Залийте 1 ст.л. попередньо просмаженого насіння окропом і варіть 5 хвилин - ви отримаєте зміцнюючий, тонізуючий ранковий напій, який чудово смакуватиме з медом та лимоном;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Салат зі шпинатом та горіхами

Інгредієнти:

  1. Шпинат свіжий — ½ пучка;

  2. Горіхи волоські — 100 г;

  3. Рукола — жменя;

  4. Авокадо — ½ шт;

  5. Груша або яблуко — 1 шт;

  6. Часник — 1 зубчик;

  7. Цибуля червона — 1 шт (невелика);

  8. Кінза свіжа або сушена — за бажанням;

  9. Петрушка свіжа чи сушена — за бажанням;

  10. Паприка — 1 ч.л.;

  11. Куркума — ½ ч.л.;

  12. Пажитник — ½ ч.л.;

  13. Чорний перець — за смаком;

  14. Сіль чорна або рожева — за смаком;

  15. Лимон — ½ шт;

  16. Олія салатна — 2 ст.л.;

  17. Гранат або журавлина — жменя.

Приготування:
З'єднайте порізані шпинат, авокадо, грушу, горіхи, кінзу, петрушку
Збийте в блендері паприку, куркуму, пажитник, часник, цибулю, сіль і перець до однорідності і додайте до салату. Полийте олією та соком лимону. Змішайте все і прикрасьте зернами гранату або журавлиною і подавайте одразу.

Смачного!

Смакуйте у будь який час протягом дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.