Кориця (касія) мелена (вищий ґатунок)
Кориця (касія) мелена (вищий ґатунок)Кориця (касія) мелена (вищий ґатунок)

Кориця (касія) мелена (вищий ґатунок)


30 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Кориця (касія) / Індія.
на 100 г: білки - 3,9, жири - 3,2, вуглеводи - 79,8. Калорійність - 261 Ккал.
12 місяців

Чим особлива КОРИЦЯ (КАСІЯ) МЕЛЕНА (вищого ґатунку)?

  • Касія - це продукт, що одержують з кори китайського коричника, який не зустрічається в дикій природі;
  • Ця пряність має терпкі властивості і залишає відчуття легкого печіння на язиці. За ці характеристики її включили до складу відомої на весь світ китайської суміші «п’яти ароматів»;
  • Касія сприяє м'якому очищенню організму, стимулює травлення, активізує обмінні процеси, прискорює виведення з тканин зайвої рідини, допомагає людям з набряками, запорами хронічного типу, зниженим виділенням сечі, покращує крововідтік.

Як використовувати КОРИЦЮ (КАСІЮ) МЕЛЕНУ (вищого ґатунку)?

  • Касія часто додається у випічку та десерти;
  • Прекрасно поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом;
  • Чай з додаванням великої кількості китайської кориці бадьорить, якщо ж спецію використовувати в мінімальному обсязі, то напій заспокоїть;
  • Виходячи з добової граничної дози кумарину для людини (0,1 мг на кожний кілограм тіла), дорослому рекомендують вживати не більше 1/2 ч.л. касії в день, а дитині - в кілька разів менше. Також слід уникати регулярного щоденного вживання касії.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не рекомендовано вживати касію при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою, а також вагітним жінкам.

Детальніше

  • Головним недоліком касії є кумарин в її складі. Через нього при вживанні касії на регулярній основі часто з`являються запаморочення і головні болі;
  • Касія має значно вищий вміст кумарину, аніж кориця.
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Гарбузовий торт

Інгредієнти:

Для коржа:

  1. Насіння гарбуза — 150 г;

  2. Фініки — 150 г;

  3. Кокосовий шрот — 20-30 г;

Для крему:

  1. Гарбузове пюре — 400 г;

  2. Кокосове молоко — 250 г;

  3. Нутове борошно — 100 г;

  4. Сироп агави — за смаком;

  5. Кориця — 2 ч.л.

Приготування:

1. Змішати гарбузове насіння і фініки для коржа в блендері до однорідної маси.

2. Загустити до потрібної консистенції кокосовим шротом. Викладіть корж у форму і  пропечіть його при 180℃ до золотої скоринки або залиште корж сирим.

3. У гарбузове пюре додайте кокосове молоко, і збийте у блендері до однорідності.

4. Додайте нутове борошно, сироп агави чи інший підсолоджувач і корицю. Розмішайте все.

5. Помістіть у кастрюлю з товстим дном і варіть на невеликому вогні до загущення маси.  

6. Вилийте в підготовлений корж, а зверху посипте ще корицею.

7. Поставте в холодильник на 2-3 години.


Можна їсти коли охолоне!
Смачного!
Найкраще вживати в першій половині дня.


Печені яблука з корицею

Результат пошуку зображень за запитом


Інгредієнти:

1. Великі яблука (найкраще сорту «Антонівка») — 2 шт;

2. Тростинний нерафінований цукор , родзинки,  грецькі горіхи — за смаком;

3. Розмелена кориця — 1 ч.л.

Приготування:

1. З вимитих яблук видаліть серцевину.

2. Змішайте в однакових пропорціях цукор, родзинки і подрібнені волоські горіхи та додайте корицю.

3. Заповніть яблука цією начинкою.

4. Поставте на змащене олією деко. Випікайте в духовці  при t 160-1800 С протягом 40-60 хв (поки яблуко не трісне і начинка не почне витікати).

5. Подавайте гарячим або охолодженим.


Смачного!
Смакуйте стравою у будь-який час протягом дня.


Написати відгук
Відгуки про товар (7)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.