


Рис Басматі екстра не пропарений
Чим особливий РИС "БАСМАТІ" (екстра, не пропарений)?
- Басматі — різновид ароматного рису з дрібними довгими зернами.
- Рис басматі є екологічно чистим продуктом, не накопичує в собі солі важких металів та інших шкідливих речовин.
- За вмістом амінокислот та інших необхідних поживних речовин, басматі займає перше місце серед усіх сортів рису.
- Вживання такого рису зміцнює центральну нервову систему - він містить вітаміни групи В.
Як вживати РИС "БАСМАТІ" (екстра, не пропарений)?
- Рис басматі – чудовий гарнір або ж самостійна страва, прекрасно підходить для приготування супів та каш;
- Чудово поєднується з овочами, грибами та прянощами;
- Він дуже легко і швидко готується. Беремо 1 частину рису та 2 частини киплячої підсоленої води, проварюємо на маленькому вогні 5-7 хв. без кришки. Потім рис знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо йому настоятись ще 20 хвилин.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Як приготувати ідеальний “Басматі”

Інгредієнти:
1. Рис “Басматі” - 2 склянки;
2. Вода для замочування рису + вода для приготування рису;
3. Олія - 2 ст. л.;
4. Сіль - ½ ч.л.;
5. Кмин - ½ ч.л.;
6. Чорний перець - ¼ ч. л.
Приготування:
1. Секрет приготування полягає в замовчуванні рису. В каструлю наберіть води і засипте рис. Залиште на 30 хв., після чого вилийте воду, промийте рис і знову наберіть води для приготування рису в пропорції 1:1,5.
2. Накрийте кришкою і доведіть воду до кипіння на великому вогні. Коли рис закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити до повної готовності.
3. Якщо необхідно - злийте воду, поверніть рис в каструлю, додайте олію, спеції та постійно помішуючи тушкуйте рис ще 2 хв. на маленькому вогні.
Смачного!
Індійський лимонний рис
(Німбу Чавал)

Інгредієнти:
Рис Басматі - 2 скл. (350 м);
Кокосова олія - 3 ст.л.;
Зіра (кумин) — ½ ч.л.;
Насіння гірчиці — 1½ ч.л.;
Стручок зеленого гострого перцю (нарізаний) — 1 шт.;
Вода — 3½ скл. (825 мл.);
Сіль — 2 ч.л.;
Куркума (за бажанням) — 1 ч.л.;
Карі — 1 ч.л.;
Кориця (паличка довж. 5 см) — 1 шт.;
Лимонний сік — ½ скл. (125 мл.);
Лимон — 1 шт.;
Петрушка — 5-6 стебел.
Приготування:
1. Підготовка рису. Якщо ви бажаєте, щоб ваш рис був з мінімальною кількістю шкідливих хімічних елементів, його потрібно правильно приготувати:
2. Добре промийте рис, поки вода не буде прозорою, замочіть на ніч в чистій воді.
3. Підготовлений рис відкиньте на друшляк або сито і дайте воді стекти. Тим часом розігрійте в каструлі 1 ст.л. олії на середньому вогні. В каструлю додайте зіру, гірчицю, карі і корицю. Коли колір насіння зіри зміниться, покладіть туди ж нарізаний перець, а потім осушений рис. Обсмажуйте рис, помішуючи, 2-3 хв.
4. Коли зерна почнуть ставати прозорими, налийте в рис солону воду, доведіть до кипіння і дайте їй покипіти 1 хв. (Якщо ви хочете, щоб рис був жовтого кольору, разом з водою додайте куркуму.) Накрийте каструлю кришкою. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хв, поки рис не вбере в себе всю воду. Зніміть кришку і вийміть шматочки кориці.
5. Збризніть рис лимонним соком і полийте зверху 2 ст.л. олії. Варіть без кришки ще 2-3 хв. Обережно перемішайте рис виделкою.
6. Покладіть в кожну порцію частинку лимона і гілочку петрушки .
Присмак цій страві надає в основному лимон, тому намагайтеся не перевищувати рекомендовану кількість прянощів.
Чудово підходить для будь якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.
Азійський кокосовий рис

Інгредієнти:
¼ склянки мигдалю
1 склянка рису “Басматі”
1 банка кокосового молока
1 ст. л. соку лайма
½ ч. л. солі
¼ чашки води
2 ст. л. нарізаної зеленої цибулі
¼ склянки нарізаної кінзи + для оформлення страви
Приготування:
1.На сухій сковорідці підсмажте мигдаль до золотистого кольору.
2.Змішайте кокосове молоко з водою в каструлі з товстим дном, додайте рис, кінзу, цибулю, спеції, сік та мигдаль та поставте варитися на маленький вогонь.
3.Готовий рис залиште на 15 хв., додайте кінзу, перемішайте все разом.
Смачного!

