Зіра (кумин) мелена
Зіра (кумин) меленаЗіра (кумин) мелена

Зіра (кумин) мелена


40 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Зіра / Індія.
на 100 г: білки – 12 г, жири – 32 г, вуглеводи – 32 г. Калорійність – 112 Ккал.
12 місяців

Чим особлива ЗІРА (КУМИН) мелена?

  • Зіра (кумин, римський кмин) – смугасте насіння сірого кольору з сильним пряним запахом і свіжим, гострим,  горіховим смаком;
  • Вона позитивно впливає на органи шлунково-кишкового тракту, покращує травлення, збуджує апетит, виводить шлаки, лікує нудоту та здуття, має легку послаблюючу і  сечогінну  дію, ефективна при отруєннях;
  • Ця спеція покращує пам’ять, мозкову діяльність, зміцнює та відновлює зір, допомагає побороти безсоння.

Як використовувати ЗІРУ (КУМИН) мелену?

  • Зіра добре поєднується зі всіма прянощами, особливо з коріандром, куркумою, фенхелем, корицею, імбирем, кмином, лавровим листом, чорним та духмяним перцем, кардамоном і мускатним горіхом;
  • Цю спецію традиційно додають до східного плову, страв із бобових, рису, овочів (особливо добре смакує з морквою та картоплею), макаронів, заправок, соусів, борщів та супів, салатів, а також при маринуванні та консервації огірків, перців, помідорів, грибів, капусти;
  • "Смачного" аромату зіра додасть кисломолочним продуктам, запіканкам та несолодкій випічці.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Зіра допоможе вагітним жінкам побороти симптоми токсикозу, а молодим матерям надасть сил, стимулюватиме утворення молока, а також зменшить запальні процеси органів тазу;
  • Також ця спеція стабілізує діяльність серцево-судинної системи, перешкоджає утворенню тромбів у судинах, заспокоює нервову систему та сприяє хорошій роботі нирок;
  • А ще зіра сприятиме очищенню дихальних шляхів при захворюванні бронхітом, виведенню мокроти і допоможе при “мокрому” кашлі;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




Зелений суп-пюре

Інгредієнти:

  1. Конопляне молоко — 2 склянки (2 скл. води + 3 ст.л. насіння);

  2. Броколі суцвіття — 2 склянки;

  3. Авокадо — 1 шт;

  4. Карі — ½ ч.л.

  5. Зіра (кумин) — ½ ч.л.;

  6. Асафетида — ⅓ ч.л. (або часник 1 зубчик);

Приготування:

1. Суп-пюре може бути як сироїдним, так і веганським (тільки відваріть броколі протягом 3 хв., якщо Ви не готові їсти її сирою).

2. Авокадо розріжте навпіл. Видаліть кісточку і наріжте на дрібні кубики. Додайте авокадо в блендер, куди вже налите конопляне «молоко».

3. Додайте дрібно нарізані суцвіття броколі та спеції. Збивайте все до утворення однорідної консистенції.

Так як в цьому рецепті не використовується сіль, то спецій можна додати побільше.


Індійські коржики (палянички) з цукіні і петрушкою

Інгредієнти:

1. Цукіні або кабачки — 450 г;

2. Пшеничне цільнозернове борошно — 200 г.;

3. Рисове борошно — 175 г.;

4. Зіра (кумин) — ½ ч.л.;

5. Куркума — ½ ч.л.;

6. Імбир — 2 ч.л.;

7. Петрушка сушена — 1-2 ч.л.;

8. Рослинна олія (найкраще кокосова) — 4 ст.л.;

9. Сіль гімалайська рожева — 1 ч.л.


Приготування:

Насіння зіри обсмажте на сухій сковороді протягом 30-60 секунд, постійно помішуючи, поки вони не підсмажаться з усіх боків.

Цукіні помийте, обріжте з обох кінців і, не зрізуючи шкірку, натріть на крупній тертці. Змішайте у великій мисці обидва види борошна, імбир, куркуму і петрушку, зіру, чайну ложку солі і перемішайте. Додайте натертий кабачок і ще раз як слід перемішайте. Влийте в ту ж миску 1,5 столові ложки олії і вмішайте її в борошняну масу. Потім поступово влийте 4-5 столових ложок холодної води, поки тісто не стане м'яким і вологим.

Посипте стіл борошном. Розділіть тісто на 12 рівних кульок. Кожну кульку розкачайте в тонкий корж діаметром приблизно 14 см.

Добре розігрійте на плиті чавунну сковорідку (або сковорідку з товтим дном). Обсмажуйте протягом 2 хвилин з кожного боку.

Окропіть краї коржів олією, знову переверніть і обсмажуйте ще 30-60 секунд, а потім переверніть і побризкайте олією з іншого боку.  Після цього викладіть коржі на тарілку.

Подавайте гарячими.

Смачного!

Найкраще готувати коржі у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.