Нут
НутНут

Нут


59 грн/ 600 г
600 г Очікується

- +
Нут / Україна.
на 100 г : білки – 25г, жири - 7г, вуглеводи - 46г, харчові волокна – 10г. Калорійність - 310 кКал.
12 місяців

Що таке НУТ, та як його вживати?

  • Нут -  це вид бобових, що займає третє місце за популярністю після горошку та квасолі. Перед тим як готувати нут, його потрібно замочити на ніч і  варити близько 1-1,5 години;
  • Нут - високобілковий рослинний продукт;
  • З нуту варять пюре та супи, додають в салати та пророщують;
  • Для пророщення - замочіть на ніч 3-4 ст.л. нуту в холодній воді. Вранці злийте всю воду та залиште нут в посудині. Можете накрити вологою марлею (але це не обов'язково). Протягом дня промийте нут 1-2 рази. Коли побачите, що "прокльовуються" проростки - нут вже можна вживати. Бажано зберігати проростки в холодильнику та за 2-3 дні спожити. Якщо Ви початківець - не їжте більше ніж 2-3 ложки проростків на день;
  • Нут має приємний горіховий смак.

В чому сила НУТУ?

  • Нут сприяє нарощенню м'язової маси;
  • Чудовий продукт для тих, хто бажає схуднути;
  • Розчинні харчові волокна, що містяться в нуті - виведуть холестерин, а нерозчинні - очистять організм від шлаків і шкідливих речовин;
  • Пророщений нут сприяє омолодженню та швидкому відновленню організму.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Нут покращить травлення;
  • Його рекомендують застосовувати для очищення організму від шкідливих речовин;
  • Нут стимулює вироблення гемоглобіну, зміцнює імунну, нервову  системи та кісткову тканину;
  • Вживання нуту покращує потенцію чоловікам, а жінкам допомагає підвищити рівень заліза;
  • Також, нут запобігає виникненню серцево-судинних захворювань.


Більше про нут, читайте ТУТ.


Стаття від "Смак Життя" - "Їж нут - і здоровим будь!"



Дієтичний продукт. Підходить для діабетиків, для  сердечників, для годуючих  матерів, спортсменів, осіб з ожирінням, і для всіх прихильників здорового харчування.



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.





Нут з печеними овочами

Інгредієнти:

  1. Нут — 100 г;

  2. Баклажани — 2шт;

  3. Помідори — 4 шт;

  4. Часник — 2 зубчика (або асафетида ¼ ч.л.)

  5. Зелень петрушки — ½ пучка;

  6. Оливкова олія — 4 ст.л;

  7. Сік лимону — 2 ч.л.

  8. Сіль (рекомендуємо гімалайську) та перець — за смаком.

Приготування:

1. Баклажани порізати повздовжніми пластинками товщиною до ½ сантиметра, змазати олією і запекти в духовці чи на грилі до розм’якшення. Для зручності поріжте баклажани на кусочки.
2. Також можна запекти з баклажанами і помідори, або додати їх сирими до страви.
3. Нут варіть у великій кількості води протягом 40хвилин до розм'якшення. Зайву воду злийте. 4. Змішайте в мисці відварений нут, помідори та баклажани. Змішайте олію, лимонний сік та розчавлений часник (або асафетиду) і заправте цим салат. Додайте сіль та перець за бажанням та ретельно розмішайте. Подавайте теплим.
Смачного!

Найкраще вживати цей салат в обідній час.


                                                                              Нут з прянощами


Інгредієнти;

1. Промитий нут - 250г.;

2. Сіль - 1  ч.л.;

3. Лимонний сік - 2 ч.л.;

4. Натертий свіжий імбир - 1 ч.л.;

5. Асафедита - 0,5 ч.л.;

6. Мелений чорний перець - 1 ч.л.;

(Якщо не маєте деяких спецій, то просто не використовуйте їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Замочуємо нут на ніч. Об’єм води має вдвічі перевищувати об’єм нуту.

2. Зливаємо воду, кладемо нут в каструлю середнього розміру і додаємо води стільки, щоб над ним був шар товщиною 7-8 см.

3. Додаємо 1 ч.л. солі і доводимо до кипіння.

4. Закриваємо кришкою і варимо 45 хв- 1 годину, поки нут не стане настільки м’яким, що його можна буде легко розім’яти пальцями. Періодично знімаємо піну.

5. Відкидуємо нут на сито і викладаємо в миску.

6. Додаємо в нут сік лимона, сіль, спеції і добре перемішуємо.



                                                                            Смажений нут

175 г нуту

1 ч л солі

4 ч л  олії

1ч л меленого коріандра

1 ч л асафетиди

1 ч л меленого чорного перцю

 (Якщо не маємо деяких спецій, то просто не використовуємо їх)

 

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Замочуємо нут на ніч, при цьому об’єм води має вдвічі перевищувати об’єм нуту.

2. Осушуємо, кладемо нут в каструлю середнього розміру і наливаємо води, щоб над ним утворився шар товщиною 7-8 см.

3. Додаємо 1 ч л солі і доводимо до кипіння.

4. Варимо 10 хвилин, періодично знімаючи піну.

5. Закриваємо кришку і зменшуємо вогонь. Варимо близько 40 хвилин до того часу, поки горох не стане м’яким. Періодично перевіряємо чи достатньо води (якщо вся вода випарується, то нут може підгоріти).

6. Зливаємо воду.

7. Нагріваємо в каструлі на середньому вогні олію, додаємо мелений коріандр та асафетиду і швидко перемішуємо. Відразу ж додаємо нут і смажимо близько 10  хвилин, постійно помішуючи ложкою. Коли нут вкриється коричневими плямами, знімаємо каструлю з вогню

8. Трохи остуджуємо, перемішуємо, приправляємо перцем і сіллю, якщо необхідно. Подаємо гарячим.


Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (18)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.