Олія з насіння чорного кмину (дамаська)
Олія з насіння чорного кмину (дамаська)Олія з насіння чорного кмину (дамаська)

Олія з насіння чорного кмину (дамаська)


230 грн 100 мл
100 мл250 мл Під замовлення (1 доба)
- +
Олія з насіння чорного кмину / Україна.
на 100 г: білки — 0 г, жири — 99,9 г, вуглеводи — 0,1 г. Калорійність — 890 ккал.
6 місяців

Чим особлива олія з насіння чорного кмину (дамаська)?

  • Олія чорного кмину — це джерело корисних рослинних жирів для організму.
  • Цю олію виготовляють з вирощуваного в українських степах унікального сорту чорного кмину Nigella damascena.
  • Вітамін Е, яким багата олія чорного кмину, є базовим у формуванні імунітету. Від його кількості залежить робота серця, судин та водний баланс шкіри.
  • Олія містить активну речовину тимохінон, яка має антиоксидантні, протиракові та антибактеріальні властивості.
  • Олія з дамаського чорного кмину має більш м'який смак, ніж олія із чорного кмину сатіва.
  • Запах і смак олії схожий до сунички:)

Як використовувати олію чорного кмину (дамаську)?

  • Додавайте олію в салати, соуси, каші. Проте варто розбавити її будь-якою іншою олією щоб уникнути різкого специфічного смаку.
  • У профілактичних цілях (при виразці шлунка, захворюваннях кишечника, а також хворобах дихання) вживайте по 1 ч. л. два рази на день (вранці і перед сном).
  • Зовнішнє застосування олії може бути різним: точкове нанесення (на проблемні ділянки шкіри) або масажна терапія.

Чого не варто?

  • Не варто використовувати при індивідуальній непереносимості.
  • Не піддавайте олію термічній обробці, оскільки тоді вона втрачає свої корисні властивості.
  • Олію чорного кмину не можна вживати вагітним та людям із пересадженими органами, оскільки це може спровокувати відторгнення.

Детальніше




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Салат з чорними рисом

Інгредієнти:

Для соусу:

  1. Олія соняшникова сиродавлена — 4 ст.л.;

  2. Олія чорного кмину — 2 ч.л.;

  3. Яблучний оцет — 2 ст.л.;

  4. Бальзамічний оцет — 1 ½ ст.л.;

  5. Мед (сироп) — 1 ½ ст.л.;

  6. Морська сіль — ½ ч.л.;

  7. Гірчиця ціла — 2 ч.л.;

  8. Кмин — ½ ч.л.;

  9. Кориця — ¼ ч.л.;

  10. Чорний перець — за смаком.

Для салату:

  1. Відварений чорний рис — 5-6 склянок (250-300 г)

  2. Цибуля салатна різана — ½ склянки (за бажанням);

  3. Огірок — 1 великий;

  4. Морква — 70г;

  5. Капуста чи інша зелень нарізана — 100г;

  6. Червона квасоля (консервована чи відварена — 300 г;

  7. Родзинки — ¾ склянки.

Приготування:

1. Збийте у блендері всі інгредієнти для соусу.

2. Додайте в глибоку салатну миску нарізану цибулю та огірок. Подрібніть за допомогою блендера моркву та капусту (чи зелень) окремо до дрібної крихти.

3. Додайте в миску моркву, зелень, квасолю та родзинки.

4. Налийте ½ соусу та ретельно розмішайте. Додайте готовий рис, другу половину соусу та добре рівномірно вимішайте салат.

Подавайте його охолодженим чи кімнатної температури.

Смачного!

Найкраще смакувати салатом в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (11)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати в прохолодному захищеному від світла місці в герметичній тарі.