


Чілі перець мелений
5 відгуків
35 г
-+
Під замовлення (1 доба)
Перець чілі мелений / Індія.
на 100 г: білки — 2,0 г, жири — 0,2 г, вуглеводи — 9,5 г. Калорійність — 47 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців
Чим особливий перець чилі (мелений)?
- Перець чилі — пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком.
- Містить алкалоїд капсациїн. Це речовина, яка стимулює процес травлення, секрецію шлункового соку і прискорює метаболізм.
- Потужне джерело вітаміну С, який укріплює імунітет і бореться із застудами.
- Чилі стимулює виділення ендорфінів і адреналіну, тому викликає емоційне піднесення :)
- При “вогні” в ротовій порожнині випийте молоко, кисломолочний напій або з’їжте жирну їжу. Це нейтралізує печіння.
Як використовувати перець чилі (мелений)?
- Додавайте до улюблених соусів, маринадів, заправок. Смакує з овочевими, рисовими, грибними стравами і бобовими.
- Класно доповнює картопляне, горохове пюре, страви з баклажанів, кабачків та помідорів.
- Перець чилі поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком та зірою.
- Лайфхак від нас ❤️
Якщо смак страви вийшов занадто гострим для вас, радимо додати трішки йогурту, сметани або вершків.
Якщо смак страви вийшов занадто гострим для вас, радимо додати трішки йогурту, сметани або вершків.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Протипоказаний при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Чилі подразнює слизові оболонки шлунку.
Трюфелі з перцем чилі
Інгредієнти:
1. Шоколад гіркий — 325 г;
2. Кеш`ю — 100 г;
3. Олія кокосова — 100 г.;
4. Перець чілі мелений — 1/2 ч. л.;
5. Какао-порошок — 2-3 ст.;
6. Вода - 50 мл.
Приготування:
1. Збийте горішки кеш`ю з водою у блендері до утворення однорідної маси.
2. Шоколад поламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані.
3. Кокосову олію підігрійте з перцем, додайте в шоколад, розмішайте.
4. Змелене кеш`ю підмішайте в загальну масу.
5. Приберіть на 12 годину в холодильник.
6. З застиглої маси сформуйте кульки і обваляйте їх в какао.
7. Дайте застигнути в холодильнику 30 хвилин. За бажанням ще раз обваляйте в какао.
Зберігайте в холодильнику.
Смачного!
Печений тофу з ківі
Інгредієнти:
1. Тофу — 900 г.;2. Пюре з ківі — 300 г.;
3. Кленовий (агавовий) сироп — 70 г
4. Перець чилі — 1/4 ч.л..;
5. Сіль рожева — 1/5 ч.л.;
6. Імбир — 1/4 ч.л..;
7. Кокосова олія — 30 г.;
Ківі очистіть, м'якоть наріжте довільно, з'єднайте з сиропом. Збийте в блендері.
У масу з ківі і сиропу додайте чилі, імбир і масло, все добре перемішайте.
Сир залийте маринадом і витримайте в холодильнику 1 годину. Далі населіть його на шампури і підсмажте на вугіллі, або запечіть в духовці.
Смачного!