Нут
Нут

Нут


53 грн 600 г
600 г1 кг BIG PACK Є в наявності
- +
Нут / Україна.
на 100 г : білки – 25г, жири - 7г, вуглеводи - 46г, харчові волокна – 10г. Калорійність - 310 кКал.
12 місяців

Що таке нут та у чому його користь?

  • Нут — це вид бобових, який поширений в країнах Близького Сходу.
  • Має приємний горіховий смак.
  • Не містить глютену, тому можна вживати усім, хто страждає на його непереносимість.
  • Один з найбагатших білкових продуктів — у 100 грамах нуту аж 25 грамів білка. Памятаймо, що саме білок   це основа наших м'язів та усіх систем організму.
  • Має низький глікемічний індекс — 28 та високий вміст клітковини. Тому нут не піднімає глюкозу в крові і дарує тривалу ситість.
  • Джерело амінокислоти метіонін, яка руйнує поганий холестерин в організмі та попереджає ожиріння печінки.
  • Нут містить багато заліза — 6,2мг, яке бере участь в усіх обмінних процесах. Особливо радимо включати його у раціон жінкам, завдяки позитивній дії на репродуктивну систему.

Яка відмінність між нутом преміум і нутом?

  • Нут преміум  ми привозимо із Туреччини. Він іншого сорту, тому крупніший.
  • Нут — вирощений в Україні і він трішки менший за розміром.

Як готувати та вживати нут?

  • Перед тим як готувати нут замочіть його на 6-8 годин. Після цього промийте і варіть близько 1-1,5 години.
    Пам'ятайте  після замочування нут збільшиться у 2-3 рази.
  • З вареного нуту можна готувати пюре та крем-супи.
  • Ситна основа для салатів. Радимо додавати його до улюблених овочевих салатів — тод він подарує незвичну ситість. Спробуйте:)
  • Розповідаємо рецепт перекусу від Смаку —  "Запечений нут із приправою карі"
    Замочіть нут на 6-8 годин. Після цього промийте, підсушіть і додайте по смаку карі і морську сіль, перемішайте і випікайте у духовці приблизно 15-20 хв. до готовності.
    Корисний снек для перегляду фільму готовий.
  • Можна використовувати для пророщення.
    Для цього промийте і замочіть на ніч 3-4 ст.л. нуту в холодній воді. Вранці злийте всю воду та залиште нут в посудині. Можете накрити вологою марлею (але це не обов'язково). Протягом дня промивайте нут 1-2 рази. Коли побачите перші проростки —  нут вже можна вживати.
    Бажано зберігати проростки в холодильнику та за 2-3 дні спожити. Якщо вживаєте вперше —  не їжте більше ніж 2-3 ложки проростків на день.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту перед вживанням обов'язково порадьтесь з лікарем.

Детальніше

  • Нут покращить травлення;
  • Його рекомендують застосовувати для очищення організму від шкідливих речовин;
  • Нут зміцнює імунну, нервову системи та кісткову тканину;
  • Запобігає виникненню серцево-судинних захворювань.


Більше про нут, читайте ТУТ.


Стаття від "Смак Життя" - "Їж нут - і здоровим будь!"



Дієтичний продукт. Підходить для діабетиків, для  сердечників, для годуючих  матерів, спортсменів, осіб з ожирінням, і для всіх прихильників здорового харчування.



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.





Нут з печеними овочами

Інгредієнти:

  1. Нут — 100 г;

  2. Баклажани — 2шт;

  3. Помідори — 4 шт;

  4. Часник — 2 зубчика (або асафетида ¼ ч.л.)

  5. Зелень петрушки — ½ пучка;

  6. Оливкова олія — 4 ст.л;

  7. Сік лимону — 2 ч.л.

  8. Сіль (рекомендуємо гімалайську) та перець — за смаком.

Приготування:

1. Баклажани порізати повздовжніми пластинками товщиною до ½ сантиметра, змазати олією і запекти в духовці чи на грилі до розм’якшення. Для зручності поріжте баклажани на кусочки.
2. Також можна запекти з баклажанами і помідори, або додати їх сирими до страви.
3. Нут варіть у великій кількості води протягом 40хвилин до розм'якшення. Зайву воду злийте. 4. Змішайте в мисці відварений нут, помідори та баклажани. Змішайте олію, лимонний сік та розчавлений часник (або асафетиду) і заправте цим салат. Додайте сіль та перець за бажанням та ретельно розмішайте. Подавайте теплим.
Смачного!

Найкраще вживати цей салат в обідній час.


                                                                              Нут з прянощами


Інгредієнти;

1. Промитий нут - 250г.;

2. Сіль - 1  ч.л.;

3. Лимонний сік - 2 ч.л.;

4. Натертий свіжий імбир - 1 ч.л.;

5. Асафедита - 0,5 ч.л.;

6. Мелений чорний перець - 1 ч.л.;

(Якщо не маєте деяких спецій, то просто не використовуйте їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Замочуємо нут на ніч. Об’єм води має вдвічі перевищувати об’єм нуту.

2. Зливаємо воду, кладемо нут в каструлю середнього розміру і додаємо води стільки, щоб над ним був шар товщиною 7-8 см.

3. Додаємо 1 ч.л. солі і доводимо до кипіння.

4. Закриваємо кришкою і варимо 45 хв- 1 годину, поки нут не стане настільки м’яким, що його можна буде легко розім’яти пальцями. Періодично знімаємо піну.

5. Відкидуємо нут на сито і викладаємо в миску.

6. Додаємо в нут сік лимона, сіль, спеції і добре перемішуємо.



                                                                            Смажений нут

175 г нуту

1 ч л солі

4 ч л  олії

1ч л меленого коріандра

1 ч л асафетиди

1 ч л меленого чорного перцю

 (Якщо не маємо деяких спецій, то просто не використовуємо їх)

 

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Замочуємо нут на ніч, при цьому об’єм води має вдвічі перевищувати об’єм нуту.

2. Осушуємо, кладемо нут в каструлю середнього розміру і наливаємо води, щоб над ним утворився шар товщиною 7-8 см.

3. Додаємо 1 ч л солі і доводимо до кипіння.

4. Варимо 10 хвилин, періодично знімаючи піну.

5. Закриваємо кришку і зменшуємо вогонь. Варимо близько 40 хвилин до того часу, поки горох не стане м’яким. Періодично перевіряємо чи достатньо води (якщо вся вода випарується, то нут може підгоріти).

6. Зливаємо воду.

7. Нагріваємо в каструлі на середньому вогні олію, додаємо мелений коріандр та асафетиду і швидко перемішуємо. Відразу ж додаємо нут і смажимо близько 10  хвилин, постійно помішуючи ложкою. Коли нут вкриється коричневими плямами, знімаємо каструлю з вогню

8. Трохи остуджуємо, перемішуємо, приправляємо перцем і сіллю, якщо необхідно. Подаємо гарячим.


Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (21)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.