Какао порошок темний (преміум 22%)
Какао порошок темний (преміум 22%)Какао порошок темний (преміум 22%)

Какао порошок темний (преміум 22%)


48 грн 100 г
100 г250 г Є в наявності
- +
Какао порошок / Нідерланди.
PH: 7,5 (сильний ступінь  алкалізації  какао - порошку).
Жирність: 22 %.
на 100 г: білки — 24,2 г, жири — 17,5 г, вуглеводи — 32 г. Калорійність — 374 Ккал.
6 місяців.

Що таке КАКАО-ПОРОШОК? Як його використовувати?

  • Какао-порошок — це продукт перероблення плодів шоколадного дерева. Це висушена і подрібнена какао-макуха, яка залишається після вичавлення какао масла.
  • Із какао-порошку готують гарячий шоколад, смачні какао-коктейлі та додають у випічку й десерти.
  • Також цей продукт використовують у косметології для обгортань, масок тощо.
  • Денна норма споживання какао-порошку для дорослої особини - 1 ст. ложка. Для дітей віком від 3-х років - 1 чайна ложка, від 12-ти років - 1 ст.ложка.

Чому  темний КАКАО-ПОРОШОК - це класний продукт?

  • Какао-порошок містить тонізувальні речовини: кофеїн і теобромін, які допомагають підвищити активність.
  • Регулярне вживання напоїв з какао допоможе зміцнити нервову систему, покращити кровообіг та знизити артеріальний тиск.
  • Какао порошок темний багатий антиоксидантами, отже це продукт сприятиме покращенню настрою та підвищенню життєвого тонусу.

Чого не варто?

  • Не варто зловживати вживанням напоїв з какао людям із зайвою вагою, оскільки це -  доволі калорійний продукт.
  • Не варто вживати під час вагітності та при грудному вигодовуванні, оскільки  какао-порошок  може викликати алергію.
  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості какао продуктів.
  • Дітям варто обмежити споживання какао порошку до 3-річного віку.

Детальніше

  • Біологічно-активні речовини, які містяться в какао, підвищують працездатність, стимулюють розумову діяльність, зміцнюють пам’ять та допомагають впоратися із депресією.
  • Напої  з какао є ефективними при лікуванні застудних захворювань, оскільки забезпечують відхаркувальну дію і допомагають при ангіні та бронхіті.
  • У 1828 році голландський хімік Кондрад ван Хаутен винайшов метод обробки макухи какао лугами при температурі близько 250 градусів.
  • У результаті значно покращився смак і аромат какао-порошку, продукт став набагато легше розчинятися в рідинах і даний метод отримав назву алкалізація (від арабського “алкалі” – луги). ⠀
  • Переваги алкалізації:
  • ⠀ У процесі алкалізації знижується кислотність какао, тому його смак стає більш насиченим і м’яким.
  • ⠀ Алкалізований какао-порошок  не потрібно варити, достатньо просто залити гарячою рідиною (водою чи рослинним молоком).
  • ⠀ Термін зберігання алкалізованого какао в двоє перевищує термін зберігання звичайного какао.
  • ⠀ Для алкалізованого какао-порошку характерний більш насичений колір, що дозволяє зменшити його кількість в продуктах від 20 до 50%.
  • Недоліки алкалізації:
  • ⠀ При обробці високими температурами  частина корисних властивостей продукту, на жаль, втрачається, наприклад, знижується відсоток вмісту природних антиоксидантів. Проте, сам по собі какао-порошок містить таку величезну кількість цих речовин, що навіть після алкалізації продукт залишається одним із найбагатших на антиоксиданти продуктів.
  • ⠀ При випічці з використанням алкалізованого какао не можна використовувати харчову соду, замість неї рекомендують розпушувачі.

Підходить для дітей, спортсменів, людей з підвищеною розумовою діяльністю, з серцево-судинними захворюваннями, і для всіх, хто віддає перевагу корисним і здоровим продуктам.




УВАГА! Через специфіку даного продукту - ми не пакуємо його у zero-waste пакування!


 Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




Буряковий брауні

Інгредієнти:

  1. Буряк відварений — 1 шт. (середнього розміру).

  2. Фініки — 200-250 г.

  3. Борошно пшеничне — 150 г.

  4. Какао порошок — 25 г.

  5. Олія кокосова — 2 ст.л.

  6. Сода харчова — 1 ч.л.

  7. Сіль морська — щіпка.

  8. Кардамон мелений — ½ ч.л.

  9. Горішки чи насіння — за смаком.

  10. Додатково: кокосова олія для змащування форми (1 чайна ложка).

Приготування:

1. Замочіть фініки у теплій воді на 15 хв., промийте та відділіть від кісточки.

2. Збийте у блендері фініки без кісточок із вареним буряком.

3. Додайте всі інгредієнти та замішайте тісто, трохи густіше, ніж на оладки.

4. Силіконову квадратну форму змастіть кокосовою олією. Запікайте у розігрітій духовці при 180 градусах 25 хвилин.

5. Перевірте шпажкою (вона повинна виходити сухою) - готовність можна визначити і по тріснутій скоринці.

6. Дайте брауні охолонути й поріжте на окремі шматочки.


Смачного!

Найкраще смакувати цим десертом у першій половині дня.


Смузі “Чорний ліс”


Інгредієнти:

  1. Мигдальне або інше рослинне (рисове, соєве, кокосове) молоко — 2 склянки.

  2. Банан заморожений — 1 шт.

  3. Заморожена чи свіжа вишня без кісточок — 1 склянка.

  4. Какао-порошок — 3 ст.л.

  5. Фініки без кісточок — 8 шт.

  6. Шпинат — ½ пучка.

Приготування:

1. Замочені в теплій воді фініки та очищені від кісточок, промийте та збийте спершу в блендері з невеликою кількістю мигдалевого молока (100 мл).

2. Потім додайте всі інші інгредієнти: порізаний на кільця банан, вишню без кісточки, какао порошок і помитий шпинат, влийте решту молока і збивайте до кремової однорідності.

3. Смузі готове.

Смачного!

Найкраще споживати смузі в першій половині дня та після тренувань.

Написати відгук
Відгуки про товар (32)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати при температурі 18±3°С і відносній вологості повітря не вище 75% в чистому, темному сухому місці, в якому немає різких запахів інших продуктів.