


Бразильський горіх
11 відгуків
150 г
-+
Під замовлення (1 доба)
Бразильський горіх / Болівія.
на 100 г: білки — 14,33 г, жири — 66,4 г, вуглеводи — 4,8 г. Калорійність — 656 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців.
У чому користь бразильського горіха?
- Бразильський горіх — це насіння великого тропічного дерева. Екзотичний горіх багатий на жири та білки.
- Ці бразильські горіхи сирі.
- Джерело цинку (добова потреба 8-15 мг) — 4,2 мг/100 г, магнію (добова потреба 400 мг) — 225 мг/100 г. Бразильський горіх допомагає зміцнити імунітет, зменшити прояви стресу та депресії.
- Найбагатше джерело селену (добова потреба від 55 до 400 мг) — містить 1917 мг/100 г, тому 1-2 горіхи на день достатньо, щоб забезпечити потребу цього мінералу.
Селен — важливий для здоров'я щитовидної залози, допомагає утворювати гормони Т4 (тироксин) та Т3 (трийодтиронін). - Бразильські горіхи містять 65% жирів. 2-3 горіхи на день забезпечать організм добовою нормою не лише селену, але й жирів.
Селен — важливий для здоров'я щитовидної залози, допомагає утворювати гормони Т4 (тироксин) та Т3 (трийодтиронін).
Як вживати бразильський горіх?
- Можна вживати в їжу як цілими, так і дрібно порізаними. Чудово смакують в овочевих стравах, у салатах, хлібі та печиві.
- Перед споживанням замочіть ваші горішки наніч або хоча б на 8 год, щоб усі вітаміни та мінерали точно засвоїлися :)
- Оптимальна доза для дорослих: 2-3 горіха на день, для дітей від 3-х років — 1 горіх.
- Бразильский горіх можна споживати вагітним та годуючим, якщо немає протипоказань для споживання — 2-3 горішки на день.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Кус-кус з курагою, лимоном і бразильським горіхом
Оливкова олія - 2 ст.л.
Кус-кус - 200 г.
Посічена курага - 30 г.
Свіжа посічена петрушка - 2 ст. л.
Сік 1-ї цитрини.
Сіль.
Мелений чорний перець.
Гарячий овочевий розсіл - 300 мл.
Посічені бразильські горіхи - 30 г.
Свіжі листочки базиліку для прикраси.
Приготування:
1. Підігріти
оливкову олію в глибокій пательні, додати кус-кус і старанно вимішати.
2. Залишити на вогні, помішуючи на 2-3 хвилини.
3. Додати решту складників і готувати на слабкому вогні періодично помішуючи, доки кус-кус зм’якне. Спушити виделкою. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.
Сливово-шоколадний
смаколик30 грамів масла ГХІ
5 спілих синіх слив
3 ст. л. кокосового цукру
170 гр чорного шоколаду
3-4 бразильські горіхи
Приготування:
1. Зі
слив витягнути кісточки, зняти шкірку і нарізати на четвертинки.
2. Масло розтопити в маленькій сковороді на середньому вогні, додати сливи і обсмажувати, доки почнуть м’якнути, додати кокосовий цукор і готувати доти, поки цукор почне карамелізуватись.
3. Розтопити на водяній бані шоколад, вимішати з карамелізованими сливами і розкласти у горнятка, щедро посипати подрібненими бразильськими горіхами і охолодити перед подачею.
Чудово смакує до кави.
Смачного!