Маш
МашМаш

Маш


16 відгуків
600 гbig pack 1 кг
122 600 г
Під замовлення (1 доба)

Что такое маш?

  • Маш  это вид бобовых.
  • По вкусу и внешнему виду похож на зеленый горошек.
  • Содержит в больших количествах:
    - калий (1000 мг в 100 г продукта)  нужен для работы сердца;
    - кальций (192 мг / 100г)  укрепляет кости, волосы и зубы;
    - железо (6,7 мг / 100 г) — способствует образованию эритроцитов в крови.
  • Ценный источник растительного белка. На 100г продукта 23грамма белка. Регулярное употребление белка помогает поддерживать хорошее состояние всего организма.
  • Имеет низкий гликемический индекс — 15 и не повышает уровень сахара в крови. Благодаря этому его можно употреблять диабетикам.
  • Содержит медленные углеводы и клетчатку, которые насыщают организм энергией и помагают сохранить длительную сытость.

Что делать?

  • Перед тем как готовить маш промойте его водой. Положите в кипящую воду и варите 30-40 мин. до готовности.
  • С вареного маша можно готовить каши, супы или веганский плов.
  • Добавляйте в салаты варений маш или его проростки.
  • Чтобы проростить, замочите на ночь 3-4 ст.л. маша в холодной воде. Утром слейте всю воду и оставьте маш в посудине. Вы можете накрыть ее влажной марлей (но это не обязательно). В течение дня промывайте маш 1-2 раза. На следующее утро у вас будут готовые питательные проростки.
    Желательно хранить проростки в холодильнике и употребить в течении 2-3 дней.
  • Совет от нас: употребляйте бобовые вместе со свежими овощами и зеленью. Они содержат много витамина С, который помогает бобовым усваиваться лучше.

Чего не стоит делать?

  • Не употреблять при индивидуальной непереносимости продукта;


Маш / Узбекистан.
на 100г: белки - 23,5г, жиры - 2 г, углеводы - 46,2г. Калорийность - 300 ккал.
Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить в сухом прохладном месте.
12 месяцев


“Салат з машем по-літньому”


Інгредієнти:


  1. Маш — 1 склянка;

  2. Листя салату — ½ пучка;

  3. Червона цибуля нарізана кубиками — ½ склянки;

  4. Помідори чері — 2 склянки;

  5. Кукурудза зерна — 2 качани (100 - 150 г);

  6. Авокадо нарізаний кубиками —  2 шт;

  7. Лимонний сік — 1 ст.л.;

  8. Оливкова олія — 3 ст.л.;

  9. Сіль та перець — за смаком.

Приготування:

1. Замочіть маш на ніч у контейнері. Якщо хочете зробити салат з пророщеного машу, тоді вранці промийте боби та залиште трішки вологи. Покладіть в теплому, темному місці у нещільно закритому контейнері до вечора. Коли боби проклюнуться, промийте їх ще раз і використовуйте для приготування салату.

Якщо хочете приготувати боби, тоді відваріть маш протягом 40 хвилин до розм’якшення у каструлі з великою кількістю води (не менше 4-ох склянок).

2. Після приготування злийте зайву воду та дайте вистигнути.

3. З’єднайте у глибокій мисці боби (або їх проростки) з овочами та зеленю.
4. Приготуйте заправку. З’єднайте лимонний сік з оливковою олією, збийте виделкою та заправте салат.
Додайте за бажанням сіль та перець та розмішайте.
Смачного!

Найкраще вживати у обідній час.


Плов з машу і рису      

Інгредієнти:


1. Маш - 1 склянка;

2. Рис Басматі - 1 склянка;

3. Вода - 6 склянок;

4. Імбир - 2, 5 см свіжого (або 1/3 ч. л. сухого);

5. Кінза - 1 жменька;

6. Олія - 2 ст. л.;

7. Куркума - 1 ч.л.;

8. Коріандр - 1 ч.л.;

9. Кмин мелений - 1 ч.л.;

10. Цілий кмин - 1 ч.л.;

11. Насіння гірчиці - 1 ч.л.;

12. Сіль - 1 ч.л.;

13. Асафетида - щіпка.


Приготування:

1. Добре промиваємо маш разом з рисом, ставими стекти.
2. Змішуємо олію і прянощі, помішуючи підсмажуємо прянощі на середньому вогні протягом декількох хвилин.
3. Додаємо рис і горох, перемішуємо, поки добре не змішаються з прянощами.
4. Доливаємо води, доводимо до кипіння і варимо 10 хв на середньому вогні.
5. Зменшуємо вогонь, накриваєм кришкою і варимо 30-40 хв на повільному вогні, поки рис і маш не стануть м`якими.
6. Додаємо нарізану зелень, настоюємо і подаємо страву гарячою.     


         

                                             Суп з машу



200 г  гороху маш,

1, 9 л води

3 ч л солі

2 лаврових листки

1 палочка кориці

1 ч л куркуми

275 г овочів, нарізаних кубиками

3 ст л олії

1 ч л насіння кумину

2 стручка сушеного червоного перцю

1 ч л натертого свіжого імбиру (або ? ч л сухого)

1 ч л асафетиди

1 ст л нарубленого листя свіжого коріандру

2 лимона, ( кожен розрізаний на 8 частин )

 (Якщо Ви не маєте деяких спецій, то просто не використовуєте їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Перебираємо, промиваємо і просушуємо маш.

2. Наливаємо у велику каструлю воду, кладемо сіль, лавровий лист, корицю і доводимо до кипіння.

3. Кладемо маш в киплячу воду.

4. Коли вода закипить другий раз, закриваємо наполовину кришкою і варимо на невеликому вогні 20 хв, поки маш не стане м’яким. Не забуваємо періодично знімати піну.

5. Додаємо куркуму, 1 ст. л. олії і нарізані овочі. Закриваємо кришкою і варимо, поки маш не розвариться повністю.

6. Нагріваємо 2 ст л олії в маленькій сковорідці, кидаємо туди насіння кумину і перець. Коли насіння кумину потемніє, додаємо натертий імбир і асафетиду і просмажуємо ще кілька секунд. Потім швидко переливаємо приправи в маш, відразу ж закриваємо кришкою і залишаємо на повільному вогні  ще на 4-5 хв.

7. Подаємо маш гарячим з рисом, овочами і хлібом, прикрасивши зеленню і долькою лимону.

 Суп має бути рідким, якщо він загустів - додаємо гарячої води.                      

Смачного!                        


Написать отзыв
Отзывы о продукте (16)
Написать отзыв

Кошик
Итого: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформить заказ