Арахіс лущений (смажений)
Арахіс лущений (смажений)

Арахіс лущений (смажений)


76 грн 500 г
500 г Є в наявності
- +
Арахіс / Індія.

на 100г: білки - 26г, жири - 45г, вуглеводи - 59г. Калорійність - 551 Ккал.
6 місяців.

У чому користь  АРАХІСУ смаженого?

  • Арахіс є поживним продуктом з високою калорійністю, багатий на рослинний білок, який  легко засвоюється  організмом;
  • Він сприяє відновленню серцево-судинної системи;
  • Містить унікальні амінокислоти, вітаміни A, Д, Е, а також фолієву кислоту, яка відновлює клітини організму.

Як вживати АРАХІС?

  • Арахіс їдять сирим,  підсмаженим, використовують для приготування арахісової пасти, халви, шоколаду, солодощів та олії.
  • Найкраще арахіс їсти зранку, щоб організм наситився енергією і потратив її протягом дня.
  • Оптимальна норма арахісу для дорослої людини на день - 15-20 шт. Для дитини - до 10 шт.

Чого не варто?

  • Арахіс протипоказаний при подагрі, артриті, артрозі, цукровому діабеті.
  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту. 
  • Варто відмовитися від споживання арахісу  вагітним та годуючим, оскільки арахіс - сильний алергенний продукт.

Детальніше
  • Арахіс лущений  (арахіс культурний, арахіс підземний або земляний горіх) – однорічна трав’яниста рослина роду арахіс родини бобових;
  • В їжу використовуються підземні плоди – боби овальної форми та кремового кольору;
  • Арахіс містить мікро- і макроелементи - залізо, кальцій, калій, натрій, фосфор, марганець, магній, цинк, селен, мідь;
  • Також містить клітковину, олію, вуглеводи, унікальні амінокислоти, вітаміни А, Д, Е, РР, В2 та біотин.
  • Має здатність покращувати згортання крові, його призначають при гемофілії і кровотечах.

Арахіс є чудовим джерелом життєво важливих елементів, незамінна складова для здорового харчування.

 Фото товару,  представлені на сайті,  можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




Пікантні перці

Інгредієнти:

  1. Перець болгарський — 4 шт.

  2. Кіноа (або амарант) — 1/2 скл.

  3. Цибуля — 2 шт.

  4. Часник — 3-4 зубчика.

  5. Консервовані (або свіжі) подрібнені помідори — 400г.

  6. Гострий соус (або аджика) — 1 ст.л.

  7. Прованські трави — 1 ст.л.

  8. Консервований (або відварений) нут — 400 г.

Посипка:

9. Арахіс смажений — 100г.

10. Петрушка свіжа — ⅓ пучка.

11. Гострий соус + вода — за бажанням.


Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180C.

2. Поріжте перець навпіл вздовж і видаліть насіння. Збережіть стебла. Це допоможе перцю зберегти форму. Викладіть на форму для запікання. Поставте їх відкритими сторонами вгору і випікайте 25 хвилин.

3. Відваріть кіноа (або амарант) у воді 10-15 хв. Після приготування процідіть і відкладіть.

4. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на середньому вогні в олії. Через кілька хвилин додайте подрібнений часник.

5. Далі додайте відціджений нут, гострий соус і нарізані помідори та трави. 

6. Залиште варити близько 15 хвилин, поки не загусне. Приправте сіллю і перцем за смаком, додайте трохи більше гострого соусу, якщо хочете пікантніше.

7. Додайте в томатну суміш кіноа (чи амарант) і перемішайте.

8. Вийміть перець з духовки і обережно заповніть кожну половину начинкою.

Посипте зверху арахісом та нарізаною зеленню. За бажанням, покропіть страву розведеним соусом.


Найкраще смакувати страву в першій половині дня.


Тістечка з тертим арахісом


1. М’яке масло або кокосова олія сиродалена - 125 г.

2. Лущений сирий арахіс - 225 г.

3. Цукор кокосовий - 225 г.

4. Банан - 1 шт.
5. Борошно пшеничне цільнозернове - 150 г.

6. Порошок до печива -1/2 ч.л.

7. Дрібка солі


Приготування:


1. Розтерти в пасту 150 грамів арахісу, додати розм’якшене масло (олію кокосову сиродавлену) і вимішати до однорідної маси.

2. Поступово всипати кокосовий цукор і збити, потрошки додати збитий банан, постійно вимішуючи, всипати борошно, порошок до печива і сіль, 75 грамів арахісу посікти і всипати слідом за борошном, вимішати руками м’яке еластичне тісто, загорнути в харчову плівку і охолодити  впродовж 30 хвилин. 

3. Сформувати 20 кульок і розташувати їх на встелених пергаментом деко, злегка притиснувши пальцями і залишивши достатньо проміжків, бо тістечка підростуть. 

4. Пекти у добре розігрітій духовці при 190 градусів 15 хвилин поки зарум’яняться. Перед вживанням остудити.


Домашнє арахісове масло з хрумкими крихтами


1 кг арахісу;
20 мл. олії без запаху (наприклад, з фундука);
20 мл. кленового сиропу;
20 грамів цукрової пудри;
10 грамів солі.

Приготування:

1. Арахіс підсушити в духовці при 180 градусів, періодично помішуючи, доки набуде карамельного кольору й інтенсивного аромату. 

2. Коли арахіс охолоне, помістіть 600 грамів арахісу разом із сіллю в кухонний комбайн чи блендер і розітріть на максимальній швидкості. Ви побачите як поступово арахіс перетвориться на крихти, а згодом на однорідну пасту.

3. Тоді додайте по кілька крапель олію, кленовий сироп  і цукрову пудру.

4.  Всипте ще 200 грамів арахісу, а через кілька хвилин – останні 200 грамів , зменшіть швидкість і дочекайтесь, поки маса стане однорідною. 


Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (6)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.