Бразильський горіх
Бразильський горіхБразильський горіх

Бразильський горіх


11 відгуків
150 г -+
149 грн 150 г
Під замовлення (1 доба)
Бразильський горіх / Болівія.

на 100 г: білки — 14,33 г, жири — 66,4 г, вуглеводи — 4,8 г. Калорійність — 656 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців.

У чому користь бразильського горіха?

  • Бразильський горіх — це насіння великого тропічного дерева. Екзотичний горіх багатий на жири та білки.
  • Ці бразильські горіхи сирі.
  • Джерело цинку (добова потреба 8-15 мг) — 4,2 мг/100 г, магнію (добова потреба 400 мг) — 225 мг/100 г. Бразильський горіх допомагає зміцнити імунітет, зменшити прояви стресу та депресії. 
  • Найбагатше джерело селену (добова потреба від 55 до 400 мг) — містить 1917 мг/100 г, тому 1-2 горіхи на день достатньо, щоб забезпечити потребу цього мінералу.
    Селен — важливий для здоров'я щитовидної залози, допомагає утворювати гормони Т4 (тироксин) та Т3 (трийодтиронін).
  • Бразильські горіхи містять 65% жирів. 2-3 горіхи на день забезпечать організм добовою нормою не лише селену, але й жирів.

Як вживати бразильський горіх?

  • Можна вживати в їжу як цілими, так і дрібно порізаними. Чудово смакують в овочевих стравах, у салатах, хлібі та печиві.
  • Перед споживанням замочіть ваші горішки наніч або хоча б на 8 год, щоб усі вітаміни  та мінерали точно засвоїлися :)
  • Оптимальна доза для дорослих: 2-3 горіха на день, для дітей від 3-х років — 1 горіх.
  • Бразильский горіх можна споживати вагітним та годуючим, якщо немає протипоказань для споживання — 2-3 горішки на день.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Кус-кус з курагою, лимоном і бразильським горіхом


Оливкова олія - 2 ст.л.
Кус-кус - 200 г.

Посічена курага - 30 г.

Свіжа посічена петрушка - 2 ст. л.
Сік  1-ї цитрини. 

Сіль.

Мелений чорний перець.
Гарячий овочевий розсіл - 300 мл.

Посічені бразильські горіхи - 30 г.

Свіжі листочки базиліку для прикраси.


Приготування:
1. Підігріти оливкову олію в глибокій пательні, додати кус-кус і старанно вимішати. 

2. Залишити на вогні, помішуючи на 2-3 хвилини. 

3. Додати решту складників і готувати на слабкому вогні періодично помішуючи, доки  кус-кус зм’якне. Спушити виделкою. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.


Сливово-шоколадний смаколик
30 грамів масла ГХІ
5 спілих синіх слив
3 ст. л. кокосового  цукру
170 гр чорного шоколаду
3-4 бразильські горіхи


Приготування:
1. Зі слив витягнути кісточки, зняти шкірку і нарізати на четвертинки. 

2. Масло розтопити в маленькій сковороді на середньому вогні, додати сливи і обсмажувати, доки почнуть м’якнути, додати  кокосовий цукор і готувати  доти, поки цукор почне карамелізуватись. 

3. Розтопити на водяній бані шоколад, вимішати з карамелізованими сливами і розкласти у горнятка, щедро посипати подрібненими бразильськими горіхами і охолодити перед подачею. 

Чудово смакує до кави.


Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (11)
Написати відгук