


Борошно вівсяне
5 відгуків
119 грн 900 г
900 г
Є в наявності
Овес / Україна.
на 100 г. білки - 10 г, жири - 1.3 г, вуглеводи - 66,3 г. Калорійність - 300 ккал.
6 місяців
Чим особливе вівсяне борошно?
- Борошно вівсяне отримують в процесі перемелюванню зерен вівса. Зберігає усі корисні властивості цільного зерна.
- Має легкий молочний колір і смак вівса.
- Містить всі цінні речовини, що й овес:
- вітамін В1 (31% від денної потреби);
- холін (22% від денної потреби);
- біотин (30% від денної потреби).
Всі вони пришвидшують обмінні процеси і живлять клітини організму. - Вівсяне борошно містить вітамін Е, який бореться з вільними радикалами і оберігає нашу молодість та красу :)
- Джерело клітковини, яка всмоктує і виводить з кишківника шлаки та токсини.
- вітамін В1 (31% від денної потреби);
- холін (22% від денної потреби);
- біотин (30% від денної потреби).
Всі вони пришвидшують обмінні процеси і живлять клітини організму.
Як використовувати вівсяне борошно?
- Додавайте до улюбленої випічки. Готуйте корисні енергетичні батончики та морквяний кекс — детальніше у рубриці РЕЦЕПТИ.
- Використовуйте для загущення соусів та веганських супів.
- Вівсяне борошно може замінити пшеничне. Проте через низький вміст клейковини, його вміст не повинен перевищувати третини від загальної кількості борошна.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Енергетичне печиво з вівсяного борошна
Інгредієнти:
1. Яблуко – 1 шт;
2. Вівсяні пластівці – 1,5 склянки;
3. Борошно вівсяне – 60 г;
4. Сік яблучний – 3 ст. л.;
5. Кеш’ю – 1/3 склянки;
6. Фініки без кісточок – 1/2 склянки;
7. Кориця – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Змішуємо всі інгредієнти – яблуко натираємо, горіхи і фініки крупно ріжемо. Сік підливаємо за необхідності, якщо мало соку дасть саме яблуко. Тісто повинно бути таким, аби з нього можна було ліпити, але не рідким.
2. Залишаємо суміш на 10-20 хвилин для всотування.
3. Змащуємо форму оливковою олією, перекладаємо суміш на неї і вирівнюємо поверхню.
4. Випікаємо протягом 30 хвилин при 180 градусах.
5. Ріжемо готову випічку на квадратики
Морквяні кекси
Інгредієнти:
1. Борошно пшеничне – 1,5 склянки
2. Борошно вівсяне – 0,5 склянки
3. Морква – 2 шт.
4. Сік апельсиновий – 1/3 склянки
5. Терта цедра апельсина – 2 ч. л.
6. Цукор тростинний – 1 склянка
7. Кокосова олія – 70 мл
8. Розпушувач – 2,5 ч. л.
9. Насіння льону – 1 ст. л.
10. Сіль – 1/3 ч. л.
11. Вода – 0,5 склянки
12. Журавлина свіжа – 200 г
Спосіб приготування:
1. Змащуємо форми для кексів олією, духовку розігріваємо до 180 градусів.
2. Натираємо моркву на терці.
3. Всі сухі інгредієнти змішуємо.
4. В іншій ємності збиваємо апельсиновий сік, цедру, олію і воду, потім додаємо моркву. Після цього змішуємо дві суміші до однорідної маси. Додаємо журавлину.
5. Викладаємо тісто у форми і випікаємо 35-40 хвилин.
6. Охолоджуємо і подаємо до столу.
Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.