

Какао-порошок темний (преміум 22%)
Чому какао-порошок корисний продукт?
- Какао-порошок — це продукт перероблення плодів шоколадного дерева, висушена і подрібнена какао-макуха, яка залишається після вичавлення какао-олії.
- Какао-продукти містять антиоксидант флаванол та тонізувальні речовини: кофеїн і теобромін. Тому регулярне вживання напоїв із какао допоможе підвищити працездатність, активність та концентрацію уваги.
- Напої з какао є ефективними при лікуванні застудних захворювань, оскільки забезпечують відхаркувальну дію.
У чому відмінність какао-порошку світлого і темного?
- Какао-порошок світлий виготовляють шляхом перетирання какао продуктів (какао-бобів і макухи).
- Какао-порошок темний проходить ще процес додаткової обробки (алкалізації), завдяки чому має більш насичений колір і смак.
Як використовувати какао-порошок?
- Із какао-порошку готують гарячий шоколад, смачні какао-коктейлі, додають у випічку й десерти.
- Какао-порошок використовують у косметології для обгортань та масок.
- Денна норма споживання какао-порошку для дорослих та дітей від 12-ти років — 1 ст. ложка. Для дітей віком від 3-х років — 1 чайна ложка.
Чого не варто?
- Не варто зловживати какао-порошком людям із зайвою вагою, оскільки це доволі калорійний продукт.
- Не варто вживати під час вагітності та при грудному вигодовуванні, оскільки какао-порошок може викликати алергію.
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості какао-продуктів.
- Дітям до 3х років варто обмежити споживання какао-порошку.
Буряковий брауні
Інгредієнти:
Буряк відварений — 1 шт. (середнього розміру).
Фініки — 200-250 г.
Борошно пшеничне — 150 г.
Какао порошок — 25 г.
Олія кокосова — 2 ст.л.
Сода харчова — 1 ч.л.
Сіль морська — щіпка.
Кардамон мелений — ½ ч.л.
Горішки чи насіння — за смаком.
Додатково: кокосова олія для змащування форми (1 чайна ложка).
Приготування:
1. Замочіть фініки у теплій воді на 15 хв., промийте та відділіть від кісточки.
2. Збийте у блендері фініки без кісточок із вареним буряком.
3. Додайте всі інгредієнти та замішайте тісто, трохи густіше, ніж на оладки.
4. Силіконову квадратну форму змастіть кокосовою олією. Запікайте у розігрітій духовці при 180 градусах 25 хвилин.
5. Перевірте шпажкою (вона повинна виходити сухою) - готовність можна визначити і по тріснутій скоринці.
6. Дайте брауні охолонути й поріжте на окремі шматочки.
Смачного!
Найкраще смакувати цим десертом у першій половині дня.
Смузі “Чорний ліс”
Інгредієнти:
Мигдальне або інше рослинне (рисове, соєве, кокосове) молоко — 2 склянки.
Банан заморожений — 1 шт.
Заморожена чи свіжа вишня без кісточок — 1 склянка.
Какао-порошок — 3 ст.л.
Фініки без кісточок — 8 шт.
Шпинат — ½ пучка.
Приготування:
1. Замочені в теплій воді фініки та очищені від кісточок, промийте та збийте спершу в блендері з невеликою кількістю мигдалевого молока (100 мл).
2. Потім додайте всі інші інгредієнти: порізаний на кільця банан, вишню без кісточки, какао порошок і помитий шпинат, влийте решту молока і збивайте до кремової однорідності.
3. Смузі готове.
Смачного!
Найкраще споживати смузі в першій половині дня та після тренувань.