Паприка червона різана (солодка)
Чим особлива паприка червона різана (солодка)?
- Паприка — яскраво-червона пряність з сушеного солодкого перцю.
- Смак солодкий, насичений, з ледь відчутною гірчинкою.
- У ній багато вітаміну Р, який робить судини більш еластичними і міцними.
- Потужний антиоксидант — за вмістом вітаміну С перевершує цитрусові і чорну смородину. Вітамін С покращує синтез колагену і укріплює імунітет.
- Паприка містить алкалоїд капсаїцин, який стимулює вироблення гормону щастя ендорфіну і покращує настрій. Саме він робить паприку гострою :)
Як використовувати паприку червону різану (солодку)?
- Паприка — універсальна пряність. Це водночас і ароматна приправа, і природний барвник.
- Додавайте до усіх овочевих страв, запіканок, супів, борщів, домашніх соусів, підлив.
- Добре смакує з грибами, картоплею і макаронами. Надає їм пікантність і червоний відтінок.
- Поєднується з часником, коріандром, базиліком, лавровим листом, перцем чилі.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Ікра з гарбуза
Інгредієнти:
1. Гарбуз — 1 кг;
2. Кислуваті яблука — 2 середніх;
3. Цибуля — 2 середніх;
4. Часник — 1 зубок;
5. Томатна паста — 1 ст. л.;
6. Олія кокосова — 2-3 ст.л.;
7. Сіль морська дрібна — за смаком;
8. Лавровий лист — 1 шт;
9. Мелений чорний перець — за смаком;
10. Коріандр — за смаком;
11. Паприка червона різана (солодка) — 2 ст.л.;
Приготування:
1. Очищений гарбуз натріть на крупній тертці, дрібно наріжте цибулю, подрібніть часник, яблука очистіть від шкірки і насіння і натріть на крупній тертці.
2. На рослинній олії обсмажте цибулю, потім додайте тертий гарбуз, лавровий лист і смажте без кришки на середньому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте терті яблука і смажте ще 5-10 хвилин. Додайте томат, часник, сіль і спеції, перемішайте і смажте ще 5 хвилин.
Подавати страву остиглою.
Ікру з гарбуза смачно їсти з гарніром та просто разом з хлібом, паляницею чи лавашем.
Смачного!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.