Коріандр
КоріандрКоріандр

Коріандр


16 грн/ 100 г
100 г Закінчується

- +
Коріандр / Ліван.
на 100 г: білки – 1.5 г, жири – 0 г, вуглеводи – 5г. Калорійність – 25 Ккал.
12 місяців

Чим особливий КОРІАНДР?

  • Коріандр у стравах - відмінна профілактика шлункових захворювань, допомога печінці і запорука здорового апетиту;
  • Він має бактерицидну дію і допоможе при інфекційних захворюваннях та запальних процесах у нирках, сечовому і жовчному міхурі;
  • Ця пряність дуже добре сприяє перетравленню жирної та "важкої" їжі.

Як використовувати КОРІАНДР?

  • Насіння коріандру використовують для ароматизації хліба, кондитерських виробів, супів, сиру. Ця пряність значно покращить смак страв з капусти, гороху, квасолі, сочевиці, овочевих пюре з моркви, гарбуза, буряка, картоплі;
  • Він ідеально поєднується з зірою, кмином, куркумою, петрушкою, чорним та духмяним перцем, фенхелем, чилі та часником;
  • Для повноцінного розкриття аромату цієї спеції просмажте насіння на сухій сковорідці протягом кількох хвилин;
  • Коріандровий чай - м'який сечогінний засіб, який позбавить від набряків тіла, надлишку жовчі, очистить шкіру від висипань.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не рекомендовано перевищувати добову норму вживання насіння - 4 г.

Детальніше

  • Зберігайте плоди цілими і подрібнюйте їх перед вживанням;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Овочевий біріані

Інгредіенти:

  1. Рис басматі — 180г

  2. Гвоздика — 2 бутона.;

  3. Кардамон — 2 коробочки.;

  4. Овочевий бульйон (або вода) — 450 мл.;

  5. Часник (можете замінити 1/4 ч.л. асафетиди) — 2 зубч.;

  6. Цибуля — 2 ч.л.;.;

  7. Кумин (цілі насіння) — 1 ч.л.;

  8. Коріандр цілий — 1/2 ч.л.;

  9. Куркума — 1/2 ч.л.;

  10. Чилі (мелений) — 1/4 ч.л.;

  11. Сіль чорна — 1-2 ч.л.;

  12. Перець чорний (свіжозмелений) — за смаком;

  13. Картопля — 2 шт. (або батат, топінамбур 200г);

  14. Морква сушена — 20 г.

  15. Цвітна капуста — 1/2 шт. (близько 400г);

  16. Петрушка — 1 пучок;

  17. Лайм (або лимон) — за смаком.

Приготування:

  1. Зблендуйте разом цибулю, часник, кумин, коріандр, чилі і інші спеції, додайте частину пучка петрушки. Додайте близько 50 мл води.

  2. Рис промийте, залийте бульйоном, додайте кардамон і гвоздику. Доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рис під кришкою близько 20 хв.

  3. Отриману пряну пасту перекладіть в сотейник (або жаротривку форму), поставте на плиту і прогрійте, помішуючи 2-3 хв. Додайте нарізану кубиками картоплю, моркву і розібрану на невеликі суцвіття цвітну капусту. Додайте близько 100 мл води і тушкуйте під кришкою 10-15 хв. Посипте дрібно нарізаною петрушкою.

  4. З рису вийміть гвоздику. Готовий рис перекладіть поверх овочів, зверху скропіть соком лайма. Накрийте форму кришкою (або фольгою) і готуйте в прогрітій до 200°С духовці приблизно 15-20 хв. (або на плиті).

  5. Розкладіть біріані по тарілках, перемішавши виделкою рис з овочами.

Готово!

Найкраще смакувати цю страву у першій половині дня.


Салат зі стручків горошку з м'ятою і кунжутом


Інгредіенти:

  1. Стручки зеленого гороху (порізані) - 2 скл.

  2. Морква - 2 шт.

  3. Кунжут - 2 ст. л.

  4. Масло кокосове - 2 ст.л.

  5. Оцет яблучний - 1 ст.л.

  6. Сіль рожева - 1/2 ч.л.

  7. М'ята - 1 ч.л.

  8. Коріандр цілий - 1/2 ч.л.

  9. Перець зелений горошок - 5 горошин;

  10. Часник - 2 зубч.

Приготування:

  1. У стручків гороху відріжте кінчики і відваріть в підсоленій воді 1 хв., потім промийте в холодній воді та поріжте.

  2. Моркву наріжте півкільцями або натріть соломкою.

  3. Потовчіть окремо горошини зеленого перцю і коріандр.

  4. Часник дрібно наріжте.

  5. Для заправки змішайте оцет, масло, сіль, коріандр, м'яту, перець і часник.

  6. Стручки гороху змішайте з морквою, полийте заправкою, перемішайте.

  7. Посипте кунжутом, при бажанні, злегка обсмаженим на сухій сковорідці.
    Смачного!

Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.