


Жорнове пшеничне борошно
37 грн 900 г
900 г
Є в наявності
Пшениця / виготовляється на східно-тірольський жорнових млинах, Green, Австрія.
на 100г. білки -11.5 г, жири - 2.2 г, вуглеводи - 55.8 г. Калорійність - 298 ккал.
6 місяців
Чим особливе жорнове пшеничне борошно?
- Борошно цільнозернове пшеничне (органік) - це борошно грубого помолу, яке отримують в процесі перемелювання цільного пшеничного зерна.
- Всі цінні речовини, що містяться в зародку, залишаються в борошні;
- Це органічний чистий натуральний продукт, пшениця для цієї муки вирощена без використання хімічних добрив;
- У пшеничному цільнозерновому борошні містяться рослинні волокна, які служать своєрідною «щіткою» для кишечника;
- Воно сприяє нормалізації кількості кремнію в організмі, який відповідає за імунну систему.
Як використовувати жорнове пшеничне борошно?
- Борошно цільнозернове пшеничне (органік) - здорова альтернатива традиційному борошні і відмінний спосіб зробити свій раціон корисним;
- Використовуйте для приготування здорової випічки - хліба, печива, крекерів, лавашу, запіканок тощо.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Чапаті
Інгредієнти:
1. Цільнозернове пшеничне борошно — 250 г;
2. Тепла вода — 150 мл;
3. Сіль — щіпка;
4. Кокосова чи інша рослинна олія — 2-3 ст.л.
Приготування:
1. Змішайте борошно і сіль в мисці, додайте воду і замішайте, поки не вийде м'яке тісто.
2. Перекладіть тісто на дошку і замішайте протягом 6 хвилин, поки не вийде однорідне тісто. Тісто орошуємо водою, накриваємо вологою тканиною і залишаємо на півгодини (можна до 2 годин).
3. Вологими руками сформуйте з тіста 15 однакових кульок. Посипте дошку борошном, кожну кульку обвалюйте в борошні і розкачайте на тоненькі чапаті по можливості круглі (діаметр близько 14 см). Коли розкачуєте, то постійно посипайте чапаті борошном, щоб не прилипали.
4. Нагріваємо суху сковорідку і кладемо чапаті. Перевертаємо на другий бік, коли на чапаті почнуть утворюватись бульбашки і загинатись краї. Далі тримаємо на сковороді, поки на другій стороні не почнуть роздуватись бульбашки.
- Готове чапаті має бути повністю пропечене і вкрите з обох сторін коричневими плямками. Далі приплескуємо чапаті, щоб вийшло повітря і змащуємо одну сторону олією.
Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.
_____________
Хліб житньо-пшеничний
Хліб житньо-пшеничний
Інгредієнти:
На одну буханку хліба:
1. Борошно житнє цільнозернове — 220 г
2. Борошно пшеничне цільнозернове — 230 г
3. Закваска — 2 ст. л. (50 г)
4. Сіль морська — щіпка
5. Вода очищена — 320 мл
6. Насіння соняшника — 30 г
7. Льон — 30 г
8. Коріандр для посипки — 1 ч. л.
9. Олія соняшникова сиродавлена — 2 ст. л.
Приготування:
Приготування:
1. Готуємо опару. Для цього 2 ст. л. закваски кладемо в глибоку миску, додаємо 160 мл води і житнє борошно (приблизно 150 г) так, щоб у нас вийшла маса з консистенцією густої сметани. Залишаємо опару на 6-8 год при кімнатній температурі.
2. Тепер готуємо тісто. До опари додаємо ще 160 мл води, щіпку солі і льон, і спеції по бажанню, а також 2 ст. л. олії.
3. Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо решту борошна і все гарненько вимішуємо ложкою. Тісто має вийти досить густим.
4. Змащуємо форму олією і за бажанням посипаємо стінки і дно форми крупною морською сіллю. Після цього викладаємо тісто у форму, розгладжуємо його рівномірно по всій поверхні і посипаємо зверху коріандром (або кмином, льоном чи соняшниковим насінням). Залишаємо тісто в теплому місці або при можливості у духовці, розігрітій до 35-40 °C на 2-3 год.
5. Через 2 год дивимось на тісто. Якщо воно піднялось у 1,5-2 рази то можете сміливо розігрівати духовку до 200 °C. Якщо тісто ще не піднялось, тоді треба ще почекати і дати йому дійти. Якщо не дати тісту дійти, тоді хліб не вийде пишним. Важливо також і не перетримати, оскільки тісто вже при випічці може впасти. Ставимо хліб у гарячу духовку на 15 хв при 200 °C, а потім зменшуємо температуру до 160 °C і випікаємо ще 1 год 20 хв. Якщо Ви випікаєте у силіконовій формі, тоді час випічки треба збільшити прибзлизно до 1 год 40 хв.
6. Готовий хліб обов’язково виймаємо з форми і даємо вистигнути.
Смачного!
Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.
Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.