Полба (органічна)
Полба (органічна)Полба (органічна)

Полба (органічна)


55 грн 600 г
600 г Є в наявності
- +
Полба / Україна.
на 100г: білки – 14,5г, жири – 2,4г, вуглеводи – 70,2г. Калорійність – 339 Ккал.
6 місяців

Чим корисна полба (органічна)?

  • Це дикий предок сучасної пшениці.
  • Екологічно чистий продукт. Цей злак не переносить жодних штучних добрив.
  • Джерело повільних вуглеводів — на 100г продукту 71г вуглеводів. Повільні вуглеводи дарують тривалу ситість, енергію та не підвищують рівень цукру в крові.
  • Містить у великій кількості:
    - вітаміни групи В — регулюють обмін речовин в організмі;
    - калій (377 мг) — підтримує кров'яний тиск і водно-сольовий баланс;
    - магній (135 мг) — нормалізує роботу серця і судин;
    - фосфор (400 мг) — зміцнює кістки і зуби.
  • Містить клітковину — на 100г продукту 9,7 г клітковини, яка всмоктує і виводить з кишечника шлаки та токсини.

Як використовувати полбу (органічну)?

  • Використовуйте для:
    - пророщення;
    - додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
    - пророщену полбу можна висушити, змолоти і використовувати як борошно, шрот або паніровку для мяса й риби;
    - варіть із полби каші та супи;
    - готуйте лікувальні відвари і настоянки.
  • Ділимося нашим рецептом каші з пророщеної полби.
    Додайте до пророщеної полби 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)

Як проростити полбу?

    • Залийте 1-2 ст. л. полби водою у скляному посуді і залиште на ніч.
      Зранку промийте, злийте воду і залиште вологою на день. Ввечері знову промийте і залиште наніч.
      Вранці у вас вже будуть готові проростки з полби. Можна зразу ж додавати до сніданку:)
    • Радимо вводити проростки поступово у раціон. Вони мають функцію «мітли», яка активно очищує організм від шлаків та токсинів. Тому спершу вживайте не більше 2-3 ст. л. проростків на день. А згодом кількість можна збільшувати. 

    Чого не варто?

    • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
    • Полба містить глютен, тому не варто вживати при його непереносимості.

    Детальніше

    • Вживання полби стабілізує роботу серця та мозку, укріплює всю серцево-судинну систему;
    • Допомагає покращити стан шкіри та волосся, омолоджує організм;
    • Підвищує тонус та додає  енергії, тому корисна людям, що займаються спортом.

    Помилково вважають, що спельта і полба - це одне і те ж саме. Насправді, це не так. Спельта (Triticum spelta) - це вид полби. Спельта відноситься до м'яких сортів і є неймовірно корисною. Також екологічно-чистою, завдяки товщині своєї оболонки. Полба - це не просто сорт пшениці, а група видів, що включають в себе різні сорти пшениці. До полби відноситься дев'ять видів: Triticum dicoccoids, Triticum boeoticum, Triticum thaoudar, Triticum urarthu, Triticum dicoccum, Triticum monococcum, Triticum spelta, Triticum macha, Triticum timofeevi, серед яких і спельта. Всі ці види характеризуються ламкими колоссям і плівчастим зерном, з якого практично не вимолочується оболонка, невибагливістю, стійкістю до хвороб і швидко достиганням. Варто відзначити, що більшість видів полби зараз не культивується, виключення складають спельта і двузернянка. Істотна відмінність спельти від полби полягає в хромосомному наборі: спельта містить 42 хромосоми, а полба - 28.




    Підходить для діабетиків, спортсменів, людей з зайвою вагою, анемією, проблемами з серцем та шлунком та для всіх, хто хоче покращити своє здоров’я.




    Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

    Полба з овочами



    Інгредієнти:

    - полба 200 г; 
    - невеликий кабачок;
    - 2 помідори;
    - болгарський перець;
    - морква;
    - цибуля;
    - зелень;
    - 1-2 ст. л. кокосової олії;
    - сіль, перець за смаком.

     Приготування:

    1. Полбу промити ретельно та можна замочити на 1-2 години. Залити водою у співвідношенні 1:3 та варити на малому вогні до повного википання води.
    2. Поки вариться полба, розігрійте на сковорідці кокосову олію та викладіть мілко порізану цибулю та моркву, обжарити до золотистого кольору.
    3. Додати порізаний кабачок та болгарський перець, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хв. 
    4. Додати порізані помідори, тушкувати під кришкою ще 5 хв. 
    5. До овочів додати полбу, перемішати, тушкувати ще 2-3 хв.
    6. Зелень можна додати до овочів і тушкувати разом, можна готову страву прикрасити.
    7. Додати сіль та перець за смаком. 

    Смачного:)
    Написати відгук
    Відгуки про товар (5)
    Написати відгук


    Написати відгук
    Дякуємо за ваш відгук!
    Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


    Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.