Нут
НутНут

Нут


47 грн 600 г
600 г Є в наявності
- +
Нут / Украина.
на 100 г: белки - 25г, жиры - 7 г, углеводы - 46г, пищевые волокна - 10г. Калорийность - 310 ккал.
12 месяцев


Что такое нут, и как его употреблять?

  • Нут - это вид бобовых, занимающий третье место по популярности после горошка и фасоли. Перед тем как готовить нут, его нужно замочить на ночь и варить около 1-1,5 часа;
  • Нут - высокобелковый растительный продукт;
  • Из нута варят пюре и супы, добавляют в салаты и проращивают;
  • Для проращивания - замочите на ночь 3-4 ст. л. нута в холодной воде. Утром слейте всю воду и оставьте нут в посуде. Вы можете накрыть влажной марлей (но это не обязательно). В течение дня промойте нут 1-2 раза. Когда увидите, что "проклевываются" проростки - нут уже можно употреблять. Желательно хранить проростки в холодильнике и за 2-3 дня употребить. Если Вы начинающий - не ешьте больше чем 2-3 ложки проростков в день;
  • Нут имеет приятный ореховый вкус.



В чем сила НУТА?

  • Нут способствует наращиванию мышечной массы;
  • Отличный продукт для тех, кто желает похудеть;
  • Растворимые пищевые волокна, содержащиеся в нуте - выведут холестерин, а нерастворимые - очистят организм от шлаков и вредных веществ;
  • Пророщенный нут способствует омоложению и быстрому восстановлению организма.


Чего не делать?

  • Не употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.


Подробнее

  • Нут улучшит пищеварение
  • Его рекомендуют применять для очистки организма от вредных веществ;
  • Нут стимулирует выработку гемоглобина, укрепляет иммунную, нервную системы и костную ткань;
  • Употребление нута улучшает потенцию мужчинам, а женщинам помогает повысить уровень железа
  • Также, нут предотвращает сердечно-сосудистых заболевания.
  • Больше о нуте, читайте ЗДЕСЬ.
  • Статья от "Вкус Жизни" - "Ешь нут - и здоровым будь!"
  • Диетический продукт. Подходит для диабетиков, для сердечников, для кормящих матерей, спортсменов, лиц с ожирением, и для всех сторонников здорового питания.
  • Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.






Нут з печеними овочами

Інгредієнти:

  1. Нут — 100 г;

  2. Баклажани — 2шт;

  3. Помідори — 4 шт;

  4. Часник — 2 зубчика (або асафетида ¼ ч.л.)

  5. Зелень петрушки — ½ пучка;

  6. Оливкова олія — 4 ст.л;

  7. Сік лимону — 2 ч.л.

  8. Сіль (рекомендуємо гімалайську) та перець — за смаком.

Приготування:

1. Баклажани порізати повздовжніми пластинками товщиною до ½ сантиметра, змазати олією і запекти в духовці чи на грилі до розм’якшення. Для зручності поріжте баклажани на кусочки.
2. Також можна запекти з баклажанами і помідори, або додати їх сирими до страви.
3. Нут варіть у великій кількості води протягом 40хвилин до розм'якшення. Зайву воду злийте. 4. Змішайте в мисці відварений нут, помідори та баклажани. Змішайте олію, лимонний сік та розчавлений часник (або асафетиду) і заправте цим салат. Додайте сіль та перець за бажанням та ретельно розмішайте. Подавайте теплим.
Смачного!

Найкраще вживати цей салат в обідній час.


                                                                              Нут з прянощами


Інгредієнти;

1. Промитий нут - 250г.;

2. Сіль - 1  ч.л.;

3. Лимонний сік - 2 ч.л.;

4. Натертий свіжий імбир - 1 ч.л.;

5. Асафедита - 0,5 ч.л.;

6. Мелений чорний перець - 1 ч.л.;

(Якщо не маєте деяких спецій, то просто не використовуйте їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Замочуємо нут на ніч. Об’єм води має вдвічі перевищувати об’єм нуту.

2. Зливаємо воду, кладемо нут в каструлю середнього розміру і додаємо води стільки, щоб над ним був шар товщиною 7-8 см.

3. Додаємо 1 ч.л. солі і доводимо до кипіння.

4. Закриваємо кришкою і варимо 45 хв- 1 годину, поки нут не стане настільки м’яким, що його можна буде легко розім’яти пальцями. Періодично знімаємо піну.

5. Відкидуємо нут на сито і викладаємо в миску.

6. Додаємо в нут сік лимона, сіль, спеції і добре перемішуємо.



                                                                            Смажений нут

175 г нуту

1 ч л солі

4 ч л  олії

1ч л меленого коріандра

1 ч л асафетиди

1 ч л меленого чорного перцю

 (Якщо не маємо деяких спецій, то просто не використовуємо їх)

 

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Замочуємо нут на ніч, при цьому об’єм води має вдвічі перевищувати об’єм нуту.

2. Осушуємо, кладемо нут в каструлю середнього розміру і наливаємо води, щоб над ним утворився шар товщиною 7-8 см.

3. Додаємо 1 ч л солі і доводимо до кипіння.

4. Варимо 10 хвилин, періодично знімаючи піну.

5. Закриваємо кришку і зменшуємо вогонь. Варимо близько 40 хвилин до того часу, поки горох не стане м’яким. Періодично перевіряємо чи достатньо води (якщо вся вода випарується, то нут може підгоріти).

6. Зливаємо воду.

7. Нагріваємо в каструлі на середньому вогні олію, додаємо мелений коріандр та асафетиду і швидко перемішуємо. Відразу ж додаємо нут і смажимо близько 10  хвилин, постійно помішуючи ложкою. Коли нут вкриється коричневими плямами, знімаємо каструлю з вогню

8. Трохи остуджуємо, перемішуємо, приправляємо перцем і сіллю, якщо необхідно. Подаємо гарячим.


Смачного!
Написать отзыв
Отзывы о продукте (19)
Написать отзыв


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить в сухом прохладном месте.