Маш
МашМаш

Маш


69 грн 600 г
600 г Є в наявності
- +
Маш / Узбекистан.
на 100г: белки - 23,5г, жиры - 2 г, углеводы - 46,2г. Калорийность - 300 ккал.
12 месяцев


Что такое МАШ, и как его употреблять?

  • Маш - это вид бобовых, который наполняет организм качественными белками;
  • Он популярен среди вегетарианцев. Горох-маш варится примерно 40 минут
  • Из маша варят супы, соусы, сочетают с рисом и овощами, а также проращивают;
  • Чтобы прорастить маш, залейте его на ночь водой. Утром промойте, слейте воду и оставьте в посуде. Вечером повторите промывание - и на завтрак имеете питательные проростки.
  • Вкус проростков маша напоминает вкус зеленого горошка.


В чем сила Маша?

  • Маш помогает нарастить мышечную массу;
  • Это легкая пища, которая способствует интеллектуальной деятельности;
  • Бобы маша повышают общую сопротивляемость организма;
  • Постоянное употребление маша улучшает работу сердечно-сосудистой системы, снижает давление, делает сосуды эластичными и очищает их от холестериновых бляшек.


Чего не делать?

  • Не употреблять при индивидуальной непереносимости продукта;
  • Будьте осторожны, в маше могут попадаться маленькие камешки!


Подробнее

  • Помогает очистить кишечник, не провоцирует газообразование.
  • Больше о маше читайте ЗДЕСЬ.
  • Подходит для детей, взрослых, пожилых людей, спортсменов, вегетерианцив, для восстановления сил после тяжелой болезни. Хорошо усваивается организмом, поэтому рекомендуется всем без исключения.
  • Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.



“Салат з машем по-літньому”


Інгредієнти:


  1. Маш — 1 склянка;

  2. Листя салату — ½ пучка;

  3. Червона цибуля нарізана кубиками — ½ склянки;

  4. Помідори чері — 2 склянки;

  5. Кукурудза зерна — 2 качани (100 - 150 г);

  6. Авокадо нарізаний кубиками —  2 шт;

  7. Лимонний сік — 1 ст.л.;

  8. Оливкова олія — 3 ст.л.;

  9. Сіль та перець — за смаком.

Приготування:

1. Замочіть маш на ніч у контейнері. Якщо хочете зробити салат з пророщеного машу, тоді вранці промийте боби та залиште трішки вологи. Покладіть в теплому, темному місці у нещільно закритому контейнері до вечора. Коли боби проклюнуться, промийте їх ще раз і використовуйте для приготування салату.

Якщо хочете приготувати боби, тоді відваріть маш протягом 40 хвилин до розм’якшення у каструлі з великою кількістю води (не менше 4-ох склянок).

2. Після приготування злийте зайву воду та дайте вистигнути.

3. З’єднайте у глибокій мисці боби (або їх проростки) з овочами та зеленю.
4. Приготуйте заправку. З’єднайте лимонний сік з оливковою олією, збийте виделкою та заправте салат.
Додайте за бажанням сіль та перець та розмішайте.
Смачного!

Найкраще вживати у обідній час.


Плов з машу і рису      

Інгредієнти:


1. Маш - 1 склянка;

2. Рис Басматі - 1 склянка;

3. Вода - 6 склянок;

4. Імбир - 2, 5 см свіжого (або 1/3 ч. л. сухого);

5. Кінза - 1 жменька;

6. Олія - 2 ст. л.;

7. Куркума - 1 ч.л.;

8. Коріандр - 1 ч.л.;

9. Кмин мелений - 1 ч.л.;

10. Цілий кмин - 1 ч.л.;

11. Насіння гірчиці - 1 ч.л.;

12. Сіль - 1 ч.л.;

13. Асафетида - щіпка.


Приготування:

1. Добре промиваємо маш разом з рисом, ставими стекти.
2. Змішуємо олію і прянощі, помішуючи підсмажуємо прянощі на середньому вогні протягом декількох хвилин.
3. Додаємо рис і горох, перемішуємо, поки добре не змішаються з прянощами.
4. Доливаємо води, доводимо до кипіння і варимо 10 хв на середньому вогні.
5. Зменшуємо вогонь, накриваєм кришкою і варимо 30-40 хв на повільному вогні, поки рис і маш не стануть м`якими.
6. Додаємо нарізану зелень, настоюємо і подаємо страву гарячою.     


         

                                             Суп з машу



200 г  гороху маш,

1, 9 л води

3 ч л солі

2 лаврових листки

1 палочка кориці

1 ч л куркуми

275 г овочів, нарізаних кубиками

3 ст л олії

1 ч л насіння кумину

2 стручка сушеного червоного перцю

1 ч л натертого свіжого імбиру (або ? ч л сухого)

1 ч л асафетиди

1 ст л нарубленого листя свіжого коріандру

2 лимона, ( кожен розрізаний на 8 частин )

 (Якщо Ви не маєте деяких спецій, то просто не використовуєте їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Перебираємо, промиваємо і просушуємо маш.

2. Наливаємо у велику каструлю воду, кладемо сіль, лавровий лист, корицю і доводимо до кипіння.

3. Кладемо маш в киплячу воду.

4. Коли вода закипить другий раз, закриваємо наполовину кришкою і варимо на невеликому вогні 20 хв, поки маш не стане м’яким. Не забуваємо періодично знімати піну.

5. Додаємо куркуму, 1 ст. л. олії і нарізані овочі. Закриваємо кришкою і варимо, поки маш не розвариться повністю.

6. Нагріваємо 2 ст л олії в маленькій сковорідці, кидаємо туди насіння кумину і перець. Коли насіння кумину потемніє, додаємо натертий імбир і асафетиду і просмажуємо ще кілька секунд. Потім швидко переливаємо приправи в маш, відразу ж закриваємо кришкою і залишаємо на повільному вогні  ще на 4-5 хв.

7. Подаємо маш гарячим з рисом, овочами і хлібом, прикрасивши зеленню і долькою лимону.

 Суп має бути рідким, якщо він загустів - додаємо гарячої води.                      

Смачного!                        


Написать отзыв
Отзывы о продукте (15)
Написать отзыв


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить в сухом прохладном месте.