Чіа насіння біле
Чіа насіння біле

Чіа насіння біле


30 грн 100 г
100 г200 г500 г1 кг BIG PACKтестер Є в наявності
- +
Насіння чіа (біле) / Аргентина.
на 100 г: білки — 17 г, жири — 31 г, вуглеводи — 42 г. Калорійність — 486 Ккал.
12 місяців


Що таке чіа та чим воно особливе?

  • Насіння чіа — це зернятка рослини, що є "родичкою" шавлії. Чорне чіа отримують з синіх квіток, а біле — з білих. На смак вони зовсім не відрізняються.
  • Смак насіння чіа нагадує горіх, тому воно чудово доповнює соуси, соки, йогурти, овочеві та зернові страви.
  • Коли вживаєте чіа, варто пити багато води, бо насіння добре вбирає рідину, тим самим подовжує відчуття ситості.
  • Незважаючи на свій крихітний розмір, насіння чіа дуже корисне для нашого організму. На 100 г у ньому — 17 г білка. 
  • Містить в 6 разів більше кальцію, ніж молоко та втричі більше заліза, ніж шпинат.
  • Чіа є джерелом антиоксидантів, що сповільнюють старіння.
  • Містить багато клітковини, яка важлива для нормального функціонування кишківника.
  • Навіть 2 ложки насіння чіа забезпечать відчуття ситості.

Як вживати чіа?

  • Можна вживати сирим і підсмаженим, цілим й перетертим. Використовувати як інгредієнт страв або як декоративний елемент. 
  • Чудово поєднується з м’ятою, розмарином, чебрецем, майораном.
  • Чіа можна їсти в сухому вигляді, додаючи в салати, каші та йогурти.
  • Незамінне для приготування пудингів та джемів з ягід. Щоб приготувати джем без варіння, просто збийте блендером 250 г фруктів, додайте 1 ст. л. чіа, перемішайте та помістіть в холодильник на кілька годин.
  • Чіа може замінити яйця у випічці. Для цього розмеліть його кавомолці 2-3 ст. л. чіа та замочіть на 10-15 хв.
  • Для прихильників швидкого, але корисного харчування — чудове рішення додавати чіа в коктейлі, смузі, салати чи вівсянку. 
  • Якщо ви перемелете блендером інгредієнти супу разом з чіа — зробите їх густішими й більш кремовими.

Чого не варто?

  • Не варто вживати насіння чіа при пониженому тиску, при прийомі аспірину та антикоагулянтів, при алергії на кунжут чи гірчицю.
  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості.

Детальніше

  • Для любителів повноцінної кулінарії рекомендуємо додавати насіння в тісто до будь-якої випічки, в начинку до струделя або інших тортів. 
  • Не забувайте додавати чіа до овочевих чи грибних крем-супів, подаючи їх разом з грінками. На грінки також можна сміливо додавати трішечки цілого насіння.  


Цікаві поради про зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо. 


Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Малиново - кокосове морозиво

                             



Інгредієнти:


  1. Кокосове молоко - ½ склянки;
  2. Мигдалеве молоко - ½ склянки;
  3. Малина - ¾ склянки;
  4. Насіння чіа - 2 ст.л;
  5. Кокосова стружка - 1 ст.л.;
  6. Стевія (або мед) - 8 крапель.


Приготування:


1. Змішайте усі інгредієнти та помістіть у посудину.

2. Закрийте кришкою і тримайте в холодильнику 4 год., доки чіа збільшиться у розмірах.

3. Після цього налийте пудинг у 4 формочки для ескімо і залиште в морозильній камері на всю ніч (можна використовувати формочки для кексів, для морозива, чашки тощо).

4. Морозиво готове!


Смачного!  


Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.