

Чілі перець мелений
23 грн 100 г
100 г
Є в наявності
Перець чілі мелений / Індія.
на 100 г : білки – 12 г, жири - 17,3 г, вуглеводи - 29,4 г. Калорійність 318 кКал.
12 місяців
В чому сила ПЕРЦЮ ЧІЛІ (меленого)?
- Перець чілі – пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком;
- Він активізує процес травлення, стимулює секрецію шлункового соку, покращує роботу печінки, лікує гепатит, «спалює» токсини в товстій кишці, а також має антипаразитарну дію;
- Також чілі нормалізує активність нервової тканини головного мозку, лікує епілепсію, допомагає впоратись з безсонням;
- А ще перець чілі стимулює циркуляцію крові і “зігріває” внутрішні органи та суглоби, також є ефективним засобом при застудах.
Як використовувати ПЕРЕЦЬ ЧІЛІ (мелений)?
- Чілі додають до різноманітних соусів, маринадів, заправок, овочевих, рисових, грибних страв, супів, бобових;
- Він відмінно доповнить картопляне чи горохове пюре, страви з баклажанів, кабачків та помідорів;
- Цей перець чудово поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком та зірою;
- Надлишок гостроти в стравах можна компенсувати додавши йогурт, сметану або вершки.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Чілі протипоказаний при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (оскільки він подразнює слизові оболонки).
Трюфелі з перцем чилі
Інгредієнти:
1. Шоколад гіркий — 325 г;
2. Кеш`ю — 100 г;
3. Олія кокосова — 100 г.;
4. Перець чілі мелений — 1/2 ч. л.;
5. Какао-порошок — 2-3 ст.;
6. Вода - 50 мл.
Приготування:
1. Збийте горішки кеш`ю з водою у блендері до утворення однорідної маси.
2. Шоколад поламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані.
3. Кокосову олію підігрійте з перцем, додайте в шоколад, розмішайте.
4. Змелене кеш`ю підмішайте в загальну масу.
5. Приберіть на 12 годину в холодильник.
6. З застиглої маси сформуйте кульки і обваляйте їх в какао.
7. Дайте застигнути в холодильнику 30 хвилин. За бажанням ще раз обваляйте в какао.
Зберігайте в холодильнику.
Смачного!
Печений тофу з ківі
Інгредієнти:
1. Тофу — 900 г.;2. Пюре з ківі — 300 г.;
3. Кленовий (агавовий) сироп — 70 г
4. Перець чилі — 1/4 ч.л..;
5. Сіль рожева — 1/5 ч.л.;
6. Імбир — 1/4 ч.л..;
7. Кокосова олія — 30 г.;
Ківі очистіть, м'якоть наріжте довільно, з'єднайте з сиропом. Збийте в блендері.
У масу з ківі і сиропу додайте чилі, імбир і масло, все добре перемішайте.
Сир залийте маринадом і витримайте в холодильнику 1 годину. Далі населіть його на шампури і підсмажте на вугіллі, або запечіть в духовці.
Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
Із цим товаром рекомендуємо

Часник подрібнений
50 г 50 г 37 грн