


Кіноа триколірна
Що таке КІНОА ТРИКОЛІРНА? Як її вживати?
За смаком нагадує неочищений рис. З кіноа можна готувати надзвичайно смачні:
- салати,
- каші,
- супи.
- Триколірна кіноа - суміш білої, червоної та чорної кіноа;
- Кіноа - ідеальна їжа для вегетаріанців, оскільки містить вдвічі більше білка, ніж рис та ячмінь.
- Перед приготуванням рекомендується замочити крупу в холодній воді 1-2 год. - це позбавить її від гіркоти;
У чому сила КІНОА?
За своїми харчовими показниками кіноа найбільше наближена до материнського молока;
Кіноа - крупа, яка містить усі необхідні організму мінерали та речовини: марганець, магній, фосфор, мідь, залізо, цинк, калій і кальцій, вітаміни групи В та Е;
Не містить глютену, тому її спокійно можуть вживати люди з алергією на клейковину.
Чого не варто?
- Не варто вживати при захворюванні нирок, подагрі та індивідуальній непереносимості;
- Не варто зловживати кіноа, бо можуть виникнути проблеми з травленням і важкість.
Чіа-биточки
Інгредієнти:
Триколірна кіноа - 1 склянка;
Натерте цукіні (кабачки) - 1 склянка;
Натерта морква - 1 склянка;
Нарізана петрушка - ¼ склянки;
Відварений нут - 1 склянка;
Змелене насіння льону - 2 ст.л.
Тепла вода - 50 мл;
Карі - 1 ч.л.
Сіль морська за смаком
Приготування:
1. Відваріть кіноа та дайте охолонути.
2. Залийте льон теплою водою та дайте настоятись 5 хв.
3. Подрібніть нут вилкою або у блендері.
4. Розігрійте духовку до 180 градусів. З’єднайте всі інгредієнти у мисці. Сформуйте кульки, або скористайтесь формою для мафінів, заповнивши їх масою.
5. Випікайте 5 хвилин при температурі 180 градусів, а потім ще 20-25 хв. при 160 градусах. Щоб сформувалась скоринка скористайтесь конвекцією.
Найкраще вживати у обідній час. Обережно! Дітки наминають із задоволенням.