Духмяний перець
Духмяний перець

Духмяний перець


39 грн 35 г
35 г Є в наявності
- +
Перець духмяний / Мексика.
на 100 г: білки – 6.1 г, жири – 8.7 г, вуглеводи – 50.5 г. Калорійність – 263 ккал.
12 місяців

Чим особливий духмяний перець?

  • Перець духмяний (ямайський, гвоздичний або англійський перець)  висушені незрілі ягоди, з пекучим смаком і пряним сильним ароматом. 
  • За смаком і ароматом нагадує суміш чорного перцю, гвоздики і мускатного горіха.
  • Містить ефірні олії, які додають енергії, бадьорості і сил. 
  • Насичений калієм, тому нормалізує водно-сольовий обмін, мозкову активність і попереджає набряки.
  • Духмяний перець — потужний антисептик, який захищає організм від патогенних бактерій та мікробів.

Як використовувати духмяний перець?

  • Це універсальна пряність. Додавайте його в усі страви: супи, борщі, каші, підливи, салати, крупи і бобові.
  • Використовуйте для ароматизації варення, десертів, кондитерських виробів. Можна додавати у фруктові напої, каву та чай.
  • Духмяний перець чудово поєднується з усіма прянощами.
  • Радимо додавати перець у страву на початку приготування. Тоді аромат повністю розкриється.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Томатна сальса

Інгредієнти:

  1. Томати різані — 200 г

  2. Вода — 300 мл.

  3. Оливкова олія — 0,5 скл

  4. Часник — 3 зуб.

  5. Базилік (свіжий) — 1 пучок;

  6. Перець чорний — 2-3 горошини

  7. Рожевий перець/духмяний — 2-3 горошини

  8. Сіль (морська харчова) — за смаком.

Приготування:
1. Базилік вимийте і обсушіть. Томати з'єднайте з водою в ємності, де буде зберігатися томатна сальса. Часник очистіть і роздавіть зубчики плоскою частиною ножа (у такому вигляді зубчики будуть довго віддавати аромат і за потреби їх завжди можна виловити). Додайте часник до томатів. Листочки базиліка, дрібно порвіть руками і додайте в суміш. Додайте велику щіпку солі. Перець тут саме в горошинах, тому той, що вже мелений, найчастіше особливого смаку і аромату не додає страві зовсім, тільки гостроту.
А в цьому соусі будь-який смак важливий, тому горошини перцю варто потовкти перед самим додаванням в соус. Добре до чорного перцю додати пару горошин духмяного або рожевого перцю. Залийте оливковою олією і перемішайте.
2. Томатна сальса буде смачнішою після кількох годин зберігання у холодильнику, з часом смак страви буде тільки покращуватись.
Максимальний термін зберігання – 4 дні.
Варіантів використання томатної сальси безліч.
Її можна використовувати до брускет, снеків, лавашу, додавати в овочеві салати, канапки, поливати нею пасту, страви з овочів (особливо з баклажанів) та тофу.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.