


Какао терте (гіркий шоколад)
22 відгуки
60 грн 100 г
100 г250 г
Є в наявності
Какао терте / Африка, Кот-д'Івуар, (ТМ Монделіс).
на 100 г: білки — 11,6 г, жири — 54 г, вуглеводи — 7 г. Калорійність — 570 ккал.
6 місяців.
Що таке какао-терте та чому він корисний?
- Какао терте — це продукт, який виготовляється методом перетирання какао-бобів.
- Джерело магнію, вітаміну B2, PP, заліза, цинку, марганцю, калію, фосфору, тому регулярне споживання тертого какао покращує колір шкіри, стан нігтів та волосся.
- Містить антиоксидант флаванол, який допоможе покращити кровообіг головного мозку.
- Це ідеальний чорний шоколад без домішок!
Як використовувати какао-терте?
- Какао терте можна додавати до випічки, салатів, каш, готувати гарячі напої та, звісно, шоколад.
- Використовується у косметології. Шоколадні маски, ванни та масажі омолоджують шкіру і роблять її гладенькою та шовковистою.
- Денна норма споживання какао тертого:
- для дітей з 3-х років — не більше 20 г/добу;
- з 12-ти років — 30 г/добу;
- для дорослих — 30-50 г/добу.
- для дітей з 3-х років — не більше 20 г/добу;
- з 12-ти років — 30 г/добу;
- для дорослих — 30-50 г/добу.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості какао продуктів.
- Не рекомендовано вживати дітям до 3-х років, щоб не спровокувати алергію.
- Вагітним рекомендуємо проконсультувати з лікарем щодо вживання цього продукту.
Горіхові цукерки
Інгредієнти:
1. Какао терте – 125 г.
2. Масло какао – 75 г.
3. Сироп із агави – 1,5 ст.л.
4. Ваніль, кориця, мускатний горіх – за смаком.
5. Грецький горіх, кеш’ю, арахіс, фундук – по 1/4 склянки кожного виду горіхів.
Спосіб приготування:
1. У силіконові форми для цукерок кладемо горіхи.
2. На водяній бані розтоплюємо масло какао, підтримуємо слабкий вогонь.
3. Додаємо терте какао і розтоплюємо його так, щоб не утворилося грудочок.
4. Додаємо сироп агави і спеції до шоколадної маси й перемішуємо.
5. Заливаємо горіхи гарячим шоколадом і залишаємо у силіконових формах застигати у холодильнику на 3-5 годин.
Чорнослив з горіхами у чорному шоколаді
Чорнослив з горіхами у чорному шоколаді
Інгредієнти:
1. Масло какао – 50 г.
2. Какао терте – 100 г.
3. Сироп із агави –1,5 ст.л.,
4. Волоські горіхи смажені, чорнослив – за кількістю цукерок.
Спосіб приготування:
1.Чорнослив миємо, висушуємо, горіхи ріжемо на шматки.
2. Вкладаємо горіх у чорнослив і по можливості «закриваємо» чорнослив так, аби горіх не випав.
3.На водяній бані розтоплюємо масло какао.
4. Всипаємо у розтоплене масло какао порізане какао терте і добре розмішуємо масу до повного розтоплення, щоб не було грудочок.
5. Додаємо сироп із агави.
6. У заздалегідь підготовані форми вливаємо трохи шоколаду і викладаємо поверх нього чорнослив. Зверху заливаємо шоколадом. Або попередньо охолоджуємо чорнослив у морозильнику (20-30 хв.), нанизуємо на зубочистку і обливаємо теплим шоколадом. На холодному сухофрукті шоколад швидко схоплюється і застигає.
7. Кладемо цукерки застигати у холодильник мінімум на 2 години. Готові цукерки вийміть із форми, покладіть на окрему тарілку і подавайте до столу з улюбленим гарячим напоєм:)
8.Смачного! :)
Написати відгук
Відгуки про товар (22)
Пересипати в герметичний контейнер.Зберігати при температурі 18±3°С і відносній вологості повітря не вище 75% в чистому, темному, сухому місці, в якому немає різких запахів інших продуктів.