Мак
МакМак

Мак


59 грн 250 г
250 г Під замовлення (1 доба)
- +
Мак / Чехія.
на 100 г: білки — 18 г, жири — 42 г, вуглеводи — 28 г. Калорійність — 525 ккал.
6 місяців

Чим особливий мак?

  • У зернах маку є велика кількість кальцію — 1438 мг у 100 г при денній нормі 1000-1200 мг. Кальцій необхідний для здоров'я наших м'язів, кісток та зубів.
  • Містить поліфеноли, що є антиоксидантами та захищають клітини від пошкоджень і передчасного старіння.
  • Хороше джерело білка: 100 г — 18 г білка. Білок бере участь в обмінних процесах і переносить всі мінерали й вітаміни по організму.
  • У маковому насінні багато магнію, який важливий для згортання крові і нормального артеріального тиску.
  • Багате клітковиною, що стимулює травлення і знижує рівень глюкози.

Як вживати мак?

  • Додавайте до салатів, каш, десертів та смузі. Готуйте смачну макову начинку для кексів чи булочок.
  • Можна приготувати рослинне макове молоко. Детальний рецепт знайдете у відео :)
  • Максимальна добова норма — 1 ст. л насіння на 10 кг маси тіла.
  • Рекомендуємо замочувати насіння у воді на 5-6 годин. Це дозволить усім корисним речовинам максимально засвоїтися.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;

Детальніше




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Маковий пиріг з лимонним кремом

Інгредієнти:


  1. Борошно пшеничне цільнозернове — 1 склянка;

  2. Кокосова олія — 4 ст.л.;

  3. Молоко або рослинне молочко — ½ склянки;

  4. Фініки — 150 г;

  5. Змелений льон (або шрот) — 1 ст.л.;

  6. Бананове пюре — ¾ склянки;

  7. Насіння маку — ⅓ склянки;

  8. Ванілін (або насіння зі стручка) — ½ ч.л.;

  9. Сода харчова — ½ ч.л.;

  10. Сіль морська — щіпка

Для лимонного крему:

  1. Кокосова олія — 8 ст. л.;

  2. Мед — ½ склянки

  3. Кеш’ю — 100г;

  4. Лимон — 1 шт.

Приготування:


1. Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть квадратну форму для випічки пергаментним папером.

2. Збийте разом у блендері кокосову олію, молоко/молочко та фініки. Додайте змелений льон, бананове пюре, насіння маку, ванілін, соду та сіль. Додайте до вологої маси борошно і вимішайте тісто.

3. Викладіть тісто у форму, розгладьте ложкою чи шпателем. Випікайте близько 35 хвилин. Перевіряйте готовність тіста зубочисткою. Якщо на ній не залишатиметься вологе тісто, тоді пиріг готовий.

4. Дістаньте пиріг з духовки, форми та залиште щоб охолов.

5. За цей час приготуйте крем. Витисніть сік лимона. Додайте у чашу блендера для коктейлів всі інгредієнти та збивайте до кремової однорідності. Якщо крем буде зарідкий - поставте його у холодильник, щоб кокосова олія затверділа. Нанесіть крем лопаткою поверх пирога. Зберігайте в холодильнику.
Смачного!

Найкраще вживати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (6)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.