Чебрець (тим’ян)
Чебрець (тим’ян)Чебрець (тим’ян)

Чебрець (тим’ян)


17 грн/ 50 г
50 г Закінчується

- +
Тим’ян / Єгипет.
на 100 г: білки – 5.6 г, жири – 1.7 г, вуглеводи – 10.5г. Калорійність – 101 Ккал.
12 місяців

Чим особливий ЧЕБРЕЦЬ (ТИМ'ЯН)?

  • Тим’ян (чебрець, чабрець) – пряність із приємним сильним запахом і гострим, пряним, гіркуватим смаком;
  • Це ідеальна пряність для жирної їжі - він значно збагачує і покращує смак страв, а також сприяє їх перетравленню;
  • Він лікує захворювання шлунково-кишечного тракту, позбавляє спазмів кишківника, нормалізує травлення та мікрофлору шляхом дезінфекційних властивостей;
  • Відвар чебрецю ефективно діє при бронхіті, ларингіті, ангіні та інших захворюваннях дихальних шляхів.

Як використовувати ЧЕБРЕЦЬ (ТИМ'ЯН)?

  • Тим’ян збагатить смак овочевих страв, супів, борщів, маринадів, салатів. По-особливому смакуватиме з капустою, картоплею, баклажанами, грибами та сиром;
  • Ця пряність добре поєднується з часником, розмарином, базиліком, шавлією, петрушкою, орегано та кмином;
  • Щоби повністю розкрити аромат чебрецю додавайте його до страв на початку приготування;
  • Ополіскуйте ротову порожнину відваром із чебрецю щоб впоратись з неприємним запахом з рота та освіжити подих.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не рекомендовано вживати чебрець хворим з виразкою шлунку, серцево-судинними захворюваннями, а також вагітним жінкам.

Детальніше

  • Тим‘ян використовують самостійно, або в різноманітних трав’яних зборах в якості чаю;
  • Незамінний у приготуванні супів із сочевиці, гороху та квасолі;
  • Чебрець розріджує мокроту та підсилює секрецію бронхіальних залоз;
  • Чебрець у вигляді відвару використовують для лікування ран, виразок, шкірних захворювань, а також для зменшення набряків, болю і свербіння після укусів комах;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Томатний суп

Інгредієнти:

  1. Томати — 1 кг;

  2. Асафетида — ¼ ч.л.;

  3. Гірчична олія — 3 ст.л.;

  4. Бульйон овочевий або вода — 500мл;

  5. Чебрець — 2 ч.л.;

  6. Сіль рожева гімалайська — за смаком;

  7. Перець білий — за смаком;

Перед подачею можна додати:
• 2 столові ложки сметани або вершків

• грінки

Приготування:
1. Духовку розігрійте до 180 градусів. Розподіліть нарізані помідори на лист.
2. Скропіть олією. Приправте асафетидою, сіллю і перцем і додайте чебрецю. Запікайте протягом 50-60 хвилин. Помідори очистіть від шкурок.
4. Запечені овочі перекладіть в каструлю. Долийте бульйон і варіть 10 хвилин.
5. Зробіть пюре з супу бленедером до отримання однорідної маси. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Подавайте теплим. Смачного!

Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.


Панакота з чорницею і чебрецем

Інгредієнти:

  1. Молоко кокосове, соєве (або вершки) — 500 мл;

  2. Мед —  50 г;

  3. Ванілін — ¼ ч л;

  4. Чорниця —  1 скл.;

  5. Чебрець — 1 г;

  6. Агар — 2 г;

Приготування:
1. Молоко доведіть до кипіння, додайте агар, чебрець і на маленькому вогні, помішуючи, варіть приблизно 8 хвилин.

2. Остудіть приблизно 10 хвилин. Додайте мед. Краще використовувати рідкий, або підігрійте злегка на водяній бані густий. Ретельно вимішайте. Можна це зробити за допомогою блендера.

3. Чорницю збийте блендером, додайте до молока і трохи перемішайте, для того, щоб зберегти ефект мармуровості у десерта.

4. Потім розлийте по формах або десертних стаканчиках і поставте в холодильник на ніч.

А перед подачею можна додати фрукти, ягідний або шоколадний соус.

Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня та в обідній час.


Соус малиновий з чебрецем

Інгредієнти:

  1. Малина — 200 г.;

  2. Кокосовий цукор  — 10 г.;

  3. Чебрець (тим`ян) — ½ ч.л.;

  4. Сіль рожева — за смаком.

Приготування:
Засипте цукор в малину і прогрійте в каструлі на середньому вогні протягом 5-10 хвилин, додайте чебрець, сіль, варіть ще протягом 10 хвилин і процідіть через сито.

Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.