Овес (органічний)
6 відгуків
600 г
Є в наявності
Щодо пророщування
- Наш овес – цільний. Проте де-не-де трапляються подріблені зернинки.
- Для ідеального пророщування використовуйте лише цільне зерно.
- Тому рекомендуємо перебрати овес перед пророщуванням.
Чим корисний овес?
- Джерело повільних вуглеводів — на 100 г продукту 55 г вуглеводів. Повільні вуглеводи дарують тривалу ситість, енергію та не підвищують рівень цукру в крові.
- Не переносить штучних добрив, тому вважається екологічно чистою.
- Містить клітковину, яка всмоктує і виводить з кишківника шлаки та токсини.
- Містить у великій кількості такі вітаміни:
- вітамін В1 (31% від денної потреби);
- холін (22% від денної потреби);
- біотин (30% від денної потреби).
Всі вони пришвидшують обмінні процеси та живлять клітини організму. - Цінне джерело марганцю і цинку, які укріплюють кістки та імунну систему.
- вітамін В1 (31% від денної потреби);
- холін (22% від денної потреби);
- біотин (30% від денної потреби).
Всі вони пришвидшують обмінні процеси та живлять клітини організму.
Як використовувати овес ?
- Використовуйте для:
- пророщення;
- додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
- пророщений овес можна висушити, змолоти й використовувати як борошно, шрот або панірування для м'яса й риби.
- варіть із вівса каші та супи;
- готуйте лікувальні відвари й настоянки.
- Ділимося нашим рецептом каші з пророщеного вівса.
Додайте до пророщеного вівса 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)
- пророщення;
- додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
- пророщений овес можна висушити, змолоти й використовувати як борошно, шрот або панірування для м'яса й риби.
- варіть із вівса каші та супи;
- готуйте лікувальні відвари й настоянки.
Додайте до пророщеного вівса 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)
Як проростити овес?
- Залийте 1-2 ст. л. вівса водою у скляному посуді й залиште на ніч.
Зранку промийте, злийте воду і залиште вологим на день. Ввечері знову промийте і залиште на ніч.
Вранці у вас вже будуть готові вівсяні проростки. Можна зразу ж додавати до сніданку:)
- Радимо вводити проростки поступово у раціон. Вони мають функцію «мітли», яка активно очищує організм від шлаків та токсинів. Тому спершу вживайте не більше 2-3 ст. л. проростків на день. А згодом кількість можна збільшувати.
Зранку промийте, злийте воду і залиште вологим на день. Ввечері знову промийте і залиште на ніч.
Вранці у вас вже будуть готові вівсяні проростки. Можна зразу ж додавати до сніданку:)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Овес містить глютен, тому не варто вживати при його непереносимості.
Овес голонасінний / Україна
на 100 г: білки – 10 г, жири – 6 г, вуглеводи – 55 г. Калорійність – 316 ккал
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців
Відвар з вівса
2 скл зерен вівса6 склянок води
ПРИГОТУВАННЯ:
1.
Зерна вівса попередньо промити, залити гарячою водою
2.
Поставити
на невеликий вогонь, і варити 2-3 хвилини.
3.
Зняти
з вогню, настояти 30 хвилин.
4.
Готовий
відвар процідити і вживати в їжу.
Вівсяним відваром лікують захворювань
шлунково-кишкового тракту, перевтоми, порушення сну, також відвар поліпшує
опірність організму, очищає кров і печінку. Вживати за півгодини до прийому їжі бажано 3 рази на добу, пити протягом 60 днів, потім перерва 30 днів і знову повторити прийом ще на 60 днів.
Квас з вівса500 г. вівсяних
зерен
3 л. гарячої
води
1 ст.л. меду
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Вівсяні зерна добре промити і залити 3 л. гарячої води.
2. Додати до рідини 1 ст.л. меду.
3. Настоювати 2-3 дні в теплому місці.
4. На третій день квас готовий, процідити і
поставити в холодильник.
Із цим товаром рекомендуємо
Борошно вівсяне
5 відгуків
Висівки вівсяні
4 відгуки
Гранола з горіхами
4 відгуки