


Масло какао (преміум)
Чому масло какао класний продукт?
- Масло какао – жир, отриманий методом пресування какао-бобів.
- Повністю натуральне, першого віджиму, НЕ дезодороване.
- Допомагає при болю в горлі, завдяки своїй пом'якшувальній та обволікаючій дії: просто покладіть шматочок до рота і розсмокчіть це диво природи :)
- Стимулює імунну систему завдяки високому вмісту антиоксидантів, має протизапальну, ранозагоювальну та тонізуючу дію.
- Масло какао може тривалий час зберігатися при кімнатній температурі й не гіркнути (2-5 років).
Як використовувати масло какао?
- Какао-масло використовуйте як замінник звичайного масла та олії при виготовленні солодощів, десертів, шоколаду.
- Також масло какао використовують для лікування слизових оболонок та профілактики ГРВІ, для масажу тіла, у косметології.
Чого не варто?
- Не варто споживати какао-масло при індивідуальній непереносимості какао-продуктів.
- Не варто зловживати какао-маслом при безсонні та зайвій вазі.
Карамельно-кокосові пряники

Інгредієнти:
Вівсяні пластівці — ⅔ склянки.
Кеш’ю — ⅔ склянки.
Фініки — ⅔ склянки.
Гімалайська сіль — ⅛ ч.л.
Для глазурі:
Какао-масло або кокосова олія — 2 ст.л.
Кленовий сироп — 2 ст.л.
Ванілін — ⅛ ч.л.
Приготування:
1. Спершу замочіть фініки на 15 хв. у теплій воді, промийте і очистіть від кісточок.
2. Для тіста змішайте всі інгредієнти в кухонному комбайні до утворення густого, вологого тіста.
3. Сформуйте з тіста кульки, помістіть в морозилку до затвердіння, приблизно на 20 хвилин.
4. Для глазурі розтопіть какао-масло на слабкому вогні, вимкніть вогонь. Додайте сироп і ваніль.
5. Через кілька секунд консистенція стане карамельною.
6. Опустіть кульки в глазур так, щоб повністю вкрилися глазур'ю.
7. Помістіть пряники знову в морозильну камеру до затвердіння глазурі.
8. Після цього, знову опустіть пряники у глазур і помістіть у холодильник. Виконайте цю дію кілька разів (3-4).
Зберігати пряники можна в холодильнику протягом тижня.
Смачного!
Вівсяні пластівці — ⅔ склянки.
Кеш’ю — ⅔ склянки.
Фініки — ⅔ склянки.
Гімалайська сіль — ⅛ ч.л.
Какао-масло або кокосова олія — 2 ст.л.
Кленовий сироп — 2 ст.л.
Ванілін — ⅛ ч.л.
4. Для глазурі розтопіть какао-масло на слабкому вогні, вимкніть вогонь. Додайте сироп і ваніль.