






Ванільні палички Преміальні 1 шт.
Вага 1 палички — 4-5 г. Довжина — від 16 см до 18 см.
Чим особливі ВАНІЛЬНІ ПАЛИЧКИ?
- Ванільні палички – це недозрілі стручки тропічної орхідеї, темно-коричневого кольору, еластичні та маслянисті на дотик.
- Ваніль має стійкий, солодкий аромат та гіркуватий присмак.
- Вона тонізує органи травлення, нормалізує їх функції, стабілізує кислотність шлункового соку.
Як використовувати ВАНІЛЬНІ ПАЛИЧКИ?
- Використовуйте ваніль для ароматизації різноманітних десертів та солодкої випічки, морозива, кремів, сиркових паст, сиропів. Ця пряність має здатність підсилювати смак страв, робити його яскравішим і насиченішим;
- Ваніль “самостійна” пряність. Найкраще з нею поєднуються кориця і шафран;
- Це концентрована пряність: 1/20 частини палички достатньо для ароматизації однієї порції, або ж 1/ 4 частини на 1 кг продукту;
- Для приготування ванільного цукру розчепіть стручок на дві частини, помістіть його у скляну банку і засипте 0.5 кг цукру, зберігайте суміш герметично закритою у темному прохолодному місці.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
Інгредієнти:
Банани стиглі — 400 г.;
Кокосова олія (для тіста, глазурі та змащування) — 100 г.;
Кокосовий цукор (по 150 г. для тіста і глазурі) — 300 г.;
Нутове борошно — 200 г;
Льон мелений — 4 ст.л.;
Волоські горіхи — 70 г.;
Сода — ¼ ч.л.;
Сіль морська — ½ ч.л.;
Какао порошок — 2 ч.л.;
Ванільна паличка з насінням (1 г. ваніліну) — ¼ шт.
1. Розігрійте духовку, змастіть олією і посипте борошном велику сковорідку.
4. Для приготування глазурі змішайте 25 г. олії з какао, нагрійте і додайте подрібнений банан. Ретельно збийте, додайте решту цукру і насіння ванілі. Полийте глазур'ю остиглий пиріг.
Ванільний соус
Інгредієнти:
Кокосовий цукор — 150 г.;
Молоко кокосове — 0,5 л.;
Сік лимона — 1 ст.л.;
Кукурудзяний крохмаль — 1 ст.л.;
Ваніль з насінням — ¼ шт.
Приготування:
1. Розмішайте 100 мл. молока з цукром і помістіть в парову баню.
2. Закип'ятіть решту молока, трохи остудіть і додайте ванільне насіння, крохмаль, акуратно перемішайте і поступово підливайте молоко в розтертий цукор, продовжуючи помішувати.
3. Варіть соус до легкого загустіння, але не доводьте до кипіння.
Готово.
Соус може використовуватися як прикраса до тортів або як поливка для морозива.