Жорнове пшеничне борошно
Жорнове пшеничне борошноЖорнове пшеничне борошно

Жорнове пшеничне борошно


34 грн/ 900 г
900 г Є в наявності

- +
Пшениця / виготовляється на східно-тірольський жорнових млинах, Green, Австрія.
на 100г. білки -11.5 г, жири - 2.2 г, вуглеводи - 55.8 г. Калорійність - 298 ккал.
6 місяців

Чим особливе жорнове пшеничне борошно?

  • Борошно цільнозернове пшеничне (органік) - це борошно грубого помолу, яке отримують в процесі перемелювання цільного пшеничного зерна.
  • Всі цінні речовини, що містяться в зародку, залишаються в борошні;
  • Це органічний чистий натуральний продукт, пшениця для цієї муки вирощена без використання хімічних добрив;
  • У пшеничному цільнозерновому борошні містяться рослинні волокна, які служать своєрідною «щіткою» для кишечника;
  • Воно сприяє нормалізації кількості кремнію в організмі, який відповідає за імунну систему.


Як використовувати жорнове пшеничне борошно?

  • Борошно цільнозернове пшеничне (органік) - здорова альтернатива традиційному борошні і відмінний спосіб зробити свій раціон корисним;
  • Використовуйте для приготування здорової випічки - хліба, печива, крекерів, лавашу, запіканок тощо.


Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.


Детальніше

  • Пшеничне борошно з цільного зерна ідеально підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою і вагою;
  • Пшеничне борошно містить вітамін Е, який бореться з вільними радикалами і омолоджує організм;
  • Великий вміст харчових волокон підтримує нормальні функції травної системи, в той час як вітаміни і цінні мінеральні речовини підтримують нервову систему і позитивно впливають на настрій;
  • Хлібобулочні вироби з такого борошна, збільшують опірність організму, а також активують процес вироблення гормонів і антитіл.
  • Цікаві поради про зберігання насіння, шроту, сухофруктів тощо.
  • Дієтичний продукт. Підходить всім, хто стежить за здоров'ям і красою, а також діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями і зайвою вагою.
  • Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Чапаті

 

Інгредієнти:

1. Цільнозернове пшеничне борошно — 250 г;

2. Тепла вода — 150 мл;

3. Сіль — щіпка;

4. Кокосова чи інша рослинна олія — 2-3 ст.л.


Приготування:

1.  Змішайте борошно і сіль в мисці, додайте воду і замішайте, поки не вийде м'яке тісто.


2.  Перекладіть тісто на дошку і замішайте протягом 6 хвилин, поки не вийде однорідне тісто. Тісто орошуємо водою, накриваємо вологою тканиною і залишаємо на півгодини (можна до 2 годин).

 

3. Вологими руками сформуйте з тіста 15 однакових кульок. Посипте дошку борошном, кожну кульку обвалюйте в борошні і  розкачайте на тоненькі чапаті по можливості круглі (діаметр близько 14 см). Коли розкачуєте, то постійно посипайте чапаті борошном, щоб не прилипали.

4. Нагріваємо суху сковорідку і кладемо чапаті. Перевертаємо на другий бік, коли на чапаті почнуть утворюватись бульбашки і загинатись краї. Далі тримаємо на сковороді, поки на другій стороні не почнуть роздуватись бульбашки.


  • Готове чапаті має бути повністю пропечене і вкрите з обох сторін коричневими плямками. Далі приплескуємо чапаті, щоб вийшло повітря і змащуємо одну сторону олією.


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.

_____________

Хліб житньо-пшеничний

Інгредієнти:

На одну буханку хліба:

1. Борошно житнє цільнозернове — 220 г

2. Борошно пшеничне цільнозернове — 230 г

3. Закваска — 2 ст. л. (50 г)

4. Сіль морська — щіпка

5. Вода очищена — 320 мл

6. Насіння соняшника — 30 г

7. Льон — 30 г

8. Коріандр для посипки — 1 ч. л.

9. Олія соняшникова сиродавлена — 2 ст. л.

Приготування:

1. Готуємо опару. Для цього 2 ст. л. закваски кладемо в глибоку миску, додаємо 160 мл води і житнє борошно (приблизно 150 г) так, щоб у нас вийшла маса з консистенцією густої сметани. Залишаємо опару на 6-8 год при кімнатній температурі.

2. Тепер готуємо тісто. До опари додаємо ще 160 мл води, щіпку солі і льон, і спеції по бажанню, а також 2 ст. л. олії.

3. Перемішуємо всі інгредієнти,  додаємо решту борошна і все гарненько вимішуємо ложкою. Тісто має вийти досить густим.

4. Змащуємо форму олією і за бажанням посипаємо стінки і дно форми крупною морською сіллю. Після цього викладаємо тісто у форму, розгладжуємо його рівномірно по всій поверхні і посипаємо зверху коріандром (або кмином, льоном чи соняшниковим насінням). Залишаємо тісто в теплому місці або при можливості у духовці, розігрітій до 35-40 °C на 2-3 год.

5. Через 2 год дивимось на тісто. Якщо воно піднялось у 1,5-2 рази то можете сміливо розігрівати духовку до 200 °C. Якщо тісто ще не піднялось, тоді треба ще почекати і дати йому дійти. Якщо не дати тісту дійти, тоді хліб не вийде пишним. Важливо також і не перетримати, оскільки тісто вже при випічці може впасти. Ставимо хліб у гарячу духовку на 15 хв при 200 °C, а потім зменшуємо температуру до 160 °C і випікаємо ще 1 год 20 хв. Якщо Ви випікаєте у силіконовій формі, тоді час випічки треба збільшити прибзлизно до 1 год 40 хв.

6. Готовий хліб обов’язково виймаємо з форми і даємо вистигнути.

Смачного!

Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.