Рис Басматі екстра не пропарений
Рис Басматі екстра не пропаренийРис Басматі екстра не пропарений

Рис Басматі екстра не пропарений


79 грн/ 700 г
700 г Є в наявності

- +
Рис / Індія.
на 100г: білки - 7.5 г, жири - 2.6 г, вуглеводи - 62.3 г. Калорійність - 303 Ккал.
12 місяців

Чим особливий РИС "БАСМАТІ" (екстра, не пропарений)?

  • Басматі — король рису! Таку назву він отримав через велику кількість корисних речовин та неперевершений аромат і смак;
  • Рис басматі є екологічно чистим продуктом, тобто він не накопичує в собі солі важких металів та інших шкідливих речовин;
  • За вмістом амінокислот та інших необхідних поживних речовин, басматі займає перше місце серед усіх сортів рису;
  • Вживання такого рису зміцнює центральну нервову систему - він містить багато вітамінів групи В.

Як вживати РИС "БАСМАТІ" (екстра, не пропарений)?

  • Рис басматі – чудовий гарнір або ж самостійна страва, прекрасно підходить для приготування супів та каш;
  • Чудово поєднується з овочами, грибами та прянощами;
  • Він дуже легко і швидко готується. Беремо 1 частину рису та 2 частини киплячої підсоленої води, проварюємо на маленькому вогні 5-7 хв. без кришки. Потім рис знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо йому настоятись ще 20 хвилин.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Корисні властивості індійського рису басматі обумовлені наявністю в його складі вітамінів, макро- і мікроелементів та інших речовин, необхідних для нормального функціонування організму;
  • Нерозчинні волокна рису забезпечують профілактику онкологічних захворювань, захищаючи організм від утворення і зростання ракових клітин;
  • У великій кількості басматі містить клітковину, яка очищає кишечник і допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові;
  • Корисний рис басматі для діабетиків, оскільки регулює рівень цукру в крові;
  • Містить фолієву кислоту, яка важлива для вагітних жінок;
  • Він захищає шлунок і не збуджує шлункову секрецію, тому його зручно використовувати в дієтах.

Цікаві поради про зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.




Дієтичний продукт. Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, а також діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями, і людям з зайвою вагою.



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Як приготувати ідеальний “Басматі” 



Інгредієнти: 

1. Рис “Басматі” -
2 склянки;
2. Вода для замочування рису + вода для приготування рису;
3. Олія -
2 ст. л.;
4. Сіль - ½ ч.л.;
5. Кмин -
½ ч.л.;
6. Чорний перець -
¼ ч. л.

Приготування:

1. Секрет приготування полягає в замовчуванні рису. В каструлю наберіть води і засипте рис. Залиште на 30 хв., після чого вилийте воду, промийте рис і знову наберіть води для приготування рису в пропорції 1:1,5.
2. Накрийте кришкою і доведіть воду до кипіння на великому вогні. Коли рис закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити до повної готовності.
3. Якщо необхідно - злийте воду, поверніть рис в каструлю, додайте олію, спеції та постійно помішуючи тушкуйте рис ще 2 хв. на маленькому вогні.
Смачного!

Індійський лимонний рис
(Німбу Чавал)

Інгредієнти:

  1. Рис Басматі - 2 скл. (350 м);

  2. Кокосова олія - 3 ст.л.;

  3. Зіра (кумин) — ½ ч.л.;

  4. Насіння гірчиці — 1½ ч.л.;

  5. Стручок зеленого гострого перцю (нарізаний) — 1 шт.;

  6. Вода — 3½ скл. (825 мл.);

  7. Сіль — 2 ч.л.;

  8. Куркума (за бажанням) — 1 ч.л.;

  9. Карі — 1 ч.л.;

  10. Кориця (паличка довж. 5 см) — 1 шт.;

  11. Лимонний сік — ½ скл. (125 мл.);

  12. Лимон — 1 шт.;

  13. Петрушка — 5-6 стебел.

Приготування:
1. Підготовка рису. Якщо Ви бажаєте, щоб Ваш рис був з мінімальною кількістю шкідливих хімічних елементів, його потрібно правильно приготувати:
2. Добре промийте рис, поки вода не буде прозорою; Замочіть на ніч в чистій воді.
3. Підготовлений рис відкиньте на друшляк або сито і дайте воді стекти. Тим часом розігрійте в каструлі 1 ст.л. олії на середньому вогні. В каструлю додайте зіру, гірчицю, карі і корицю. Коли колір насіння зіри зміниться, покладіть туди ж нарізаний перець, а потім осушений рис. Обсмажуйте рис, помішуючи, 2-3 хв.
4. Коли зерна почнуть ставати прозорими, налийте в рис солону воду, доведіть до кипіння і дайте їй покипіти 1 хв. (Якщо ви хочете, щоб рис був жовтого кольору, разом з водою додайте куркуму.) Накрийте каструлю кришкою. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хв, поки рис не вбере в себе всю воду. Зніміть кришку і вийміть шматочки кориці.
5. Збризніть рис лимонним соком і полийте зверху 2 ст.л. олії. Варіть без кришки ще 2-3 хв. Обережно перемішайте рис виделкою.
6. Покладіть в кожну порцію частинку лимона і гілочку петрушки .

Присмак цій страві надає в основному лимон, тому намагайтеся не перевищувати рекомендовану кількість прянощів.


Чудово підходить для будь якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.


Азійський кокосовий рис


Інгредієнти:

¼ склянки мигдалю
1 склянка рису “Басматі”
1 банка кокосового молока
1 ст. л. соку лайма
½ ч. л. солі
¼ чашки води
2 ст. л. нарізаної зеленої цибулі
¼ склянки нарізаної кінзи + для оформлення страви 

Приготування:

На сухій сковорідці підсмажте мигдаль до золотистого кольору.
Змішайте кокосове молоко з водою в каструлі з товстим дном, додайте рис, кінзу, цибулю, спеції, сік та мигдаль та поставте варитися на маленький вогонь.
Готовий рис залиште на 15 хв., додайте кінзу, перемішайте все разом і смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.