Бодян (бадьян)
Бодян (бадьян)Бодян (бадьян)

Бодян (бадьян)


81 грн 50 г
50 г Очікується
- +
Бодян / Китай.
на 100 г: білки – 18 г, жири - 16 г, вуглеводи - 50 г. Калорійність - 337 ккал.
12 місяців

Що таке бодян (бадьян) та чим він особливий?

  • Бодян  це сухі коричневі плоди у формі зірочок з блискучим насінням всередині.
  • На смак солодкий пряний з гостринкою і терпкістю. Схожий на аніс, але не такий приторний.
  • Містить смоли і ефірні масла, які стимулюють травлення і зменшують кишкові спазми.
  • Багатий на вітамін С, який захищає імунітет від інфекцій та В1  регулює роботу серцево-судинної системи і синтез амінокислот.
  • Особливою здатністю бодяну є те, що він збільшує термін придатності страв. Оскільки діє як природний консервант.

Як вживати бодян (бадьян)?

  • Ідеально підходить до солодких страв: випічки, десертів, фруктів, варення (особливо вишневого) та компотів.
  • Використовуйте в маринадах, підливах та соусах для рисових і овочевих страв. Особливо в поєднанні з часником та цибулею.
  • Пам'ятайте, бадян  інтенсивна пряність, тому використовуйте в міру.
    На 1 л варення чи напою достатньо 1 пелюстки зірки, щоб не отримати гіркий смак.
  • Бодян поступово розкриває свій аромат та зберігає довго, тому можна додавати його на початку приготування.
  • Смачно поєднується з чорним перцем, фенхелем, гвоздикою, корицею, імбиром.
  • Зберігайте бодян цілим і подрібнюйте безпосередньо перед використанням.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Не варто зловживати під час вагітності.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Імбирно-полуничний напій

Інгредієнти:

  1. Кориця — ½ ч.л.

  2. Бадьян — 1 зірочка;

  3. Гвоздика ціла — 2-3 шт;

  4. Чорний перець цілий — 3-4 шт;

  5. М'ята сушена — 1 ч.л.;

  6. Гаряча вода — 100 мл;

  7. Полуниця — 7-8 ягід;

  8. Імбир свіжий — 4-5 тонких слайсів;

  9. Мед — 2 ст.л. (або за смаком)

  10. Мінеральна вода — до 1 л.

Приготування:

1. У невеликій ємкості змішайте корицю, бадьян, гвоздику, м'яту і чорний перець-горошок. Можна злегка це все розім'яти товкачем.

2. Залийте окропом і дайте настоятися 10 хвилин. Для інтенсивнішого смаку проваріть спеції протягом 2-3 хв.

3. Дочекайтесь, поки настій охолоне. Імбир очистіть від шкірки, наріжте тонкими слайсами і покладіть в графин.
Наріжте полуницю на 4 частини,покладіть в графин і додайте меду.

4. Влийте в графин через сито пряний настій, розмішайте мед і долийте до верху крижаною мінеральною водою.
І просто насолоджуйтесь кожним ковточком у спекотні дні.


Різотто з кокосовим молоком, печеними сливами і червоною смородиною.

Інгредієнти:

1. Бодян — 1 шт.;

2. Молоко рослинне (або звичайне) — 500 мл.;

3. Цукор кокосовий — 20 г.;

4. Сіль морська — дрібка;

4. Рис — 60 г.;

5. Кокосова олія — 10 г.;

6. Кокосове молоко — 120 мл.;

7. Сливи — 4 шт.;

8. Ванілін — ¼ ч.л..;

9. Рожевий перець — дрібка;

10. Апельсин — ½ шт;

11. Смородина — за смаком.


Приготування:

1. У сотейнику змішайте молоко з цукром (20 г), сіллю і злегка підігрійте на помірному вогні.

2. Тим часом, в невеликій каструлі на середньому вогні розтопіть кокосову олію. Киньте в олію рис і обсмажуйте приблизно 1 хв. Потім влийте в рис 1/3 теплого молока і варіть, постійно помішуючи, на помірному вогні приблизно 20-25 хв., по мірі випаровування рідини додаючи в каструлю тепле молоко.

3. Коли рис стане м'яким і буде майже готовий, влийте в нього кокосове молоко, що залишилось і доведіть різотто до повної готовності.

4. Готове різотто остудіть і поставте в холодильник.

5. Поки різотто охолоджується, витисніть з половинки апельсина сік і розріжте сливи навпіл, вийнявши з них кісточки. Покладіть сливи шкірою вниз в маленьку керамічну форму для випічки, додайте туди ванілін та 1 зірочку бодяну, залийте сливи апельсиновим соком, посипте крупно меленим рожевим перцем і цукром.

6. Поставте запікати сливи до м'якості приблизно 30-40 хвилин при t° 175°C.

7. Перед подачею на стіл охолоджене різотто викладіть в креманки, зверху додайте нарізані часточки печеної сливи і свіжу червону смородину.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.