


Жорнове пшеничне борошно тонкого помолу (відбірне)
Чим особливе жорнове пшеничне борошно (тонкого помолу)?
- Жорнове пшеничне борошно тонкого помолу — це борошно тонкого помолу, яке отримують в процесі перемелювання цільного пшеничного зерна.
- Органічний чистий продукт. Пшениця для цього борошна вирощена без використання хімічних добрив.
- Містить глютен.
- Всі цінні речовини, що містить зародок, залишаються в борошні:
- вітаміни групи В — необхідні для здорової нервової системи;
- магній — знижує артеріальний тиск та "поганий" холестерин;
- кальцій та фосфор — потрібні для міцних кісток і зубів. - Пшеничне цільнозернове борошно — джерело рослинних волокон, які служать «щіткою» для кишківника та допомагають виводити токсини.
- вітаміни групи В — необхідні для здорової нервової системи;
- магній — знижує артеріальний тиск та "поганий" холестерин;
- кальцій та фосфор — потрібні для міцних кісток і зубів.
Як використовувати жорнове пшеничне борошно (тонкого помолу)?
- Використовуйте для приготування здорової випічки: хліба, печива, крекерів, лавашу чи запіканок.
- Печіть корисний хлібчик із пшеничного борошна та нашої закваски.
- У рубриці РЕЦЕПТИ ви знайдете цікаві способи використання пшеничного борошна.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Імбирні пряники в лимонній глазурі
Інгредієнти:
Олія кокосова — 50 мл.;
Сік яблучний або апельсиновий — 100 мл.;
Сода — 0,5 ч.л.;
Підсолоджувач (сироп агави) — 4 ст.л.;
Борошно цільнозернове пшеничне — 1,5-1,8 скл.;
Імбир — 1 ч.л.;
Цедра лимону — 1 ч.л.;
Горіх мускатний — 1 ч.л.;
Кориця — 1 ч.л.;
Кардамон — 1 ч.л.;
Гвоздика — 1 ч.л.;
Для глазурі:
Цукрова пудра — 150 г.;
Лимонний сік — 2 ст.л.;
Вода — 2-4 ст.л.
Приготування:
1. У миску налийте олію і додайте підсолоджувач, далі сік, соду і перемішайте. Рідина повинна пінитися. Потім, насипте борошно.
2. Додайте подрібнені прянощі. Корицю, імбир, лимон, мускатний горіх. За смаком можна додати кардамон і гвоздику.
3. Замішайте тісто, розгорніть його товщиною 5-6 мм, і за допомогою форм виріжте пряники. Якщо немає форм, то просто сформуйте кульку і трохи приплюсніть.
4. Покладіть заготовки на деко покритий пергаментом і поставте в духовку, попередньо нагріту до 170-180 градусів, на 15-20 хв. .
Як зробити глазур (для тих, хто вживає цукор)
1. У миску насипте пудру і додайте лимонний сік. Ретельно перемішайте.
2. Додайте воду. Все перемішайте до однорідності. Глазур вийде білою, гладкою, без грудочок І тягучою.
3. Змажте готові пряники в глазурі.
4. Покладіть в холодильник хвилин на 15 для застигання глазурі.
Смачного!