Чіа насіння
Чіа насіння

Чіа насіння


30 грн 100 г
100 г200 г500 г1 кг BIG PACKтестер Під замовлення (1 доба)
- +
Насіння чіа / Аргентина.
на 100 г: білки – 17 г, жири - 31 г, вуглеводи – 42 г. Калорійність – 486 Ккал.
12 місяців


Що таке ЧІА та чим воно особливе?

  • Насіння чіа — це зернятка рослини, що є "родичкою" шавлії. Чорне чіа отримують з синіх квіток, а біле — з білих. На смак вони зовсім не відрізняються.
  • Смак насіння чіа нагадує горіх, тому воно чудово доповнює соуси, соки, йогурти, овочеві та зернові страви.
  • Коли вживаєте чіа, варто пити багато води, бо насіння чудово вбирає рідину, тим самим подовжує відчуття ситості.
  • Не зважаючи на свій крихітний розмір, насіння чіа дуже корисне для нашого організму. На 100 г у ньому — 17 г білка. Окрім цього, чіа — джерело ненасичених жирних кислот і містить їх більше, ніж лосось.
  • Воно містить в 6 разів більше кальцію, ніж молоко та втричі більше заліза, ніж шпинат.
  • Чіа є джерелом антиоксидантів, що сприяють сповільненню старіння.
  • Містить багато клітковини, яка важлива для нормального функціонування кишківника.
  • Насіння чіа покращує травлення та знижує рівень холестерину в крові.
  • Навіть 2 ложки насіння чіа забезпечать відчуття ситості.

Як вживати ЧІА?

  • Чіа можна їсти в сухому вигляді, додаючи в: ...
      • салати,
      • каші,
      • йогурти.
  • Воно незамінне для приготування пудингів та джемів з ягід. Щоб приготувати джем без варіння, просто збийте блендером 250 г фруктів, додайте 1 ст. л. чіа, перемішайте та помістіть в холодильник на кілька годин.
  • Може замінити яйця у випічці. Для цього розмеліть його кавомолці 2-3 ст. л. чіа та замочіть на 10-15 хв.
  • Чіа можна використовувати як інгредієнт страв, так, як і декоративний елемент. Його можна вживати сирим і підсмаженим, цілим й перетертим. 
  • Для прихильників швидкого, але корисного приготування чудове рішення додавати чіа в коктейлі, смузі, салати чи вівсянку. 
  • Чіа чудово поєднується з м’ятою, розмарином, чебрецем, майораном.
  • Якщо ви перемелете блендером інгредієнти разом з чіа — це допоможе зробити супи густішими й більш кремовими.

Чого не варто?

  • Не варто вживати насіння чіа при пониженому тиску, при прийомі аспірину та антикоагулянтів, при алергії на кунжут чи гірчицю.
  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості.

Детальніше

  • Для любителів повноцінної кулінарії рекомендуємо додавати насіння в тісто до будь-якої випічки, в начинку до струделя або інших тортів. 
  • Не забувайте додавати чіа до овочевих чи грибних крем-супів, подаючи їх разом з грінками. На грінки також можна сміливо додавати трішечки цілого насіння.  


Цікаві поради про зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо. 


Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.



                                                                            



Чіа-пудинг

                                       

Інгредієнти:

  1. Чіа — 1/2 склянки;
  1.    Молоко рослинне або коров'яче — 2 склянки;
  1.    Банан — 1 шт;
  1. Свіжі фрукти чи ягоди по сезону - 1/2 склянки;
  1.    Мед або сироп — за смаком;
  1. Стручок ванілі або ванілін - щіпка.


Приготування:

1. Ззбийте блендером у молоці банан.
2. Залийте насіння чіа молоком, ретельно розмішайте.
3. Поставте у холодильник на ніч, або на 4-6 годин при кімнатній теппературі.
4. До готового пудингу додайте нарізані фрукти чи ягоди, ваніль та підсолоджувач за смаком.

Найкраще підходить для сніданку та полудня. Легка у приготуванні страва ніжна та освіжаюча і при тому ситна.
_______________________________________________________________



Напій “Пінолен”



 

 


Інгредієнти:

  1. Чіа — 1 склянка ;
  2.    Лимонний сік — 100 мл ;
  3.    Коричневий цукор (мед або будь-який інший підсолоджувач на Ваш смак) — 1 склянка ;
  4.    Вода — 2,5 літри.

Приготування:


1. Ретельно промийте і процідіть насіння чіа, після чого замочіть його приблизно на годину в 0,5 літра води.

2. В інших 2 літрах змішайте підсолоджувач і лимонний сік.

3. Додайте воду з чіа до лимонної суміші та помістіть в холодильник на 2 години.


Цілющий напій ацтеків готовий ! Смачного :)



____________________________________________________________________________


Енергетичний напій


   

  1. Чіа — 30 г;
  2.    Сік лайму — 30 г;
  3.    Мед — 50 г;
  4.    Вода — 0,5 л

Приготування:


1. У співвідношенні 1:2 залийте насіння чіа водою і залиште на ніч.

2. Вранці Ви побачите густе желе.

3. Додайте усі інгредієнти та збийте все блендером.

4. Якщо маєте бажання - додайте улюблених ягід.


Цей напій рекомендовано вживати перед інтенсивними фізичними навантаженнями, а також при підвищеній втомлюваності.


____________________________________________________________________________

 

Малиново - кокосове морозиво

                             



Інгредієнти:


  1. Кокосове молоко - ½ склянки;
  2. Мигдалеве молоко - ½ склянки;
  3. Малина - ¾ склянки;
  4. Насіння чіа - 2 ст.л;
  5. Кокосова стружка - 1 ст.л.;
  6. Стевія (або мед) - 8 крапель.


Приготування:


1. Змішайте усі інгредієнти та помістіть у посудину.

2. Закрийте кришкою і тримайте в холодильнику 4 год., доки чіа збільшиться у розмірах.

3. Після цього налийте пудинг у 4 формочки для ескімо і залиште в морозильній камері на всю ніч (можна використовувати формочки для кексів, для морозива, чашки тощо).

4. Морозиво готове!


Смачного!  


Написати відгук
Відгуки про товар (48)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.