Бодян (бадьян)
Бодян (бадьян)Бодян (бадьян)

Бодян (бадьян)


51 грн/ 50 г
50 г Є в наявності

- +
Бодян / Китай.
на 100 г : білки – 18 г, жири - 16 г, вуглеводи - 50 г. Калорійність - 337 Ккал.
12 місяців

Що таке БОДЯН (бадьян), та чим він особливий?

  • Бадьян – це сухі коричневі плоди у формі зірочок з блискучим щільним насінням всередині;
  • Це солодка пряність з відтінком гостроти і терпкості, схожа на аніс, проте не така приторна і значно ароматніша;
  • Бадьян  покращує роботу імунної системи та підвищує опірність організму до інфекцій;
  • Бадьян ефективно лікує кашель, розріджує і виводить мокротиння, допомагає при охриплості чи втраті голосу.

Як вживати БОДЯН (бадьян)?

  • Бадьян ідеально пасуватиме  до солодких страв: випічки, десертів, фруктових страв, варення (особливо вишневого), компотів;
  • В поєднанні з часником та цибулею, бадьян часто використовують в  маринадах, підливах та соусах для рисових і овочевих страв;
  • Це інтенсивна пряність, тому використовуйте її в розумних кількостях (на 1л. варення чи напою – 1 пелюстка зірки), адже його надлишок може додати гіркоти стравам;
  • Бадьян поступово вивільняє свій аромат та зберігає його в готових стравах, тому можете сміливо додавати його на початку приготування.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не зловживайте бадьяном під час вагітності.

Детальніше

  • Особливою здатністю бадьяну є збільшення терміну придатності страв, а також він допоможе вберегти варення від зацукрування;
  • Також бадьян смачно гармонізує з чорним перцем, фенхелем, гвоздикою, корицею, імбирем;
  • Зберігайте бадьян цілим і подрібнюйте безпосередньо перед використанням;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Імбирно-полуничний напій

Інгредієнти:

  1. Кориця — ½ ч.л.

  2. Бадьян — 1 зірочка;

  3. Гвоздика ціла — 2-3 шт;

  4. Чорний перець цілий — 3-4 шт;

  5. М'ята сушена — 1 ч.л.;

  6. Гаряча вода — 100 мл;

  7. Полуниця — 7-8 ягід;

  8. Імбир свіжий — 4-5 тонких слайсів;

  9. Мед — 2 ст.л. (або за смаком)

  10. Мінеральна вода — до 1 л.

Приготування:

1. У невеликій ємкості змішайте корицю, бадьян, гвоздику, м'яту і чорний перець-горошок. Можна злегка це все розім'яти товкачем.

2. Залийте окропом і дайте настоятися 10 хвилин. Для інтенсивнішого смаку проваріть спеції протягом 2-3 хв.

3. Дочекайтесь, поки настій охолоне. Імбир очистіть від шкірки, наріжте тонкими слайсами і покладіть в графин.
Наріжте полуницю на 4 частини,покладіть в графин і додайте меду.

4. Влийте в графин через сито пряний настій, розмішайте мед і долийте до верху крижаною мінеральною водою.
І просто насолоджуйтесь кожним ковточком у спекотні дні.


Різотто з кокосовим молоком, печеними сливами і червоною смородиною.

Інгредієнти:

1. Бодян — 1 шт.;

2. Молоко рослинне (або звичайне) — 500 мл.;

3. Цукор кокосовий — 20 г.;

4. Сіль морська — дрібка;

4. Рис — 60 г.;

5. Кокосова олія — 10 г.;

6. Кокосове молоко — 120 мл.;

7. Сливи — 4 шт.;

8. Ванілін — ¼ ч.л..;

9. Рожевий перець — дрібка;

10. Апельсин — ½ шт;

11. Цукор кокосовий— 3 ст. ложки

12. Смородина — за смаком.


Приготування:

1. У сотейнику змішайте молоко з цукром (20 г), сіллю і злегка підігрійте на помірному вогні.

2. Тим часом, в невеликій каструлі на середньому вогні розтопіть кокосову олію. Киньте в олію рис і обсмажуйте приблизно 1 хв. Потім влийте в рис 1/3 теплого молока і варіть, постійно помішуючи, на помірному вогні приблизно 20-25 хв., по мірі випаровування рідини додаючи в каструлю тепле молоко.

3. Коли рис стане м'яким і буде майже готовий, влийте в нього кокосове молоко, що залишилось і доведіть різотто до повної готовності.

4. Готове різотто остудіть і поставте в холодильник.

5. Поки різотто охолоджується, витисніть з половинки апельсина сік і розріжте сливи навпіл, вийнявши з них кісточки. Покладіть сливи шкірою вниз в маленьку керамічну форму для випічки, додайте туди ванілін та 1 зірочку бодяну, залийте сливи апельсиновим соком, посипте крупно меленим рожевим перцем і цукром.

6. Поставте запікати сливи до м'якості приблизно 30-40 хвилин при t° 175°C.

7. Перед подачею на стіл охолоджене різотто викладіть в креманки, зверху додайте нарізані часточки печеної сливи і свіжу червону смородину.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.