Жерновая пшеничная мука
Жерновая пшеничная мукаЖерновая пшеничная мука

Жерновая пшеничная мука


4 відгуки
48 грн 900 г
900 г Закінчується
- +
Пшеница / производится на восточно-тирольской жерновой мельнице, Green, Австрия.
на 100г. Белки -11.5 г, жиры - 2.2 г, углеводы - 55.8 г. Калорийность - 298 ккал.
6 месяцев

Жерновая пшеничная мука

  • Это мука грубого помола, которую получают в процессе измельчения цельного пшеничного зерна.
  • Органически чистый продукт. Пшеница для этой муки выращена без использования химических удобрений.
  • Содержит глютен.
  • Все ценные вещества, содержащие зародыш, остаются в муке:
    - витамины группы В  необходимы для здоровой нервной системы;
    - магний  снижает артериальное давление и "плохой" холестерин;
    - кальций и фосфор  нужны для крепких костей и зубов.
  • Пшеничная жерновая мука  источник растительных волокон, которые служат «щеткой» для кишечника и помогают выводить токсины.

Что делать?

  • Используйте для приготовления полезной выпечки: хлеба, печенья, крекеров, лаваша и запеканок.
  • Выпекайте полезный хлеб из пшеничной муки и нашей закваски.
  • В рубрике РЕЦЕПТЫ вы найдете еще интересные способы использования пшеничной муки.

Чего не делать?

  • Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.



Подробнее

  • Пшеничная мука из цельного зерна идеально подходит для тех, кто следит за своей фигурой и весом;
  • Пшеничная мука содержит витамин Е, который борется со свободными радикалами и омолаживает организм;
  • Большое содержание пищевых волокон поддерживает нормальные функции пищеварительной системы, в то время как витамины и ценные минеральные вещества поддерживают нервную систему и положительно влияют на настроение;
  • Хлебобулочные изделия из такой муки, увеличивают сопротивляемость организма, а также активируют процесс выработки гормонов и антител.
  • Интересные советы о хранении семян, шротов, сухофруктов и тому подобное.
  • Диетический продукт. Подходит всем, кто следит за здоровьем и красотой, а также диабетикам, людям с сердечно-сосудистыми заболеваниями и лишним весом.
  • Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.


Чапаті

 

Інгредієнти:

1. Цільнозернове пшеничне борошно — 250 г;

2. Тепла вода — 150 мл;

3. Сіль — щіпка;

4. Кокосова чи інша рослинна олія — 2-3 ст.л.


Приготування:

1.  Змішайте борошно і сіль в мисці, додайте воду і замішайте, поки не вийде м'яке тісто.


2.  Перекладіть тісто на дошку і замішайте протягом 6 хвилин, поки не вийде однорідне тісто. Тісто орошуємо водою, накриваємо вологою тканиною і залишаємо на півгодини (можна до 2 годин).

 

3. Вологими руками сформуйте з тіста 15 однакових кульок. Посипте дошку борошном, кожну кульку обвалюйте в борошні і  розкачайте на тоненькі чапаті по можливості круглі (діаметр близько 14 см). Коли розкачуєте, то постійно посипайте чапаті борошном, щоб не прилипали.

4. Нагріваємо суху сковорідку і кладемо чапаті. Перевертаємо на другий бік, коли на чапаті почнуть утворюватись бульбашки і загинатись краї. Далі тримаємо на сковороді, поки на другій стороні не почнуть роздуватись бульбашки.


  • Готове чапаті має бути повністю пропечене і вкрите з обох сторін коричневими плямками. Далі приплескуємо чапаті, щоб вийшло повітря і змащуємо одну сторону олією.


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.

_____________

Хліб житньо-пшеничний

Інгредієнти:

На одну буханку хліба:

1. Борошно житнє цільнозернове — 220 г

2. Борошно пшеничне цільнозернове — 230 г

3. Закваска — 2 ст. л. (50 г)

4. Сіль морська — щіпка

5. Вода очищена — 320 мл

6. Насіння соняшника — 30 г

7. Льон — 30 г

8. Коріандр для посипки — 1 ч. л.

9. Олія соняшникова сиродавлена — 2 ст. л.

Приготування:

1. Готуємо опару. Для цього 2 ст. л. закваски кладемо в глибоку миску, додаємо 160 мл води і житнє борошно (приблизно 150 г) так, щоб у нас вийшла маса з консистенцією густої сметани. Залишаємо опару на 6-8 год при кімнатній температурі.

2. Тепер готуємо тісто. До опари додаємо ще 160 мл води, щіпку солі і льон, і спеції по бажанню, а також 2 ст. л. олії.

3. Перемішуємо всі інгредієнти,  додаємо решту борошна і все гарненько вимішуємо ложкою. Тісто має вийти досить густим.

4. Змащуємо форму олією і за бажанням посипаємо стінки і дно форми крупною морською сіллю. Після цього викладаємо тісто у форму, розгладжуємо його рівномірно по всій поверхні і посипаємо зверху коріандром (або кмином, льоном чи соняшниковим насінням). Залишаємо тісто в теплому місці або при можливості у духовці, розігрітій до 35-40 °C на 2-3 год.

5. Через 2 год дивимось на тісто. Якщо воно піднялось у 1,5-2 рази то можете сміливо розігрівати духовку до 200 °C. Якщо тісто ще не піднялось, тоді треба ще почекати і дати йому дійти. Якщо не дати тісту дійти, тоді хліб не вийде пишним. Важливо також і не перетримати, оскільки тісто вже при випічці може впасти. Ставимо хліб у гарячу духовку на 15 хв при 200 °C, а потім зменшуємо температуру до 160 °C і випікаємо ще 1 год 20 хв. Якщо Ви випікаєте у силіконовій формі, тоді час випічки треба збільшити прибзлизно до 1 год 40 хв.

6. Готовий хліб обов’язково виймаємо з форми і даємо вистигнути.

Смачного!

Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.

Написать отзыв
Отзывы о продукте (4)
Написать отзыв
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер, или хранить в оригинальном пакете дой-пак. В сухом прохладном месте.