Корица (кассия) молотая (премиум)
Корица (кассия) молотая
- Это порошок из коры китайского коричника, который не встречается в дикой природе.
- У нее терпкий вкус с ощущением легкого жжения на языке.
- Естественный антисептик: содержит масла, которые убивают бактерии и уменьшают болевые ощущения.
- В ней много дубильных веществ и цинка. Они помогают вырабатывать антитела к большинству сезонных заболеваний.
- Главный недостаток кассии — кумарин в составе. При чрезмерном употреблении может вызвать головокружение и головные боли.
Чем кассия отличается от цейлонской корицы?
- Менее насыщенная на вкус и светлая по цвету.
- Более резкий запах, вкус и аромат.
- Содержит больше кумарина.
Что делать?
- Посыпайте корицей выпечку, десерты, запеканки, чтобы придать пикантный аромат.
- Ловите идею классного перекуса. Посыпьте яблоки или другие фрукты орешками и корицей. Полезный перекус готов ❤️
- Добавляйте в напитки: чай, кофе или коктейли. Если добавить много специи — напиток взбодрит, а если чуть-чуть — успокоит.
- Корица хорошо сочетается с другими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
- Рекомендуем взрослым употреблять не более 1/2 ч.л. корицы в день, а детям — 1/4 ч.л два раза в неделю.
Чего не делать?
- Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
- Употреблять при проблемах с печенью и поджелудочной железой.
Шоколадний кекс
Інгредієнти:
Борошно пшеничне цільнозернове — 200г;
Молоко рослинне — 200 мл;
Какао — 3 ч.л.;
Фініки — 160 г;
Олія кокосова — 40 мл;
Сода харчова — 1 ч.л.;
Кориця — 1 ч.л.;
Приготування:
1. Попередньо замочіть фініки у теплій воді протягом 15 хв. Видаліть кісточки та збийте блендером до утворення однорідної маси. Можна додати трішки рослинного молока, якщо блендер не справлятиметься з фініками.
2. Просійте борошно, соду, какао і корицю. В окремій ємності змішайте молоко, олію та фініки.
3. Змішайте всі інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися.
4. Форми для випікання з внутрішньої сторони змажте олією або покладіть паперові одноразові стаканчики.
5. Тепер суху суміш і тісто з`єднайте разом, перемішайте ретельно і помістіть його в форми для випікання.
6. Розігрійте духовку до 180℃ і випікайте 15 хвилин.
Борошно пшеничне цільнозернове — 200г;
Молоко рослинне — 200 мл;
Какао — 3 ч.л.;
Фініки — 160 г;
Олія кокосова — 40 мл;
Сода харчова — 1 ч.л.;
Кориця — 1 ч.л.;
Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня.
Домашнє бананово-шоколадне морозиво
Інгредієнти:
Банани — 250 г (2-3 шт.).;
Кокосове молоко — 100 мл.;
Шоколад органічний — 50 г.;
Авокадо (за бажанням) — ½ шт.;
Кориця — ½ ч.л.;
Паличка ванілі (або 1 ч.л. ванільного цукру) — ¼ шт.;
Родзинки — жменя;
Кокосова стружка — 1 ч.л.
Приготування:
1. Почистіть банани, поріжте їх та заморозьте протягом 1-2 годин.
2. Далі з'єднайте заморожені банани, авокадо та молоко і збийте блендером до однорідності на найнижчій швидкості. Додайте корицю і знову збийте протягом 1 хв.
3. Розділіть паличку ванілі, вийміть ножем зернята.
4. Шоколад поламайте, розтопіть на водяній бані.
5. Додайте зернята ванілі до бананової маси, обережно перемішайте, згодом додайте розтоплений шоколад.
6. Морозиво розлийте у формочки, та поставте до морозильної камери на 1-2 години.
При подачі можете посипати родзинками або кокосовою стружкою.
Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня.