Додай до салату мікс насіння несмажений
Чим особливий мікс насіння несмажений?
- Мікс насіння — це суміш, яка додасть особливого смаку та поживності будь-якій страві.
- У складі 8 різних насінинок:
- сонях — багатий на вітамін Е та антиоксиданти, тому зберігає молодість нашої шкіри;
- льон — містить розчинну і нерозчинну клітковину, яка потрібна для правильної роботи кишківника;
- кунжут — джерело кальцію, який підтримує міцність кісток і зубів;
- гарбузове насіння — багате на цинк і залізо. Вони попереджають дефіцити цих мінералів в організмі;
- кмин — має антибактеріальний ефект, тому бореться з кишковими паразитами і грибками.
- чіа — джерело білка і антиоксидантів, які важливі для здоров'я всього організму. - Мікс насіння повинен бути на кухні кожної господині. Смачний, поживний та ситний :)
- сонях — багатий на вітамін Е та антиоксиданти, тому зберігає молодість нашої шкіри;
- льон — містить розчинну і нерозчинну клітковину, яка потрібна для правильної роботи кишківника;
- кунжут — джерело кальцію, який підтримує міцність кісток і зубів;
- гарбузове насіння — багате на цинк і залізо. Вони попереджають дефіцити цих мінералів в організмі;
- кмин — має антибактеріальний ефект, тому бореться з кишковими паразитами і грибками.
- чіа — джерело білка і антиоксидантів, які важливі для здоров'я всього організму.
Як вживати мікс насіння несмажений?
- Чудове доповнення до овочевих і фруктових салатів чи закусок. Класно поєднується з кашами, йогуртами і випічкою.
- Можна брати таку суміш зі собою як “перекус” на роботу, навчання чи прогулянку.
- Оптимальна денна норма — до 60 г насіння/день.
- Рекомендуємо замочувати насіння у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це дозволить усім корисним речовинам максимально засвоїтися.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
- Вживати суміш з чорним кмином вагітним та дітям до 6 років.
Салат з печеного гарбуза
Інгредієнти:
Гарбуз нарізаний кубиками— 2 склянки;
Олія гарбузова — 1 ст.л.;
Олія кокосова — 2 ст.л.
Стручкова квасоля — 250 г;
Солодкий перець — 1 шт (нарізаний кубиками);
Зелена цибуля — 2 стебла (за бажанням);
Листя петрушки — ¼ склянки;
Суміш насіння до салатів — ¼ склянки;
Бальзамічний оцет — 1 ст.л.;
Сіль та перець — за смаком.
Приготування:
1. Нарізаний гарбуз перемішайте з кокосовою олією, сіллю та перцем.
2. Розкладіть одним шаром на пергаментному папері.
3. Випікайте у духовці при 200°C приблизно 20 хв. поки не розм’якне.
4. Приготуйте стручкову квасолю. Для цього відваріть її у кип’яченій воді або на пару приблизно 10-15 хв. Дайте їй охолонути.
5. Готовий гарбуз охолодіть.
6. З’єднайте всі інші інгредієнти у салатній мисці, додайте готовий гарбуз та квасолю. Полийте олією і бальзамічним оцтом і перемішайте. Подавайте одразу.
Смачного!
Сміливо насолоджуйтесь салатом у будь-який час дня.