Арахіс лущений (смажений)
Арахіс лущений (смажений)

Арахіс лущений (смажений)


80 грн 500 г
500 г Під замовлення (1 доба)
- +
Арахіс / Індія.

на 100 г: білки - 26г, жири - 52г, вуглеводи - 13.4г, харчові волокна - 4.8 г. Калорійність - 626 Ккал.
6 місяців.

У чому користь арахісу смаженого?

  • Арахіс — супер поживний продукт із високою калорійністю. Багатий на рослинний білок, який легко засвоюється організмом.
  • Містить вітаміни групи В: В3 (добова потреба 20 мг) — 18,9 мг/100 г, В5 (добова потреба 5-10 мг) — 1,77 мг/100 г, В9 (фолієва кислота — добова потреба 400 мкг) — 240 мкг/100 г.
    Вони відповідають за хорошу роботу мозку та покращують пам'ять.
  • Арахіс рекордсмен по вмісту міді (добова потреба 1000мкг) — 1144мкг/100г. Цей мінерал сприяє утворенню гемоглобіну і прискорює окисно-відновні реакції клітин.
  • Містить поліфеноли — природні антиоксиданти, які захищають організм від старіння та розвитку новоутворень.

Як споживати арахіс?

  • Арахіс можна їсти сирим і підсмаженим. Найкраще його їсти зранку, щоб організм наситився енергією і витратив  її протягом дня.
  • Використовуйте для приготування арахісової пасти, халви, шоколаду, солодощів та олії.
  • Додавайте у випічку чи улюблені каші.
  • Оптимальна норма арахісу для дорослої людини — 30гр в день.
    Дітям рекомендуємо споживати з 3-х річного віку — до 10 горішків на день і стежити за реакцією.

Чого не варто?

  • Не варто споживати при індивідуальній непереносимості продукту. 
  • Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем перед вживанням арахісу під час вагітності та ГВ, а також при наявності таких захворювань, як подагра, артрит, артроз, цукровий діабет.

Детальніше


     Фото товару,  представлені на сайті,  можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




    Пікантні перці

    Інгредієнти:

    Перець болгарський — 4 шт.

    Кіноа (або амарант) — 1/2 скл.

    Цибуля — 2 шт.

    Часник — 3-4 зубчика

    Консервовані (або свіжі) подрібнені помідори — 400г.

    Гострий соус (або аджика) — 1 ст.л.

    Прованські трави — 1 ст.л.

    Консервований (або відварений) нут — 400 г.


    Посипка:

    Арахіс смажений — 100г.

    Петрушка свіжа — ⅓ пучка.

    Гострий соус + вода — за бажанням.


    Приготування:

    1. Розігрійте духовку до 180C.

    2. Поріжте перець навпіл вздовж і видаліть насіння. Збережіть стебла. Це допоможе перцю зберегти форму. Викладіть на форму для запікання. Поставте їх відкритими сторонами вгору і випікайте 25 хвилин.

    3. Відваріть кіноа (або амарант) у воді 10-15 хв. Після приготування процідіть і відкладіть.

    4. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на середньому вогні в олії. Через кілька хвилин додайте подрібнений часник.

    5. Далі додайте відціджений нут, гострий соус і нарізані помідори та трави. 

    6. Залиште варити близько 15 хвилин, поки не загусне. Приправте сіллю і перцем за смаком, додайте трохи більше гострого соусу, якщо хочете пікантніше.

    7. Додайте в томатну суміш кіноа (чи амарант) і перемішайте.

    8. Вийміть перець з духовки і обережно заповніть кожну половину начинкою.

    Посипте зверху арахісом та нарізаною зеленню. За бажанням, покропіть страву розведеним соусом.


    Найкраще смакувати страву в першій половині дня.


    Тістечка з тертим арахісом


    М’яке масло або кокосова олія сиродалена - 125 г.

    Лущений сирий арахіс - 225 г.

    Цукор кокосовий - 225 г.

    Банан - 1 шт.
    Борошно пшеничне цільнозернове - 150 г.

    Порошок до печива -1/2 ч.л.

    Дрібка солі


    Приготування:


    1. Розтерти в пасту 150 грамів арахісу, додати розм’якшене масло (олію кокосову сиродавлену) і вимішати до однорідної маси.

    2. Поступово всипати кокосовий цукор і збити, потрошки додати збитий банан, постійно вимішуючи, всипати борошно, порошок до печива і сіль, 75 грамів арахісу посікти і всипати слідом за борошном, вимішати руками м’яке еластичне тісто, загорнути в харчову плівку і охолодити  впродовж 30 хвилин. 

    3. Сформувати 20 кульок і розташувати їх на встелених пергаментом деко, злегка притиснувши пальцями і залишивши достатньо проміжків, бо тістечка підростуть. 

    4. Пекти у добре розігрітій духовці при 190 градусів 15 хвилин поки зарум’яняться. Перед вживанням остудити.


    Домашнє арахісове масло з хрумкими крихтами


    1 кг арахісу
    20 мл. олії без запаху (наприклад, з фундука)
    20 мл. кленового сиропу
    20 грамів цукрової пудри
    10 грамів солі


    Приготування:

    1. Арахіс підсушити в духовці при 180 градусів, періодично помішуючи, доки набуде карамельного кольору й інтенсивного аромату. 

    2. Коли арахіс охолоне, помістіть 600 грамів арахісу разом із сіллю в кухонний комбайн чи блендер і розітріть на максимальній швидкості. Ви побачите як поступово арахіс перетвориться на крихти, а згодом на однорідну пасту.

    3. Тоді додайте по кілька крапель олію, кленовий сироп  і цукрову пудру.

    4.  Всипте ще 200 грамів арахісу, а через кілька хвилин – останні 200 грамів , зменшіть швидкість і дочекайтесь, доки маса стане однорідною. 


    Смачного!


    Написати відгук
    Відгуки про товар (6)
    Написати відгук


    Написати відгук
    Дякуємо за ваш відгук!
    Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


    Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.