Інгредієнти:
1. Рис “Басматі” - 2 склянки;
2. Вода для замочування рису + вода для приготування рису;
3. Олія - 2 ст. л.;
4. Сіль - ½ ч.л.;
5. Кмин - ½ ч.л.;
6. Чорний перець - ¼ ч. л.
Приготування:
1. Секрет приготування полягає в замовчуванні рису. В каструлю наберіть води і засипте рис. Залиште на 30 хв., після чого вилийте воду, промийте рис і знову наберіть води для приготування рису в пропорції 1:1,5.
2. Накрийте кришкою і доведіть воду до кипіння на великому вогні. Коли рис закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити до повної готовності.
3. Якщо необхідно - злийте воду, поверніть рис в каструлю, додайте олію, спеції та постійно помішуючи тушкуйте рис ще 2 хв. на маленькому вогні.
Смачного!
Індійський лимонний рис
(Німбу Чавал)
Інгредієнти:
Рис Басматі - 2 скл. (350 м);
Кокосова олія - 3 ст.л.;
Зіра (кумин) — ½ ч.л.;
Насіння гірчиці — 1½ ч.л.;
Стручок зеленого гострого перцю (нарізаний) — 1 шт.;
Вода — 3½ скл. (825 мл.);
Сіль — 2 ч.л.;
Куркума (за бажанням) — 1 ч.л.;
Карі — 1 ч.л.;
Кориця (паличка довж. 5 см) — 1 шт.;
Лимонний сік — ½ скл. (125 мл.);
Лимон — 1 шт.;
Петрушка — 5-6 стебел.
Приготування:
1. Підготовка рису. Якщо ви бажаєте, щоб ваш рис був з мінімальною кількістю шкідливих хімічних елементів, його потрібно правильно приготувати:
2. Добре промийте рис, поки вода не буде прозорою, замочіть на ніч в чистій воді.
3. Підготовлений рис відкиньте на друшляк або сито і дайте воді стекти. Тим часом розігрійте в каструлі 1 ст.л. олії на середньому вогні. В каструлю додайте зіру, гірчицю, карі і корицю. Коли колір насіння зіри зміниться, покладіть туди ж нарізаний перець, а потім осушений рис. Обсмажуйте рис, помішуючи, 2-3 хв.
4. Коли зерна почнуть ставати прозорими, налийте в рис солону воду, доведіть до кипіння і дайте їй покипіти 1 хв. (Якщо ви хочете, щоб рис був жовтого кольору, разом з водою додайте куркуму.) Накрийте каструлю кришкою. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хв, поки рис не вбере в себе всю воду. Зніміть кришку і вийміть шматочки кориці.
5. Збризніть рис лимонним соком і полийте зверху 2 ст.л. олії. Варіть без кришки ще 2-3 хв. Обережно перемішайте рис виделкою.
6. Покладіть в кожну порцію частинку лимона і гілочку петрушки .
Присмак цій страві надає в основному лимон, тому намагайтеся не перевищувати рекомендовану кількість прянощів.
Чудово підходить для будь якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.
¼ склянки мигдалю
1 склянка рису “Басматі”
1 банка кокосового молока
1 ст. л. соку лайма
½ ч. л. солі
¼ чашки води
2 ст. л. нарізаної зеленої цибулі
¼ склянки нарізаної кінзи + для оформлення страви
Приготування:
1.На сухій сковорідці підсмажте мигдаль до золотистого кольору.
2.Змішайте кокосове молоко з водою в каструлі з товстим дном, додайте рис, кінзу, цибулю, спеції, сік та мигдаль та поставте варитися на маленький вогонь.
3.Готовий рис залиште на 15 хв., додайте кінзу, перемішайте все разом.
Відгуки про товар (4)
Із цим товаром рекомендуємо

Карі класичний
100 мл 100 мл 40 грн
Паприка мелена копчена
100 г 100 г 65 грн