Спельта (органічна)
Спельта (органічна)Спельта (органічна)

Спельта (органічна)


11 відгуків
85 грн 600 г
600 г Є в наявності
- +
Спельта / Україна.
на 100г: білки – 14,5г, жири – 2,4г, вуглеводи – 70,2г. Калорійність – 339 Ккал.
6 місяців

Чим корисна спельта (органічна)?

  • Спельта — це м'який сорт пшениці. 
  • Екологічно чистий продукт. Цей злак не переносить жодних штучних добрив.
  • Джерело повільних вуглеводів — на 100г продукту 70г вуглеводів. Повільні вуглеводи дарують тривалу ситість, енергію та не підвищують рівень цукру в крові.
  • Спельта багата на вітаміни групи В, які стимулюють утворення гемоглобіну та обмін речовин.
  • Містить у великій кількості:
    - магній (40мг) — нормалізує роботу серцево-судинної системи;
    - фосфор (150мг) — укріплює кістки та зуби; 
    - калій (143 мг) — попереджає утворення набряків.
  • Високий вміст клітковини — 10г на 100г продукту. Саме харчові волокна регулюють кількість інсуліну та глюкози.

Як використовувати спельту (органічну)?

  • Використовуйте для:
    - пророщення;
    - додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
    - варіть зі спельти каші та супи;
    - готуйте лікувальні відвари і настоянки.
  • Ділимося нашим рецептом каші з пророщеної спельти.
    Додайте до пророщеної спельти 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)

Як проростити спельту?

    • Залийте 1-2 ст. л. спельти водою у скляному посуді і залиште на ніч.
      Зранку промийте, злийте воду і залиште вологою на день. Ввечері знову промийте і залиште наніч.
      Вранці у вас вже будуть готові спельтові проростки. Можна зразу ж додавати до сніданку:)
    • Радимо вводити проростки поступово у раціон. Вони мають функцію «мітли», яка активно очищує організм від шлаків та токсинів. Тому спершу вживайте не більше 2-3 ст. л. проростків на день. А згодом кількість можна збільшувати. 

    Чого не варто?

    • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
    • Спельта містить глютен, тому не варто вживати при його непереносимості.

    Детальніше

    • Вживання спельти стабілізує роботу серця та мозку, укріплює всю серцево-судинну систему;
    • Підвищує тонус та додає  енергії, тому корисна людям, що займаються спортом.


    Помилково вважають, що спельта і полба - це одне і те ж саме. Насправді, це не так. Спельта (Triticum spelta) - це вид полби. Спельта відноситься до м'яких сортів і є неймовірно корисною. Також екологічно-чистою, завдяки товщині своєї оболонки. Полба - це не просто сорт пшениці, а група видів, що включають в себе різні сорти пшениці. До полби відноситься дев'ять видів: Triticum dicoccoids, Triticum boeoticum, Triticum thaoudar, Triticum urarthu, Triticum dicoccum, Triticum monococcum, Triticum spelta, Triticum macha, Triticum timofeevi, серед яких і спельта. Всі ці види характеризуються ламкими колоссям і плівчастим зерном, з якого практично не вимолочується оболонка, невибагливістю, стійкістю до хвороб і швидко достиганням. Варто відзначити, що більшість видів полби зараз не культивується, виключення складають спельта і двузернянка. Істотна відмінність спельти від полби полягає в хромосомному наборі: спельта містить 42 хромосоми, а полба - 28.



    Підходить для діабетиків, спортсменів, людей з зайвою вагою, анемією, проблемами з серцем та шлунком та для всіх, хто хоче покращити своє здоров’я.




    Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

    Десерт “Оригінальний”

    Інгредієнти:

    1. Яблуко — 1 шт;

    2. Домашній сир — 100 г;

    3. Проростки спельти — 20 г;

    4. Мед — 1 ст.л.;

    5. Кориця — ½ ч.л.;

    Приготування:

    1. Для пророщення зерна необхідно спельту замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрийте нещільно посуд кришкою чи тканиною. Відкладіть спельту у тепле темне місце поки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивайте його 2 рази на день. Готові проростки зберігайте до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.

    2. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.

    3. Сир перетріть через сито. Спельти проростки подрібніть в чаші блендера.

    4. Змішати всі інгредієнти, викладіть у форму і посипте корицею.

    Смачного!

    Найкраще вживати у першій половині дня. Чудово смакує діткам.


    Толма  ( з Вірменської кухні)


    Інгредієнти:


    1. Сочевиця80 г;

    2. Спельта - 160 г;

    3. Квасоля - 80 г;

    4. Цибуля - 80 г;

    5. Олія - 120 г;

    6. Курага - 80 г;

    7. Виноградне листя - 400 г;

    8. Родзинки - 40 г;

    9. Зелень, перець червоний, сіль - за смаком.

    ПРИГОТУВАННЯ:
    1. Спельту промити,  замочити на ніч, зварити.
    2. Підсмажити цибулю до золотистого кольору.
    3. До вареної спельти додати варену сочевицю, квасолю, змішати з підсмаженою цибулею, додати родзинки, зелень, перець, сіль.
    4. Ошпарити виноградні листки. Завернути в начинку в виноградні листки у вигляді конвертиків. Складати рядами в каструлю, додати курагу, воду і олію. Зварити до готовності, посипати зеленню.


    Каша зі спельти з морквою


    Складники:

    1 скл зерен спельти 

    1 цибуля  

    1 морква

    3 ст л олії 

    3 скл води 

    сіль - за смаком 


    Приготування:


    1. Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на тертці.

    2. В каструлю налити олії і стушкувати цибулю і моркву приблизно 10 хвилин. 

    3. Добре промити спельту, добавити до моркви і цибулі, перемішати.

    4. Долити теплу кип'ячену воду в співвідношенні крупа-вода - 1: 3. 

    5. Готувати на слабкому вогні до повного википання води, додати сіль. 

    6. Залишити кашу настоюватись близько 30 хвилин.


    Смачного!
    Написати відгук
    Відгуки про товар (11)
    Написати відгук
    Поставте будь-ласка вашу оцінку


    Написати відгук
    Дякуємо за ваш відгук!
    Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


    Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.