Борошно зеленої гречки
7 відгуків
900 г
Під замовлення (1 доба)
Чим особливе борошно зеленої гречки?
- Борошно із зеленої гречки — це перемелена зелена гречка, яка відрізняється від звичайної тим, що не проходить термічну обробку і чудово підходить для випічки.
- Не переносить штучних добрив, тому вважається екологічно чистою.
- Всі цінні речовини, що містить крупа, залишаються в бороші:
- кремній (81 мг)— підвищує імунітет;
- кальцій і фосфор (310 мг) — укріплюють кісткову тканину;
- калій (380 мг)— покращує роботу серця;
- магній (231 мг) — природний антидепресант;
- мідь (660 мкг) — бере участь в утворенні колагену. - Гречане борошно містить вітаміни групи В, які необхідні для обміну речовин, міцної кісткової тканини та нормальної роботи нервової системи.
- Багате на клітковину, яка покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
- кремній (81 мг)— підвищує імунітет;
- кальцій і фосфор (310 мг) — укріплюють кісткову тканину;
- калій (380 мг)— покращує роботу серця;
- магній (231 мг) — природний антидепресант;
- мідь (660 мкг) — бере участь в утворенні колагену.
Про глютен
Борошно зеленої гречки — безглютенове.
Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
Таке борошно можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.
Як використовувати борошно зеленої гречки?
- Випікайте млинці, коржі, хліб, галушки та булочки. Можна поєднувати з пшеничним борошном у пропорції 50:50.
- Використовуйте для приготування шоколадних мафінів та сирничків. Борошно зеленої гречки надасть оригінальний смак і пухку структуру.
- Зазирніть у рубрику РЕЦЕПТИ. Ми ділимось способом приготування шоколадних пряників, кексів та цукерок :)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Зелена гречка екологічна / Україна.
на 100 г: білки — 12,6 г, жири — 3,3 г, вуглеводи — 62 г. Калорійність — 310 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців
Шоколадні пряники без глютену, цукру та молока
Інгредіенти:
Банани — 2 шт.;
Борошно із зеленої гречки — 90 г.;
Борошно рисове — 90 г.;
Борошно мигдалеве (або інше горіхове) — 50 г.;
Кокосова олія — 2 ст.л.;
Сода (гашена лимонним соком) — 1 ч.л.;
Імбир — 1/2 ч.л.;
Какао порошок чи кероб — 2 ст.л.
⠀
Приготування:
1. Подрібніть в блендері банан.
2. Змішайте всі інгредієнти, вийде один великий ком. З такої кількості тіста може вийти приблизно 13-14 пряників по 34 г.
3. Викладіть в пергамент на деко і випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хв.
- Пам'ятайте, інгредієнти у всіх різні, тому пробуйте, доводьте до потрібної Вам консистенції.
- Тісто перед випіканням можете пробувати.
Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.
Банани — 2 шт.;
Борошно із зеленої гречки — 90 г.;
Борошно рисове — 90 г.;
Борошно мигдалеве (або інше горіхове) — 50 г.;
Кокосова олія — 2 ст.л.;
Сода (гашена лимонним соком) — 1 ч.л.;
Імбир — 1/2 ч.л.;
Какао порошок чи кероб — 2 ст.л.
1. Подрібніть в блендері банан.
3. Викладіть в пергамент на деко і випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хв.