Закваска для бездрожжевой выпечки
Закваска для бездрожжевой выпечкиЗакваска для бездрожжевой выпечкиЗакваска для бездрожжевой выпечкиЗакваска для бездрожжевой выпечки

Закваска для бездрожжевой выпечки


40 грн 50 г
50 г Під замовлення (1 доба)
- +
Закваска из пророщенных зерен пшеницы, ржи, ячменя и овса / Украина (собственного производства)
неограниченный (при условии подкормки)


Закваска для бездрожжевой выпечки

  • Это закваска из пророщенных зерен пшеницы, ржи, ячменя и овса.
  • Наша закваска является "вечной", то есть при подкормке каждый раз остается на следующую выпечку.
  • Калорийность бездрожжевой выпечки низкая  около 177 ккал.
  • Бездрожжевая выпечка сохраняет гораздо больше полезных веществ: витамины группы В, РР, магний, железо. Поскольку часть сахаров и других веществ не тратится на "питание" самих дрожжей.
  • Сдоба на закваске не вызывает нарушений пищеварительной системы и брожения в кишечнике. А наоборот благодаря высокому содержанию клетчатки улучшает пищеварение.
  • Бездрожжевая выпечка гораздо лучше усваивается. После нее нет тяжести в желудке и других неприятных ощущений.

Что делать?

  • Выпекайте полезный хлеб и булочки, а если времени готовить нет  предлагаем наши готовые хлебчики:)
  • Процесс выпечки хлеба на закваске длится от 11 до 13 часов, в зависимости от окружающих факторов. (Более подробная инструкция в разделе "Рецепты").
  • Когда вы получите закваску, ее необходимо подкормить: добавьте 100 мл теплой воды и 50 г ржаной муки, перемешайте и оставьте на время в теплом месте. В норме после подкормки закваска подрастает и образует пузырьки воздуха, что указывает на появление живых бактерий.
    Подпитывайте закваску минимум 1 раз в неделю.
  • Храните закваску в холодильнике в открытой стеклянной или керамической таре до недели без подкормки.

Чего не стоит?

  • Употреблять при индивидуальной непереносимости.

Подробнее

Бездріжджова випічка корисна дорослим і дітям, людям хворим на діабет, підходить для спортсменів, а також тим, хто любить дієти і хоче схуднути, для тих , хто дотримується постів, для вегетаріанців і веганів.
Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




Співвідносна схема виготовлення 1 партії хліба на заквасці:

Підбираємо зручний час, наприклад:

1) 09:00 - замішуємо тісто (пропорція дана на 1 хліб):

- 2 столових ложки закваски
- борошно 500 мл (1 півлітрова банка).
- 325 мл чистої води;
- 1 чайну ложку соняшникової олії (за смаком);
- 0,5 чайної ложки солі (за смаком);

- 11:00 - тісто починає «оживати»:

Поява дрібних бульбашок, говорить про те, що процес бродіння йде.
Не треба заглядати кожні 15 хвилин, щоб тримати все під контролем. Навіть через 2 години, тісто ще не почало підніматися! З'явилися тільки невеликі пухирці. Не потрібно бити тривогу, що закваска не працює. Вона прекрасно працює, тільки не так як ви звикли, використовуючи дріжджі. Зернова закваска підіймає тісто значно повільніше. Але зате тісто не перекисає, якщо ви про нього забудете.

2) 17:00 — домішуємо тісто:

- борошно 300 мл
- насіння, сухофрукти, пророщені зерна, шроти, висівки, спеції за смаком, та накладаємо у форми, які перед цим добре змащуємо олійкою.
 
Тісто підходило в цілому не багато не мало - 8 годин. На даному етапі, якщо ви хочете спекти хліб з висівками, насінням і т.п., тоді їх потрібно додати перед борошном, розмішати ретельно ложкою. Потім додати борошно і перемішувати тісто ложкою (зверніть увагу, що кожне борошно по різному вбирає вологу і дає загустіння, тому його кількість підбирається в кожному окремому випадку). Борошна не повинно бути багато, інакше випічка вийде не повітряна, а щільна. Ложкою вже стане важко замішувати, закінчуємо перемішувати тісто рукою. Не поспішаючи потрібно пройти весь обсяг тіста, пробиваючи мокрим кулачком, щоб не залишалися грудочки або сухе борошно. Маса повинна бути однорідно вимішена.

17:30 - час викладати тісто в форми:

Не забудьте залишити закваску для наступної випічки (по 2 столові ложки на 1 хліб в незакриту банку, більшу, з запасом - тісто може піднятися в 2-3 рази, в холодильник).

Класти тіста не більше ніж на половину висоти форми. Йому потрібне місце, щоб піднятися, інакше воно почне випадати з форми. Навіть якщо ви встигнете його поставити в духовку, хліб і там ще буде підніматися, і при випічці буде відриватися і падати.
Форми залишаємо в теплому місці без протягів.

19.30-20:30 - час випікати хліб

Хліб постояв у формі приблизно 3 години. Час залежить від температури в приміщенні (2-4 години, скільки буде потрібно до повного підняття, головне щоб не почав падати верхній шар, темп росту тіста залежить від температури середовища, густини тіста, бродильної активності закваски та ін. факторів). 
Хліб випікається при температурі 150 градусів 1,5 години.
Після того, як вийняли хліба з духовки, потрібно дати йому постояти у формі, але не більше 3-5 хв - інакше він розм'якне, і відразу вийняти.
Якщо хліб розтріскується в духовці - тісто не встигло піднятися, якщо впав - перестояло.
Приємного апетиту!

Якщо ви раптом забули відкласти тісто на наступну випічку, а форми вже в духовці - не впадайте у відчай! Головне в цій ситуації, щоб ви не встигли ще помити миску з-під тіста! Перевірено двічі. Ні, я не забувала залишити тісто, просто було цікаво. Ви наливаєте в миску з-під тіста 50 мл  води, ретельно все вимиваєте, додаєте борошна, щоб вийшло тісто негусте, і ставите бродити на 8 годин. Ось і закваска на наступну випічку!

Найлегше виростити правильну культуру з житнього борошна: на ньому культивується найбільше корисних мікроорганізмів і бактерій. На рафінованому пшеничному борошні процес формування флори постійно зміщується в сторону до патогенної.
Написать отзыв
Отзывы о продукте (110)
Написать отзыв


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Храните закваску в холодильнике в незакрытой стеклянной или керамической таре до недели без подкормки.