Гвоздика мелена (преміум)
Гвоздика мелена (преміум)Гвоздика мелена (преміум)

Гвоздика мелена (преміум)


35 грн 50 г
50 г Є в наявності
- +
Гвоздика мелена / Мадагаскар.
на 100 г: білки - 6, жири - 20.1, вуглеводи - 27. Калорійність - 323 ккал.
12 місяців

Чим особлива гвоздика мелена?

  • Гвоздика — це пряність з інтенсивним, специфічним фруктово-свіжим ароматом та гостро-солодким смаком.
  • Має антисептичні властивості, оскільки містить багато ефірних олій та дубильних речовин. Тому при регулярному вживанні освіжає дихання і покращує здоров'я ясен.
  • Пекучий смак гвоздики допомагає виробляти шлунковий сік і стимулює травлення.
  • Містить вітамін С, що допомагає зміцнити імунітет та захищає наш організм від застуд.

Як використовувати гвоздику мелену?

  • Додавайте в маринади (грибні, овочеві, фруктово-ягідні), соуси, страви з капусти, каші, супи, овочеві рагу. 
  • Гвоздика — незамінний інгредієнт у десертах, сиркових начинках, кондитерських виробах, випічці та напоях.
  • Чудово поєднується з іншими прянощами та спеціямикардамоном, імбирем, лавандою, ваніллю, трояндою, лавровим листом, корицеючорним та духмяним перцем.
  • Основне правило додавання гвоздики до страв — чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат.
  • Не використовуйте гвоздику у великих кількостях, адже це може надати страві неприємної гіркоти. Для пікантного смаку та аромату достатньо 4-х бутонів на 1 кг тіста, а в сумішах не більше 1/7 частини від інших пряностей.
  • Жуйте гвоздику при хворому горлі та сухому кашлі, полощіть горло сумішшю із рівних частин солі та меленої гвоздики для лікування фарингіту та полегшення кашлю.
  • Змішайте 1 ч. л. меду та 0,5 ч. л. гвоздики і повільно розсмоктуйте суміш – це зупинить нудоту та забезпечить знеболювальний ефект.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати гвоздику при гіпертонії, гастриті та виразках.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

“Китайський” пряний соус

Інгредієнти:

  1. Перець чілі — ½  шт.;

  2. Квасоля консервована (червона у власному соку) — 3 ст. л.;

  3. Часник — 2 зубчики.;

  4. Соєвий соус — 3 ст.л.;

  5. Оцет рисовий/яблучний — 2 ст.л.;

  6. Олія кунжутна (або оливкова) — 1 ст.л.;

  7. Кленовий сироп (або мед) — 1 ст.л.

  8. Спеції: гвоздика, бадьян, фенхель, кориця, сичуанський перець (або імбир) — по ¼ ч.л.

Також за бажанням можете додати зіру, коріандр, цедру апельсина.

Приготування:
1. Спеції попередньо можете обсмажити на маленькому вогні на сухій сковороді, щоб посилити їх аромат.
2. Усі спеції змеліть  або потовчіть до отримання дрібного порошку.
3. Якщо не дуже любите гостре, то краще візьміть менше перцю чілі.
4. Почистіть перець від насіння і мембрани. (Краще в рукавичках, оскільки іноді перець попадається пекучий  і сік, потрапивши на руки, може довго пекти).
4. Перець поріжте, часник пропустіть через часникодавку.
5. Усі інгредієнти збийте в блендері, додайте туди 3 ст.л. квасолі разом з соком і спеції. Ще раз збийте до однорідної консистенції.

Соус готовий.
Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.