


Какао порошок темний (преміум 22%)
Що таке КАКАО-ПОРОШОК? Як його використовувати?
- Какао - порошок - це продукт перероблення плодів шоколадного дерева. Це висушена і подрібнена какао-макуха, яка залишається після вичавлення какао-олії;
- З какао-порошку готують гарячий шоколад, смачні какао-коктейлі та додають у випічку і десерти;
- Також його використовують в косметології для обгортань, масок, тощо.
Чому КАКАО-ПОРОШОК - це класний продукт?
- Какао-порошок містить тонізувальні речовини: кофеїн і теобромін, які допомагають підвищити активність;
- Регулярне вживання напоїв з какао допоможе зміцнити нервову систему, покращити кровообіг та знизити артеріальний тиск;
- Какао-порошок містить кальцій, калій, мідь, цинк, фосфор;
- Він багатий антиоксидантами: сприятиме покращенню настрою та підвищенню життєвого тонусу.
Чого не варто?
- Не варто зловживати вживанням напоїв з какао людям із зайвою вагою, оскільки це доволі калорійний продукт.
- Не варто вживати під час вагітності та при грудному вигодовуванні, оскільки він може викликати алергію;
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості какао продуктів.
Буряковий брауні
Інгредієнти:
Буряк відварений — 1 шт (середнього розміру);
Фініки — 200-250 г;
Борошно пшеничне — 150г;
Какао порошок — 25 г;
Олія кокосова — 2 ст.л.;
Сода харчова — 1 ч.л.;
Сіль морська — щіпка;
Кардамон мелений — ½ ч.л.;
Приготування:
1. Замочіть фініки у теплій воді на 15 хв., промийте та відділіть від кісточки.
2. Збийте у блендері фініки з буряком.
3. Додайте всі інгредієнти та замішайте тісто, трохи густіше, ніж на оладки.
4. Запікайте у розігрітій духовці при 180 градусах 25 хвилин.
5. Перевірте шпажкою (вона повинна виходити сухою).
4. Часто, готовність можна визначити і по тріснутій скоринці.
5. Потім дайте охолонути.
Смачного!
Найкраще смакувати цей десерт у першій половині дня.
Смузі “Чорний ліс”
Інгредієнти:
Мигдальне або інше молочко — 2 склянки;
Банан заморожений — 1 шт;
Заморожена чи свіжа вишня — 1 склянка;
Какао-порошок — 3 ст.л.;
Фінініки без кісточок — 8 шт;
Шпинат — ½ пуок;
Приготування:
1. Замочені в теплій воді фініки промийте та збийте спершу в блендері з невеликою кількістю молока.
2. Потім додайте всі інші інгредієнти і збивайте до кремової однорідності.
3. Смузі готове.
Смачного!
Найкраще вживати у першій половині дня та після тренувань.