Хмелі-Сунелі
Хмелі-СунеліХмелі-Сунелі

Хмелі-Сунелі


29 грн/ 80 г
80 г Є в наявності

- +
Коріандр, базилік, кріп, лавровий лист, майоран, куркума, пажитник / Україна.
на 100г: білки – 5 г, жири - 40 г, вуглеводи – 10 г. Калорійність – 417 Ккал.
12 місяців

Чим особлива суміш ХМЕЛІ-СУНЕЛІ?

  • Хмелі-сунелі – грузинська ароматна суміш прянощів, яка надзвичайно популярна в кухні кавказьких народів. Характеризується зеленим або сіро-зеленим забарвленням, характерним пряним ароматом та легким гострим смаком;
  • Ця суміш прянощів сприяє зміцненню імунітету, допомагає зберегти хорошу фізичну форму, підтримує м’язи в тонусі, покращує настрій та знімає втому;
  • Вона допоможе усунути набряки, покращить роботу серця і судин, а також сприятиме м’якій стимуляції статевої системи.

Як використовувати ХМЕЛІ-СУНЕЛІ?

  • Хмелі - сунелі – універсальна спеція - приправляйте нею улюблені страви;
  • Особливо ця спеція пасує до традиційних грузинських страв, таких як лобіо, сациві та харчо;
  • Також Ви можете її додавати до борщів, супів, маринадів, соусів, страв з рису, бобових та овочів.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту;
  • Не варто зловживати хмелі-сунелі людям із хворою печінкою.

Детальніше

  • Зазвичай, в склад хмелі-сунелі входять: голубий пажитник (уцхо-сунелі), коріандр, кріп, селера, петрушка, базилік, чабер, м’ята, майоран, червоний перець, шафран та лавровий лист;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

 Веганська ковбаса з нуту


Інгредієнти:

  1. Нут (або горох) — 100 г;
  2. Кокосова олія — 2 ст.л.;
  3. Часник — 1 зубчик;
  4. Сік буряка — 2 ст.л.;
  5. Агар-агар — 1-2 ч.л. (для щільнішої консистенції 2 ч.л.);
  6. Коріандр мелений — 1 ч.л.;
  7. Хмелі-сунелі — ½ ч.л.;
  8. Червоний перець — на кінчику ножа;
  9. Мускатний горіх — ¼ ч.л.;
  10. Морська сіль — 1 ½ ч.л.


Приготування:

1. Подрібніть нут або горох в борошно, висипте в каструлю, додайте 300 мл води і варіть, постійно помішуючи 10 хвилин.

2. Додайте в масу спеції, сіль, буряковий сік для кольору, подрібнений часник, та олію. Консистенція повинна бути як у картопляного пюре. Все добре збийте у блендері.

3. Потім розведіть в 50 мл. теплої води агар-агар, проваріть його протягом 1 хв на середньому вогні та  додайте в загальну суміш, все ще раз добре перемішайте, вилийте у форму і залиште для охолодження.

Зберігайте в холодильнику.


Сациві з баклажанами


Інгредієнти:

1. Баклажани середні – 5 шт.;

2. Цибуля – 500 г.;

3. Борошно нутове – 2-3 ст.л.;

4. Горіхи волоські чищені – 3-4 скл.; 

5. Зелень петрушки – на смак;

6. Часник – 4-5 зубч.;

7. Кокосова олія  – 2 ст.л.;

8. Бульйон овочевий (або вода) – 2 скл. 

9. Перець – за смаком;

10 Шафран, коріандр, гвоздика – по 1/4 ч.л.;

11. Хмелі-сунелі – 1/3 ч.л.;

12. Сіль морська – за смаком;


Приготування:

Баклажани очистіть від шкірки, розріжте уздовж навпіл, покладіть в холодну воду на 15 хвилин.

Цибулю підсмажте в олії.

Горіхи, готову цибулю, часник, зелень, половину підготовленого бульйону, спеції дрібно прокрутіть в блендері. 

Борошно обсмажте на сковороді, додайте туди ж решту бульйону.

Баклажани наріжте і обсмажте до готовності, потім покладіть в каструлю, залийте заправкою з борошна, викладіть туди ж підготовлений горіховий соус. Варіть під кришкою, постійно перемішуючи, на повільному вогні 10-15 хвилин.

Страва смакує як гарячою так і охолодженою.

Смачного!

Найкраще готувати цю страву на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.