Чебрець (тим’ян)
Чебрець (тим’ян)Чебрець (тим’ян)

Чебрець (тим’ян)


21 грн 50 г
50 г Є в наявності
- +
Тим’ян / Єгипет.
на 100 г: білки – 5.6 г, жири – 1.7 г, вуглеводи – 10.5г. Калорійність – 101 Ккал.
12 місяців.


Чим особливий чебрець (тим’ян)?

  • Має приємний сильний запах і гострий пряньо-гіркуватий смак.
  • Містить активний компонент тимол, який знижує ризик грибкових і вірусних інфекцій.
  • Багатий на антиоксиданти — лютеїн і зеаксантин. Вони покращують загальний стан організму та зменшують запальні процеси.
  • Джерело каротиноїдів і вітаміну А, які зберігають міцний зір і попереджають катаракту.
  • Чебрець має протизапальну і відхаркуючу властивості, тому допомагає виводити мокроту з легень. Особливо радимо його вживати при захворювання дихальних шляхів.

Як використовувати чебрець (тим'ян)?

  • Збагачує смак овочів, супів, салатів, м'ясних і рибних страв. Додавайте в соуси, маринади, консервації.
  • Можна використовувати у випічці та ароматизації чаю чи інших напоїв.
  • Чебрець добре поєднується з часником, розмарином, петрушкою, орегано та кмином.
  • Ловіть лайфхак від нас ❤️
    Щоб повністю розкрити аромат чебрецю, додавайте його до страв на початку приготування.
  • Можна ополіскувати ротову порожнину відваром із чебрецю. Він освіжає подих і усуває неприємний запах.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати при виразці шлунку, серцево-судинних захворюваннях, вагітним та дітям до 3 років.

Детальніше

  • Тим‘ян використовують самостійно або в різноманітних трав’яних зборах у якості чаю.
  • Незамінний у приготуванні супів із сочевиці, гороху та квасолі.
  • Чебрець розріджує мокроту та підсилює секрецію бронхіальних залоз.
  • Чебрець у вигляді відвару використовують для лікування ран, виразок, шкірних захворювань, а також для зменшення набряків, болю і свербіння після укусів комах.
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від потрапляння вологи.

Фото товару, представлені на сайті , можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Томатний суп

Інгредієнти:

  1. Томати — 1 кг.

  2. Асафетида — ¼ ч.л.

  3. Гірчична олія — 3 ст.л.

  4. Бульйон овочевий або вода — 500мл.

  5. Чебрець — 2 ч.л.

  6. Сіль рожева гімалайська — за смаком.

  7. Перець білий — за смаком.

Перед подачею можна додати:
• 2 столові ложки сметани або рослинних вершків

• грінки.

Приготування:
1. Духову піч розігрійте до 180 градусів. Розподіліть нарізані помідори на лист.
2. Скропіть олією. Приправте асафетидою, сіллю, перцем і додайте чебрецю. Запікайте протягом 50-60 хвилин. Помідори очистіть від шкурок.
4. Запечені овочі перекладіть у каструлю. Долийте бульйон і варіть 10 хвилин.
5. Зробіть пюре з супу блендером до отримання однорідної маси. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Подавайте теплим. Смачного!

Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.


Панакота з чорницею і чебрецем

Інгредієнти:

  1. Молоко кокосове, соєве (або вершки) — 500 мл.

  2. Мед —  50 г.

  3. Ванілін — ¼ ч. л.

  4. Чорниця —  1 скл.

  5. Чебрець — 1 г.

  6. Агар — 2 г.

Приготування:
1. Молоко доведіть до кипіння, додайте агар, чебрець і на маленькому вогні, помішуючи, варіть приблизно 8 хвилин.

2. Остудіть приблизно 10 хвилин. Додайте мед. Краще використовувати рідкий, або підігрійте злегка на водяній бані густий. Ретельно вимішайте. Можна це зробити за допомогою блендера.

3. Чорницю збийте блендером, додайте до молока і трохи перемішайте, для того, щоб зберегти ефект мармуровості у десерта.

4. Потім розлийте по формах або десертних стаканчиках і поставте в холодильник на ніч.

А перед подачею можна додати фрукти, ягідний або шоколадний соус.

Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня та в обідній час.


Соус малиновий з чебрецем

Інгредієнти:

  1. Малина — 200 г.

  2. Кокосовий цукор  — 10 г.

  3. Чебрець (тим`ян) — ½ ч.л.

  4. Сіль рожева — за смаком.

Приготування:
Засипте цукор в малину і прогрійте в каструлі на середньому вогні протягом 5-10 хвилин, додайте чебрець, сіль, варіть ще протягом 10 хвилин і процідіть через сито.

Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.